Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 16 september 2011

Det här måste vi jobba på!Våra människor är rent ut jamat helt värdelösa på att sitta stilla och njuta, tycker jag. Och jag förstår inte varför? För oss katter tillhör ju detta baskunskaperna. Att stanna upp. Se oss omkring. Notera. Utan att genast fundera över det arbete, vi ännu inte utfört.

Här har vi alltså en stor och viktig uppgift att fylla. Våra människor måste helt enkelt bli bättre på denna konst. Kanske kan man inte begära att de ska kunna ta den här stunden lika ofta som vi. De stackarna har, vad jag förstår, bundit upp sig i allehanda projekt, och kan inte disponera sina dagar lika fritt som vi. Naturligtvis en planeringsfråga, men jag tror inte det är något vi kan ändra på.

Vad vi däremot kan göra, är att jama ifrån litet då och då, att nu, nu sätter vi oss ner och bara njuter en liten stund. Kanske tittar på molnen på himlen. Eller blundar, och tänker på något som får oss att må bra. 

Gör detta särskilt när du ser att dina människor är jäktade, oroliga eller så. Det är då en stilla stunds njutning behövs som allra mest.

Nu blir det helg igen. Önskar förstås alla mina kompisar en jamarskön sådan! Vi tassas igen på måndag!

22 kommentarer:

 1. Hur ofta har vi inte försökt få våra tvåbeningar att förstå detta egentligen helt självklara som du nu påjamar? Men de är som blockerade. Det SKA jäktas och oroas, annars är man visst inte en riktig tvåbening. Ack, hur mycket jobb har vi inte framför oss?

  SvaraRadera
 2. Blunda, mysa och bara njuta är en gåva förunnat katter men inte alla männsikor. Men vi försöker få dem att förstå... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Att få en tvåbening till denna insikt är ju nästan omöjligt. Jag tror de helt enkelt saknar de baskunskaper som krävs.
  Tassa lugnt i helgen och se upp för lösa skällisar.

  SvaraRadera
 4. grrrr, blogger krånglar... nu kommer vi inte ihåg vad vi tassade ner, men vi menade på att vi jobbar på att förhindra oönskad aktivitet här hemma (dvs allt som inte har med magkli, tasssmassage, rörmokeri, busiga lekar och kokt torsk att göra).

  nosgos å fredagsgottisar - hoppas att ni alla får en härlig helg!
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Är det så? Att de MÅSTE oroa sig?? Vilka stackare! Nä, det blir till att spotta i tassarna och försöka hjälpa dem på alla sätt!

  SvaraRadera
 6. FINDUS, ISAK och RASMUS: Vad konstigt att det är så lätt för oss, men svårt för dem? *grubblar* Med tre läromästare och en matte borde ni kunna göra åtminstone NÅGRA förbättringar?

  SvaraRadera
 7. SIPPO: De saknar baskunskaper i mycket, men det här är ändå en rätt simpel grej, kan jag tycka? Omöjligt är det kanske, men FÖRSÖKA måste man i alla fall!
  Ska absolut akta mig för vrålskällisar!

  SvaraRadera
 8. MAURICE och KAJSA: Det låter bra! Allt det som ni nämner är naturligtvis nödvändiga aktiviteter. Men jag förutsätter att ni tar er njutstunder emellanåt, ibland i rent undervisningssyfte. Hoppas att hon är läraktig, er lillie!

  SvaraRadera
 9. Måste jama att matte är väldans duktig på det där att stanna upp och njuta. Nästan för duktig, säger hon själv :-) Men så är det ju det där med jobbet. Matte säger att hon måste arbeta för brödfödan, men det där fattar jag inte riktigt. Har brödet blivit så jamarns dyrt? Och jag äter ju inte ens bröd. Underligt... *grubblar*
  Ha en riktigt mysig helg nu och visa hur man gör när man tassar runt och gör ingenting :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. De måste helt klart öva mera, vi brukar lägga oss i knäet och sen vägra att flytta på oss. Det är njutning för både oss och matte och husse. (Mycet magkli och gos under hakan ingår förstås) Trevlig helg på er också! Nsbuff

  SvaraRadera
 11. FRASSE: Hurrjam för din matte! För duktig kan man väl inte bli? Tror ändå hon ligger i lä jämfört med dig!
  Jag försöker ständigt uppmärksamma mina människor på njutningens konst!

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Det tycker jag var ett tassfast handlande! Så ska det gå till! *applåderar!*

  SvaraRadera
 13. Mjau Gustav, så roligt att du kom på min/Sessan födelsedagskalas, mjausan så roligt vi hade det, och så många som kom iaf, mjau
  Alla hade så god mat med sig så vi fick äta oss mätta, *FNISS*
  Strömming var det oxå några som hade tagit med sig och ngn kom med kattmynta.
  Det får vi göra om nästa år oxå, då får vi fundera ut lite kattlekar oxå, det glömde vi, suckjam, men vi såg iaf att det var några som lekte iaf, KUL!
  Nästa gång är det Mimmis tur att fylla år, MEN hon fyller först på nyårsafton, då blir hon hela jamars 12 år. Då måste vi slå på stort!

  Tass Tass/
  Sessan med mina kompisar här hemma

  SvaraRadera
 14. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tack för senast, det var jamarkul, verkligen! Jag är fortfarande proppmätt efter allt godiset. Och grädden, den var riktigt läcker! *slick om nosen*
  Tolv år? Det har jag ju också nyss fyllt!

  SvaraRadera
 15. I det här fallet måste vi faktiskt berömma husse.
  När han väl är hemma, tar han varje tillfälle i akt att bara ta det lugnt.
  T o m sitta på en stubbe på ett kalhygge i flera timmar.
  Men det finns MÅNGA 2beningar som har att lära.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 16. MAX och MÅNS: Det där stubbsittandet är verkligen beundransvärt! Flera timmar är helt i kattklass! Bara att gratulera er till en klok husse!

  SvaraRadera
 17. Min matte och husse är faktiskt ganska bra på att bete sig som katter !
  Dom brukar kunna se dom där små glädjeämnena i livet , som en stjärnklar himmel t.ex.
  Trevlig Helg !!

  SvaraRadera
 18. KJELLE BUS: Det låter fint! Då behöver du kanske bara jobba på att upprätthålla den nivån, och se till att de inte helt plötsligt inte "har tid" att stanna upp. Då får du sätta ner tassen!

  SvaraRadera
 19. Mjau. Det är ju lite det vi försöker öva dem i när vi hoppar upp i famnen för att mysa och sova en stund.

  Framför allt lillkillen här hemma övar matte i det när han somnar i mattes famn. Hon kan inte göra annat än att stanna upp och bara vara då. Tyvärr är tvåbeningar lite trögtänkta i bland och förstår inte syftet med vad vi gör.

  Nosgos

  SvaraRadera
 20. NEA: Det är viktigt att ständigt öva på det här! Klok matte som låter lillkillen ligga kvar! Tänk så bra de har det, de tvåbenta som bor med katt. Vilken vägledning och hjälp de får!

  SvaraRadera
 21. Vilka kloka ord! jag håller helt och tassligt med dig!

  SvaraRadera
 22. MAYA: Och jag är säker på att du hjälper dina människor med det här!

  SvaraRadera