Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 16 mars 2012

LäsövningJag tänkte vi skulle ge våra tvåbenta en läsövning den här helgen. Förhoppningsvis kan du hitta något här ovanför som en människa -eller flera- du känner behöver träna litet extra? Välj lämpligt innehåll. Du vet bäst själv vad just den människan behöver öva särskilt på. 

Jag ska ge matte i uppgift att träna på det där med att ha fel, för hon gillar inte det. Ha fel, alltså. Därför ska hon få säga det tjugosjutton gånger, eller så, tills hon kan säga det, och samtidigt skratta. Sen finns det naturligtvis flera andra saker, som också behöver filas på. Vi får väl se, vad vi hinner.


Din människa kanske inte behöver träna något av det jag tassat ner, men du kan säkert komma på egna meningar. Se mina förslag som inspiration, bara. 


Jag ser fram emot en givande helg. Hoppas ni får det också, allihopa som hälsar på här! Vi tassas igen på måndag.

20 kommentarer:

 1. Åhh vilken fiffig idé finis! Jag tycker allt den är genial! Min mamma behöver öva på några stycken tror jag ;) men vi får se om jag kan få henne att göra det i helgen *fniss* utan att hon gömmer mina mjölkisar ;)

  Önskar dig såklart en jamarshärlig helg som alltid! Hoppas det kommer värme och gottigt till dig och såklart blir mamma mys! CATurday! ;)

  Nosbuffar och Gos

  SvaraRadera
 2. Du kan väl försöka muta henne med något, så hon inte gömmer dina mjölkisar? Extra intensivt gos till exempel? Jag kan riktigt se framför mig hur en massa tvåbeningar blir tränade av oss runt om i Sverige!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken bra ide. Vi ska sätta igång att träna med matte redan nu. Det är flera av dina förslag som hon behöver träna på men jag tror att vi tar ett åt gången annars kanske hon blir förvirrad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt samma, jag tränar ordentligt på ett, och ser hur läraktig hon är. Går det bra fortsätter vi. Men det kommer ju fler helger. Förvirrade mattar vill vi inte ha!

   Radera
 4. Det är bra att du försöker få tvåbentingarna att träna på detta..Du är allt en klok kisse =)
  Kurr från oss i norr ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett drygt och svårt arbete att försöka hjälpa våra människor att förbättra sina liv. Men med förenade ansträngningar kanske vi kan åstadkomma litet, litet i alla fall!

   Radera
 5. Det finns nog inte många tvåbeningar som inte behöver träna på alla de saker du skrev i dagens klokbok. För egen del skulle jag önska att blogghjälpen tränade särskilt på "Jag hade fel", "förlåt mig" och "jag ger mig". Tränar hon tillräckligt mycket på det kanske det kan bli nån ordning på godistilldelningen här på katthemmet!

  SvaraRadera
 6. Jag har förstått att det brister så tillvida. Det är nog klokt att koncentrera sig på det allra viktigaste först, och du vet säkert vilket du ska välja!

  SvaraRadera
 7. Jamar som övriga missevänne här, som vanligt en jamars bra klokbok du har Gustav, Tassarna upp!
  Vi behöver nog träna våran matte på några av dom där fina orden, mjau
  Ska nog börja genast, mjau

  Tass tass på er alla
  ha en jamars tevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen behöver alla tvåbeningar tränas åtminstone på något av dem, eller något liknande. Hoppas det går bra för er alla med övningarna!

   Radera
 8. Många braiga ord för en 2-bening att öva på som du skrivit ner här , Gustav !
  Tycker dock det kunde vara ett tillägg på ordet förlåt = givetvis så ska du få många gottisar du vill :)
  Trevlig helg på er !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles utmärkt tillägg, att jag inte tänkte på det ;) Men jag jamade ju också att ni säkert kom på egna, och det gjorde du direkt!

   Radera
 9. En utmärkt idé. Våra människor behöver verkligen lära sig att vara ödmjuka. Jag ska också be husse att läsa sjuttifemton gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är mycket de behöver lära sig! Du får väl välja ut något lämpligt för husse, eller hitta på ett själv! Du vet ju bäst vad som skulle hjälpa och stärka husse!

   Radera
 10. Vi ska sätta matte i hårdträning! Tänk att du alltid är så klok! Trevlig helg på er! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som det inte ska bli så fint väder i helgen, så det är ju en lämplig träningshelg! :)

   Radera
 11. Jag och matte skulle vilja tipsa om att man till exempel kan säga "Jag hade fel" även om man inte riktigt menar det. Det gör inget för efter några gånger har man vant sig och då kan man säga det OCH mena det.
  Många gånger tror man att man måste känna saker först och sedan göra eller säga dem. Men det funkar jamarbra tvärtom också - alltså att känslan kommer efter handlingen. På det sättet kan man påverka hur man mår också. Är du håglös och passiv - bara gör något, så känns det ofta bättre efteråt :D
  Ha en fin helg, allihopa!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just precis det jag menar med att det ska tränas den här helgen. Jag har visserligen haft en del att göra ute, men naturligtvis har jag avsatt tid till att se till att matte jobbar på med de ord hon behöver öva på. Till slut kommer hon säkert inte tycka att det är så tråkigt att ha fel. Det är min målsättning med den här helgen.
   Det var jamarbra tips du kom med, hoppas att fler läser dem!

   Radera
 12. Vi har haft språkträning hela helgen! Funkade sådär - vissa fraser har hon (lillie) fortfarande lite svårt för, men man får nog öva dagligen! Tack för att du delar med dig av dina förståndigheter!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 13. Jo, det är samma här, men det är bara träning och åter träning som gäller! Det kommer ge resultat så småningom, för SÅ omöjliga att lära sig saker är de inte. Väl?

  SvaraRadera