Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 november 2014

Bara bra, förutom...


I lördags hade jag en oväntat trevlig eftermiddag och kväll. Jag fick nämligen besök av minisen och hans människor. Minisen och jag gillar varandra skarpt. Han tycker om att klappa mig, och jag gillar förstås att bli klappad! Alltså höll jag mig i närheten av mina gäster ända tills de åkte. Men då var jag tvungen att direkt utföra ett ärende där ute.

Tidigare på dagen hade jag hållit ett vakande öga på husse, som bar bort krukor och annat. Så nu har jag mindre att kontrollera där ute. Allt måste ju hållas efter annars! Även krukor med grönt i. Man vet aldrig var inkräktare får för sig att sätta sina revirmärken! 

Noga övervakade jag också husses leverans av varor till restaurang Pipiga Pilfinken. Det är av stor vikt att dessa leveranser är rikliga och utförs regelbundet, annars sviker ju kundunderlaget. Och det vore riktigt illa!

I morse hände någonting mindre roligt. Jag hade tagit betäckning under vedboden, för det öste ner regn på det mest förfärliga sätt. När jag såg husse och matte komma ut, rusade jag därför in det allra fortaste jag kunde. Bara för att få se husse vinka till mig innan han stängde dörren? Lyckligtvis kom matte snart tillbaka. Men nu väntar några veckor helt utan möjlighet att trampa hussemage. Fast det är förstås allra mest synd om husse.22 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en härlig helg med mycket klapp o gos via minisen.
  Själv håller jag mig så långt bort som möjligt från minisar, vis av skadan sen tidigare (grannarna).
  Det klart att du måste hålla koll på restaurangleveranserna.
  Hur skulle det se ut om maten tog slut?
  Inte ens 2-beningarna skulle ju besöka ett matställe utan mat.
  Tråkigt att husse lämnat dig men å andra sidan är han ju frisk när han kan åka iväg igen.
  O det är ju skönt.
  Förstår att du rusade in när dörren öppnades, det regnade verkligen mycket i morse.
  Men för en sen stund sedan när solen kom fram drog jag iväg med matte o husse ner till stranden så jag fick lufta mig lite.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft stor tur i livet som bara träffat snälla minisar, som vet hur man klappar katter.
   Det var verkligen ett förfärligt oväder i morse, det bara stänkte om tassarna! Inte kunde man tro att det till och med skulle bli sol på eftermiddagen?! Det kändes ovant, minsann, men jag passade på att sitta på vedbodstrappan ett tag och sola nosen.

   Radera
 2. Hoppas gästerna på Pipiga Pilfinken serveras talgbollar å annat fettgörande så att de får mycket hull.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, talgbollar och jordnötter ingår i standardmenyn. Plus en massa annat, så det blir nog bra!

   Radera
 3. Trist att husse har åkt ifrån er igen och du inte har hans mjukmage att trampa, men tur att du hann in utan att bli (alltför) blöt.
  Det gör vår varje söndageftermiddag. Men vi VET att han kommer tillbaka till oss på fredan :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog hann jag bli blöt, förstås, men det var ändå värt språngmarschen, för inne var det varmt och torrt. Att ha en husse som åker varje söndag...jam, du har det värre än jag! Men man får anpassa sig till situationen, och på det är vi ju duktiga!

   Radera
 4. Man undrar ju hur en tvåbening som husse, som ju verkar fullt normal på alla sätt, frivilligt kan sätta sig i den situationen att han blir utan magmassage under lång tid. Visserligen är väl massagen långtidsverkande, men han skulle säkert må bättre om den underhölls dagligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du tro att jag med undrat? Men så säger han också att han längtar tills han kommer tillbaka, och jag förstår nog vad han menar med det!

   Radera
 5. Men då, smiter husse iväg nu igen? Jag undrar, precis som Kattson, hur han kan avstå från härlig magmassage så där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen ordning på husse alls. Tror aldrig jag kommer få någon riktig pli på honom? Men jag ska vässa klorna tills han kommer tillbaka!

   Radera
 6. Viktigt att underhålla restaurangen, ger liksom lite bättre resultat då!Det är jobbigt att vara utan sina människor men tror de saknar oss mer! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett sant nöje att se mångfalden av gäster i restaurangen! Som de äter blir de snart riktigt feta och go.. och fina, menar jag!

   Radera
 7. jag resonerar som så att husse får väl skylla sig själv att han inte får tasstrampad mage när han åker iväg så där...tycker jag alltså....hälsar Mizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att han inte kan skylla på någon annan! Han kan gott sitta där uppe och längta!

   Radera
 8. Hej alla djurkompisar!
  Om ni snälla vill hjälpa med mig i ett projekt jag har i skolan som handlar om djurmat! Svara bara på enkäten här:https://jfe.qualtrics.com/form/SV_3jTm5s0uzfJo3yd (bara 2-3 frågor och tar 1 min att göra!)
  Tack, tusen tack!

  SvaraRadera
 9. Så roligt att er restaurang är så populär! Men du har alldeles rätt, det gäller att vårda kunderna, annars söker de sig till något annat näringsställe så fort vingarna bär...
  Förstår att du saknar husse, och det är kanske en klen tröst att han säkert saknar dig ännu mer <3
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Populär är inte ett nog starkt ord. Hetaste innestället i trakten, mer än fullbelagt jämt, ofta med kö. Men så serveras också förstklassig mat, och lokalerna är mycket tilltalande för gästerna. Fast jag skulle gärna önskat mer servering på markplanet!

   Radera
 10. Trist att husse är på rymmen igen! Skönt i alla fall att han ordnade med restaurangen innan han åkte.
  Men jag tror som flera jamat innan att husse saknar dig ännu mer, det måste vara väldigt ensamt där uppe utan tassmassage.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert har han jamarsvårt att somna på kvällarna nu. Men jag får ladda upp och hålla klorna vassa och fina tills han kommer hem igen!

   Radera
 11. Trevligt med besökare som vet hur man klappar en katt :)
  Bra att din husse såg till att fylla på lagret i restaurang Pipiga Pilfinken innan han åkte !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gästerna på restaurangen glufsar i sig, så matte har fått fylla på idag igen, trots att behållaren rymmer tio liter!!! Det räcker tre dagar. Då förstår du att restaurangen är mer än välbesökt!

   Radera