Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 20 november 2014

Att vila tryggtJag har inte bara en igloo, soffa och husses mjukmage att sova på. Just nu är favoritplatsen en gammal kattong med en filt i. Har haft den ganska länge. Kanske har ni också märkt, att när man använt ett ställe ett tag, har det liksom tappat sin sov-fräschör? Men när det legat till sig ett tag, känns det som nytt igen? Så är det med min kattong.

Varje eftermiddag tar jag mig en rejäl lur där. Minst tre-fyra timmar ska rasten vara. Sedan känner jag mig vederkvickt att ta ett riktigt arbetspass där ute, när det är mörkt och inbjudande. Och utan regn, förstås!

Jag skulle önska att alla katter hade möjlighet att göra som jag. Kunna vila helt tryggt i ett varmt hem, hos människor som bara vill ens bästa.


  

14 kommentarer:

 1. Jamar som du, tänk om alla hade det lika bra som vi har.
  Alla katter som har ett hem med värme o kärlek
  och vi får inte glömma massor av mat,
  är lyckligt lottade.
  Sovplatserna hos mig varierar också.
  Din kattong ser bekväm ut.
  Och den gröna filten matchar dig perfekt, säkert din matte som kommit på det.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåjam, MASSOR med mat är väl att ta i ändå? ;-)
   Färgen råkade nog bara bli grön. Matte brukar köpa såna här filtar när de är litet billigare, och bara slänga när de blivit lagom inpälsade, mysiga och lukta riktigt Gustav-gott. Men det gör inte så mycket, huvudsaken jag får en ny, lika mjuk!

   Radera
 2. jam, vi håller helst till på fönsterbrädan ovanför elementen, där är riktigt varmt och gott, sen är det I sängen förstås och nedanför elementet I det stora rummet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter jamarskönt! Hos mig finns tyvärr alldeles för få element. Jag har en stor apparat nästan uppe i taket som blåser varm luft, men där går ju inte att ligga. Men jag har förstås min brasa. Att ligga framför den är inte så dumt, det heller, för nu eldas det nästan jämt i den.

   Radera
 3. Visst blir gamla sovplatser som nya igen om man glömmer bort dom i några veckor.
  Din filt är mysig. Min matte köper också på sig billiga fleeceplädar när hon hittar några. De är supermysiga att gosa ner sig i. Fast hon skickar dem med husse som tvättar dom och de kommer tillbaka. Nåja, några gånger i alla fall innan de slängs ;-)
  Mitt bästaste ställe just nu är i mattes säng och under hennes täcke.
  Hon känner alltid efter att det inte finns en Amanda-bula nånstans när hon ska lägga sig!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det luktar jamargott av matte under täcket! Själv har jag aldrig någonsin krupit in under något för att vila. Det närmaste jag kommit är min igloo. Men Puff kryper också under överkastet ibland, och Piff gjorde det alltid. Vi är olika!

   Radera
 4. Visst är det skönt att ha flera bra platser att vila på! Önskar precis som du att alla fick ha det så bra som vi! nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så är vi katter ju experter på att välja ut fina sovplatser!

   Radera
 5. Oh! Oh! *viftar med tassen* Jag vet PRECIS hur du menar. Jag råkar nämligen känna just så för min sovkorg och har därför flyttat tillbaka till korgen högst upp i klätterträdet.
  Det är inte helt fel att kunna välja bland flera olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och säkert kommer din sovkorg kännas som ny och inbjudande igen om ett tag! Egentligen är det mycket praktiskt att göra så här. Så kunde våra människor också göra ibland i stället för att köpa nytt!

   Radera
 6. Verkar som om du inrett di kattong väldigt fint. Bra att du kan dra dig tillbaka dit i lugn och ro efter dina tuffa arbetspass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, den är väl inpuffad vid det här laget. Man vill ju ha litet skönt stöd under hakan bland annat. Också skönt att kattongen står i gästrummet, för där får jag vara helt ifred!

   Radera
 7. Ser väldigt mysig ut din KATTong !
  Just nu är min favorit plats överst på mitt klätterträd :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du skriver "just nu" anar jag att du också byter platser? Överst i trädet låter härligt! Korg med utsikt!

   Radera