Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 11 november 2014

Avklarat för den här gången


Det är flera som uttryckt oro för skåpmonstrets framfart under den långa tiden jag var på semester? Mina första dagar hemma hade jag inte en tanke på detta monster, var bara ivrig att få komma ut och se efter allt. Men härom dagen tog jag tag i saken.

Ställde mig framför skåpet, och öppnade dörren. Lyckligtvis har mina människor lärt sig att detta skåp alltid måste ha en lucka på glänt. Dessutom insåg nu matte mitt behov av arbetsytor, och plockade därför bort några kastruller som stod i vägen. Medan hon sedan gick och hämtade kameran, undersökte jag snabbt de inre regionerna. När hon kom tillbaka, var inspektionen redan avklarad. 

Om monstret dansat på bordet medan katten var borta, så syntes inga spår av detta nu. Kunde tvärtom konstatera, att allt såg ut att vara i god ordning. Men jag vet också av erfarenhet, att regelbundna kontroller är nödvändiga. Något finns där inne. Så mycket är jag helt säker på!

 

18 kommentarer:

 1. Gulligt av din matte att ge dig det utrymme som du behöver till din viktiga undersökning i skåpet.
  Skönt att det inte fanns nåt monster idag heller! Du gör rätt i att kolla saken regelbundet. ;-)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har ju lärt mig genom åren att detta skåp kräver regelbunden tillsyn. Sedan Piff försvann är jag ensam om ansvaret för de inre delarna där, för Puff kollar bara helt ytligt. Hon har inte fattat att det är längst där inne, bakom allt, som monstret döljer sig. Tur att jag vet!

   Radera
 2. Med tanke på att du gått igenom hus o trädgård så noggrant sen du kom hem förstod nog skåpmonstret att det stod näst på tur att inspekteras.
  Så det diskuterade säkert som så "hellre fly än illa fäkta".
  Tror också som du säger att skåpet måste inspekteras med jämna mellanrum.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen har du rätt. Det är nästan kusligt hur detta monster vet precis när det ska försvinna? Ändå tycker jag att jag gör mina kontroller helt överraskande och med oregelbundna mellanrum? Jag har med andra jam att göra med ett högeligen intelligent monster! Men jag ska nog knäcka det!

   Radera
 3. Räkan, katten Svens 'lillebror'11 november 2014 kl. 16:43

  Hua va' spännande och lite läskigt det låter att bege sig IN I det där monsterskåpet, vet inte om jag skulle våga. Tur att du kom ut med 'pälsen i behåll!!!
  Ps. I går tog matte in en påse med vedpinnar för att tända i braskaminen men genast märkte jag att NÅGOT bodde i den. Jag bökade mig ned i påsen och plockade upp en livs levande mus!!! Nästan lika spännande som ditt monsterskåp!....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hördu, vilken lycka att få en mus inburen!!! Jag är oerhört imponerad över din matte! Här har minsann burits in ved dagligen i många år när det är kallt, men aldrig någonsin har mina människor tagit med en sån present! Kan inte låta bli att undra hur du tog tass om gåvan?
   Och visst är monsterskåpet litet läskigt! Särskilt det där hörnet som är så långt in, att det är onåbart för människorna. Ett typiskt monsterhörn.

   Radera
 4. Skönt att matte underlättade din undersökning lite, helst med tanke på fadäsen i växthuset igår.
  Såna där skåpmonster är luriga, man får inte slappna av bara för att en inspektion är ok
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodar att hon också var litet orolig för tillståndet i skåpet? Det hade ju börjat knapra i väggarna, så varför inte en utökad aktivitet i monsterskåpet?
   Självklart kommer inspektionerna fortsätta, så länge som jag känner LUKTEN där inne!

   Radera
 5. Undrar om monstret är så slug så att h*n gömde sig i nån av kastrullerna som matte tog ur skåpet innan du inspekterade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hujam, DET har jag inte haft en tanke på!? Kanske inte ska dröja så länge med nästa inspektion, alltså!

   Radera
 6. Skönt att höra att du har koll på läget. Skåpmonster är ju jamarns luriga av sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det vet vi ju, både du och jag! Men om de är smarta, så ju vi ännu smartare, det är bara en fråga om tid!

   Radera
 7. Skönt att du kunde kontrollera ordentligt! Nu håller det sig nog borta ett tag till! Nosdbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kan man ju hoppas, men jag litar inte ett dugg på den där typen, så jag är på min vakt!

   Radera
 8. Skönt att du fick hjälp med att komma åt att undersöka skåpet ordentligt !
  Måste jama till min matte att göra det samma för mig när jag vill undersöka skafferiet/grytskåpet :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får aldrig förtröttas i uppfostran av sina människor! Om du har ett skåp med undersökningsplikt, absolut att du ska se till att få fria arbetsytor!

   Radera
 9. Vi har precis samma känsla som du i fråga om skåpen. NÅGOT finns där, det är vi alldeles övertygade om, och därför utför vi ockdå regelbundna inspektioner. Om inte annat så håller det förhoppningsvis skåpmonstrens aktivitet på en någorlunda hanterlig nivå.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, har ni samma hos er? Här är det bara ETT skåp som är invaderat, ni skriver "skåpen"? Bra då att ni är två stycken som kan dela på jobbet, för det kräver minsann sin katt!

   Radera