Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 3 november 2014

Har arbetat undanEfter min långa semester börjar jag nu komma ikapp med jobbet här hemma. Det är minsann mycket arbete med att tassa runt och markera Mitt Område igen! På ett flertal ställen har illasinnade försökt sudda bort de gällande gränserna, vilket förstås är helt oacceptabelt. Men nu tror jag att ordningen är återställd, åtminstone på viktigaste platserna. De närmast öppningarna. Inkräktare måste hejdas direkt. Har därför särskilt bearbetat en liten enbuske, som står mycket strategiskt, precis innanför infarten till min tomt.

Det har varit ganska varmt och skönt i helgen, även på kvällarna. Passade mig perfekt! Musjakt bedrivs som bekant bäst när det är mörkt. Mina människor fick därför vänta litet på att jag skulle ha tid att komma in och lägga mig. Men jag kan nu meddela att mus-knaprandet i väggarna har upphört. Det var något jag ville ha åtgärdat, för när jag väl lagt mig att sova för natten, vill jag sova ifred, utan att störas av irriterande möss.

Skönt att allt verkar ha återgått till det normala igen.
14 kommentarer:

 1. Förstår att du haft mycket att sköta om i helgen.
  Och att markera om ditt revir kräver sin katt.
  Du måste ju hälla i dig massor av vatten för att kunna åstadkomma detta.
  Nu när mususlingarna verkar vara borta för denna gången gav väl matte o husse dig en rejäl portion vitfisk som du gillar så mycket.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att jag är ensam om den stora vattenfontänen här! Puff har aldrig druckit ur den, hon är litet konstig.
   Utmärkt påminnelse om jag har vitfisk att fordra, matte och husse verkar helt ha glömt goda traditioner här? Räknar med att lönen kommer i morgon, senast!

   Radera
 2. Va' härligt att du så SNABBT verkar ha återställt ordningn både ute och inne. MEN vi törs knappt tänka på vad Skåpmonstret kanske haft för sig när det haft hela huset för sig själv i 3 veckor :o-.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev litet övertid, förstås, men jag klagar inte! Skåpmonstret? Oj, hjälp, där har jag glömt titta! HUR kunde jag glömma det???

   Radera
 3. Skönt med lugnet återställt hemma. Förhoppningsvis håller sig inkräktarna och muslingarna borta ett tag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, om de har något vett i skallen, så! Men du vet, helt kan man aldrig slappna av!

   Radera
 4. Jisses vad du hunnit med i helgen !
  Skönt att mus knaprandet i väggarna har slutat , för som du jamar så vill man ju ha det tyst o lugnt när man ska sova !!

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera uppskattar jag en lång och obruten nattsömn, så att sitta och hålla vakt vid en vägg passar inte mig längre. Man blir bekvämare på äldre dar!

   Radera
 5. Det är nog inte bara du, utan även vi som följer din blogg som är tacksamma att allt återgått till det normala. Veckodagarna är sig inte riktigt lika utan att man fått läsa Gustavs blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju väldigt snällt jamat! Jag tackar! :-)

   Radera
 6. Snyggt jobbat men man blir ju lite sliten med så mycket extra arbete! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just därför är nattsömnen extra viktig!!

   Radera
 7. Jamans skönt att du slipper dom däringa mössen i väggarna nu, Tassarna upp!

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, de passar mycket bättre i min mage!

   Radera