Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 13 mars 2012

Men bara nästan

Tre katter ligger och sover...

 Men kan han inte räkna till tre, undrar du? Klart jag kan! Det lärde jag mig ju redan i unge-skolan. "Om Gustav fångar en mus, och sedan fångar två möss till, hur många möss har Gustav då?" "Ingen förstås, he-he, för dem har han redan käkat upp!" Det var sånt vi tyckte var jamarroligt på den tiden, vi kattungar. Och skrattade så morrisarna nästan trillade av.Men här har jag inte ätit upp någon, vi är faktiskt tre stycken! Titta bakom min rygg! Det är inte matte som fuskbäddat sin säng, det är Piff som krupit in där och lagt sig nästan nos mot rygg med mig. Matte såg Piff krypa in där, och trodde jag skulle ha synpunkter på arrangemanget. Men inte orkade jag bry mig, jag hade precis glidit in i den där sköna sömnen, ni vet. När det nästan skulle kunna springa förbi tre möss, utan jag brydde mig. Men bara nästan.

21 kommentarer:

 1. Haha, så där gör Skorpan också. Han kryper in under täcket och lägger sig jamar nära mig och tror att jag inte märker något, men det gör jag ju det är bara det att ibland orkar man bara inte bry sig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är väl katt för sin svans och märker när någon närmar sig, även om det är smygvägen!

   Radera
 2. Så Piff ligger som en "bula" bakom dig *fniss*
  Det var inte så lätt att se henne ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon vill nästan jämt ha något över ryggen. Men jag trodde inte hon skulle vilja ligga så nära mig...

   Radera
 3. Så mysigt, ni börjar komma lite bättre överrens tror vi..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaam, under överkastet låtsas hon väl som om jag inte fanns. Tror jag. Fast vi tolererar varann rätt skapligt.

   Radera
 4. Hehehe, såna historier drog vi också i kattunge-skolan. Det var tider det.
  Jag måste jama att ni ser ut att ha det riktigt mysigt ihop. Tjejerna gillar dig nog lite trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det var tider det...Och jag tror mest de gillar husses och mattes sängar. Men jag är glad att de accepterar att dela dem med mig. Alltid något.

   Radera
 5. Under täcket har vi aldrig tyckt om. Men smidigt för dig att slippa "söstra di" ;-)

  SvaraRadera
 6. Inte jag heller, man ser ju inget där under! Men ni har rätt, jag skulle nog inte varit bekväm med Piff så nära "live"!

  SvaraRadera
 7. Här måste man ju jama att Piff är ganska smart ändå - för att vara Piff menar jag. Du är ju inte så imponerad av henne annars har jag förstått. Men under-cover är hon väl rätt OK?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det var därför jag inte brydde mig. Och visst, under-cover kan hon till och med vara min kompis!

   Radera
 8. Vi gillar inte heller att ligga udner täcket som Max och Måns. Vi tycker det blir för varmt, MEN det händer, men inte så jamars ofta.

  Det verkar ändå som att ni gillar att ligga nära varandra, när ni vilar.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig har det aldrig hänt, faktiskt. Jag vill ha fritt omkring mig när jag sover. Har heller aldrig använt någon igloo eller annan kattbädd. Men vi är ju olika, allihopa.

   Radera
 9. Så skönt det ser ut!! Jag (Maurice) brukar oftast ligga ovanpå täcket eller under en filt (täcket är lite för tungt på öronen). Jag (Kajsa) älskar att ligga under täcket. Jag (Maurice) har dock börjat flytta mig från lillies sida till att sova OVANPÅ henne. Förr var det gamla drottning Malins plats och först nu har jag (Maurice) vågat ta över den. Jag (Kajsa) är liiiiite avis på den där platsen...

  nosgos å onsdagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tag trodde jag att du, Maurice, sov ovanpå Kajsa, men nu förstår jag att det är på lillie. Tänkte väl också. Jag läste att du flyttade dig från lillie till att sova på Kajsa som låg under täcket. Så tokigt det kan bli...

   Radera
  2. hehehehe, vi är snart lika röriga i hjärnkontoret som lillie...

   Radera
 10. Vilken söt liten bula Piff är :)
  Hemma hos mig är det bäst för mina 2-benta att kolla under täcket innan dom slänger sig i sängen , så jag inte blir en platt katt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, vill du också vara övertäckt? Medger att det ser jamarskönt ut. Det är nog synd att jag aldrig kommit på tekniken.

   Radera
 11. Svar
  1. Och den kommentaren var förstås till Maurice & Kajsa, men hamnade inte där den skulle...

   Radera