Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 5 november 2014

Min hemlighet är röjd
Nu kan jag inte hålla det hemligt längre. Trodde väl aldrig att husse och matte skulle hitta igen mitt extraknäck!? 

Det är nu många år sedan jag fick en förfrågan om att driva det här stället. Men, var det värt att sitta i luften minst tretton timmar? Knappast, även om fri tillgång till vitfisk och saftiga stekar utlovades. Att vara affischnamn och stå för det hela utåt, och därmed attrahera en ökande publik, det kunde jag däremot gå med på. Mot en rimlig avkastning på intäkterna, givetvis!

Att mina människor skulle råka passera förbi där var förstås en ytterst märklig slump. Kanske kommer de nu ana ett samband med fiskbilens regelbundna besök här, trots att de handlar så litet? Medan en försäljare uppehåller matte eller husse vid dörren, får jag min leverans snyggt levererad borta vid bilen. 

Hittills har jag hunnit forsla undan allt. På sommaren blir det kanske litet mycket att äta upp direkt. Det blir bättre nu, när det blir svalare. Hoppas nu bara att nästa leverans i slutet av november flyter på klanderfritt. Kanske är det ett litet suspekt sätt att förtjäna sin lön på, men vem kunde tro att min inkomstkälla skulle upptäckas?16 kommentarer:

 1. Det var ju attans att dina 2-beningar skulle upptäcka ditt xtra knäck !
  Håller tassarna för att novembers leverans kommer att flyta på klanderfritt !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid trott att detta var tillräckligt långt bort! Aldrig kan man vara säker...
   Får väl vara extra försiktig och vaksam när leveransen kommer om några veckor. Kommer säkert gå bra.

   Radera
 2. Ajaj, det var inte bra att din matte o husse upptäckte detta.
  Med tanke på att du rimligen borde få en hel del provision från "banditerna" i din bar i Sin City så kanske dina 2-beningar börjar kräva att du ska betala för ditt uppehälle hos dom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om DOM blev överraskade!? Men hujam då, börja betala för uppehället? Skulle vara en vecka gammal fisk, då. Möjligen.

   Radera
 3. Nämen titta! Inte undra på att du har sån bra tillgång till vitfisk och liknande delikatesser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju inte velat röja det här, eller verka skrytsam. Men jag kan ju göra litet förfrågningar om en "Sippo's bar" skulle kunna öppna där också? Låter väldigt slagkraftigt, tycker jag!

   Radera
 4. Vi tror att det ordnar sig i vinter i alla fall, och då menar vi HELA vintern och inte bara nu i november.
  Till våren har de säkert glömt allt om din hemliga inkomstkälla. De tvåbenta har inte lika gott minne, som vi ;-)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, redan nu börjar det bli bra lagringstemperatur där ute, och fram till mars går det nog galant.
   Räknar också med att det här kommer falla i glömska. Ibland är det tur att de inte är lika välutrustade som vi!

   Radera
 5. Aj då! Hoppas att allt funkar som det ska ändå, trots allt har ju tvåbeningarna kort minne! Nos buffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så orolig, egentligen. Mest förvånad över upptäckten. Kommer säkert klara leveranserna på ett diskret sätt. Bara man vill något riktigt mycket, så!

   Radera
 6. Ahajam, är det sååå det ligger till! Men jag tror att dina människor är kloka nog att låta allt fortsätta som hittills. De ser ju att du mår bra och jag tror det är huvudsaken för dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Hoppas jag, åtminstone. Alla mina prover hos vettisen var ju fina, och jag tror absolut att det beror på mina utmärkta matvanor!

   Radera
 7. Illa att du blev upptäckt! Här kör vi alltid med tekniken att vi blånekar till allt, även om matte tar oss på bar tass så nekar vi. Nekar man tillräckligt länge verkar de glömma hela saken.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa taktiken jag hört på länge, och ska förstås tillämpas i alla situationer! Och med full rätt, för OM vi skulle råka in i något brydsamt, så har vi ju aldrig något ont uppsåt! Det är förstås bara våra människor som gjort någon felplanering?

   Radera
 8. Smart sätt att skaffa sig goda (i dubbel bemärkelse) extrainkomster, måste vi jama! Klart du ska fortsätta med denna lönande bisyssla, och om dina människor har synpunkter så gör som Alice jamar, blåneka. När allt kommer omkring - vad kan de egentligen göra då?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vad kan de göra? De ska väl bara vara glada att fiskbilen kör här, trots att de nästan aldrig handlar? Det blir nog bäst för alla parter att de låtsas som ingenting. Så kan jag i gengäld sluta klaga på dålig matpåfyllning. Åtminstone ett tag.

   Radera