Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 27 november 2014

Den naturligaste sak i världen
Och vad är nu detta för märkvärdigt? Vad jag gör här är ju hur naturligt som helst? Nä, jag sitter inte och vilar! Jag kissar. Och det var allra första gången någonsin som detta skedde inför publik! Matte, alltså. Hittills har jag nogsamt skött mina toalettbestyr litet avsides, utom synhåll. 

Matte och jag hade just hämtat posten när jag märkte hur det tryckte på. Passerade precis över en lövhög som kändes lagom krafsvänlig. Man vill ju kunna städa efter sig!
 
Naturligtvis har mina markeringar ibland varit offentliga. Revirgränserna är där de är, och måste hållas efter på plats. Går ju inte att dra med sig en buske till ett undanskymt ställe för besprutning? Men att markera, det är ju en helt annan sak än att tömma blåsan!

Hon hade i alla fall vett att hålla sig litet avstånd, och låta mig sköta mitt ifred. Alltid något.

16 kommentarer:

 1. Det syns ju faktiskt nästan inte att du kissar. Du tittar lite åt sidan som att du plötsligt fick syn på något viktigt. Nu undrar man ju liksom vad matte tänker göra med bilden? Visa hur det ser ut när du kissar för alla tvåbeningar som kommer på besök?........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju aldrig släppa uppmärksamheten på omgivningen. Jag sitter rätt nära gatan, och måste hålla koll efter skällisar och annat otyg. Men det var lugnt, den här gången.
   Man kan undra vad hon ska göra med denna dokumentation? I tolv år har hon undrat var jag uträttar dessa ärenden. Hon kanske ramar in bilden?

   Radera
 2. Ibland måste man! Din matte höll sig rätt långt borta till skillnad från vår som inte har någon hyfs alls! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog i rena häpenheten över att jag avslöjade ett toalettställe som hon liksom inte kunde röra sig framåt? Så tror jag.

   Radera
 3. Måste jama att du gör dina behov väldigt diskret i lövhögen.
  Nöden har ingen lag, måste man så måste man.
  Själv är jag van vid att matte är i närheten när jag går på dass.
  Ibland är vi där samtidigt, jag har nämligen min låda i badrummet.
  Det bästa med det är att den blir ren direkt efter jag varit där. Matte plockar alltid upp efter mig med en gång.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag varit och inte fått tassa ut, har jag också blivit tvungen att använda lådan. Eller om jag inte lyckats få liv i någon på natten. De brukar vägra att släppa ut mig vid tvåtiden. Men det händer inte så ofta. Vi har två lådor, men jag använder också mest den i badrummet.
   Men ute, där har aldrig någon sett mig kissa tidigare, och aldrig har jag lämnat något annat efter mig heller som de kunnat upptäcka. Inte på tolv år den minsta lilla hög! De kan allt fortsätta undra var det brukar ske!

   Radera
 4. Här kissas det bara på ett ställe och det är lådan. Trots att jag har rastgård! Inte kan man använda den som toa heller!!!
  Smulan gick ofta och satte sig i handfatet och matte "spolade" med hett vatten och lite tvål efteråt.
  Hon tycker att jag ska göra likadant, för att spara på sanden!
  Det var det dummaste jag har hört! Min bästaste plats att vila i heta sommardagar är ju i det svala handfatet!
  Du har det bra, som har ett stort revir att kunna sköta sånt lite diskret! Otur att matte hade med sig bixtmojängen!
  Vi hade aldrig gissat vad du egentligen sysslade med, om du inte hade sagt nåt ;-)

  Nosgos
  /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig när det gäller rastgården! Man kissar väl inte i vardagsrummet!?? Och samma med handfatet, förstås. Jag kan också lägga mig där ibland.
   Visst har jag det bra som har massor med plats att leta upp ändamålsenliga toaletter på. Jag har det så bra här! Men så har jag heller aldrig försökt flytta nån annanstans!

   Radera
 5. Diskretion är ju tyvärr inte hederssak för alla tvåbeningar. De verkar tro att det är fritt fram att använda oss som fotoobjekt i alla situationer. Och vad får vi för det? Nåjam, du har ju i alla fall ett toppenhem, så lite får man väl stå ut med då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte brydde jag mig om henne, om hon nu tyckte det var så extra att få se mig i denna naturliga situation? Fast det blir nog på mina vanliga ställen i fortsättningen.

   Radera
 6. Men vad har du för matte som tar bilder när du utför dina behov?! *chockad* Fast som du jamar, det är ju den naturligaste saken i världen. Jag har ju sett husse göra samma sak flera gånger, fast inte utomhus då förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan man undra vad det är för märkvärdigt att kissa? Men man får ha överseende, de är ju bara tvåbeningar!

   Radera
 7. Jam vad säger man , annat än att det är TYPISKT 2-beningar att känna behov av att dokumentera ALLT vi gör !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på alla bilder som tas på dig antar jag att du är väl förtrogen med fenomenet?!

   Radera
 8. Det är ju en pina bara att bli iakttagen när man uträttar dessa viktiga behov. Att dessutom bli fotograferad - det är ju rena papakazzimetoderna! Fortsätter denna förföljelse är det nog inget annat att göra än att skaffa en livkattvakt. Någonstans måste gränsen för privatliv dras!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore förstås rätt tufft att ha en livkattvakt. Man skulle känna sig väldigt VIC, alltså very important cat, men jag har en enklare lösning. Det här var både första och sista gången jag toalettade offentligt!!

   Radera