Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 7 mars 2012

Äntligen!

Äntligen!
Äntligen har jag fått tillgång till mitt växthus igen! Som jag har väntat på detta! Visserligen har jag passat på att inspektera det ibland, när matte varit där. Men då har det varit så kallad vinter, och inte särskilt trivsamt. Kallt och otrevligt. Men nu!

Nu är allt precis som det ska vara! Alldeles varmt och skönt i pälsen. Fast inte riktigt som det ska, för där är på tok för stökigt. Bordet, som jag ska ligga på, är fullt med krukor. Golvet är belamrat med en mängd skräp. Jag tror inte matte förstått riktigt vad man ska ha ett växthus till? 

Jag har ett riktigt nytänkande förslag till inredning: Lådor med kattmynta längs sidorna, en skön säng att sova i, kanske en stol också, med en mjuk dyna i. Och en fågelholk i taket. Som en eftergift till matte skulle jag kunna låta vinrankorna vara kvar. 

Detta, menar jag, skulle göra att växthuset blev det paradis det har potential till att bli. Bara man rensar bort all bråte.    

17 kommentarer:

 1. En toppen idé. Hoppas bara att din matte håller med dig och inreder det enligt ditt önskemål ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer från och med nu dagligen påminna henne om min idé. Kanske är hon inte helt obildbar?? *hoppas*

   Radera
 2. Det här är ju ett nytänkande värdigt en katt av din kaliber. En tvåbening skulle aldrig kunna tänka ut nåt så praktiskt, ändamålsenligt, miljövänligt och trevligt. Det är först när man läser ditt förslag som poletten trillar ner och man förstår vad ett växthus egentligen kan och ska användas till. Återstår nu bara det dryga jobbet att få matte att tänka om. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett växthus är förstås ett ställe där själen ska kunna växa. Nånstans att bara må gott i värmen. Matte verkar hittills mest haft det som ett jobbställe. Så fel de hela tiden handlar, våra tvåbenta!

   Radera
 3. Vad gör det att det är lite stökigt - nu är ju huvudkattraktionen på plats! Så fint din röda päls står mot det gråvita, blå och gröna.
  Behöver väl knappast jama att jag för övrigt instämmer helt i dina inredningsförslag :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, då tar jag med det i mina övertalningsargument...ALLA andra tycker som jag! Och jo, jag tycker faktiskt det är för stökigt när mitt bord inte är ledigt för en sovstund!

   Radera
 4. Jam, gammelkatten Linus skall ju flytta den 1a April. Ingen har ännut talat om det för honom att det inte finns något växthus att slagga i sen. Vet inte riktigt hur han skall ta det hela. Förlusten av sitt älskade växthus är nog svårast för honom att acceptera.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan jag gott tänka mig. Hoppas att han kan få någon slags växthusupplevelse på något annat sätt?! En solig plats vid något fönster, eller så. Stackar'n, bli av med växthuset....

   Radera
 5. Oj vilket mysigt växthus det skulle vara. Det är verkligen snällt av dig att låta din matte få ha kvar vinrankorna. Det bästigaste var nog med kattmyntan som skulle planteras. *drömmer*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och jag kommer hålla drömmen levande, för om man önskar sig något riktigt, riktigt mycket så kan drömmen bli sann! Har jag hört. Och kattmynta, ja, det SKA planteras där. Basta!

   Radera
 6. Mjausan vilka braiga ideér du har igen. Ett växthus måste man ju kunna få vila i. Hoppas din matte låter vinrankorna vara kvar.
  Nu idag så kom det däringa meddelandet som vi frågade dig om Gustav, att man skulle klicka på den där länken för att få komma med i listan över att man inte ska avliva fullt friska katter, så nu står mattes namn med där, *GLAD*

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att matte kunde få med sitt namn där! Sen är det bara att hålla tassarna för att protesterna hjälper!

   Radera
 7. Då är det ju vår när växthuset öppnas!! Ytterst väl genomtänkta förslag om växthuset, matte måste absolut sätta igång med en gång! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kan inte tro vad varmt det blir där när solen är framme. Nästan flämtvarmt. Därför måste vi öppna dörren. Mycket bra, så jag kan tassa in och ut som jag vill!

   Radera
 8. Håller också med om att din ide är strålande Gustav. mmm, funderar...kanske kan jag övertala matte att flytta kattmyntan och skaffa ett större växthus så jag får något liknande ditt fina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min matte skulle också vilja ha ett större växthus, men jag har jamat till henne att bara hon slänger ut allt onödigt hon har där, så är det precis lagom. Och det jag föreslagit kommer PRECIS få lagom plats!

   Radera
 9. Dina idéer om hur växthuset ska vara för en katt är helt enkelt PURRfekta !

  SvaraRadera