Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 19 mars 2012

Förberett för jaktsäsongen

I fredags tassade jag hej då till husse, så i helgen har jag kunnat ge matte min odelade uppmärksamhet. När jag varit inne, förstås. Nu är det skönt också på kvällarna, så jag känner mest hela tiden hur utearbetet lockar. Dessutom har det kommit en massa fjäderkotletter, med nya former och färger. Måste givetvis studeras närmare. Dessa iakttagelser brådskar, för snart kommer matte stänga deras restauranger, vilket mycket försvårar mitt arbete. Det är inte lätt att vara forskare under såna omständigheter.

Annars i helgen har jag tränat med matte på en del av fraserna från min klokbok i fredags. Hon har varit rätt läraktig, så jag hyser ett visst hopp om förbättring. Men vi fortsätter förstås våra övningar, man fångar inte femtio möss på en dag. 

På kvällarna, efter arbetet, har jag skänkt matte rejäla doser med gos. Med bara en hemmavarande människa att ta tass om, blir livet rätt okomplicerat. Valet mellan en hussetom soffa och en mattefylld fåtölj är enkelt.

Idag har det varit blåsigt med soligt, och matte och jag har hjälpts åt med diverse städningsarbeten på Mitt Område, det närmast mitt hus. På läsidan. För ett gott jaktresultat är det bra om marken bereds på så sätt, att olika hinder undanröjs. En god sikt, och få flyktmöjligheter är viktiga kriterier. Det har vi åtgärdat idag. Skönt att ha det gjort. Nu väntar jag bara på viltet.

20 kommentarer:

 1. Vi önskar dig god jakt!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket, det är alltid spännande med en ny säsong!

  SvaraRadera
 3. oj, det har vi aldrig tänkt på innan: att ditt jobb med fjäderfän blir besvärligare när restaurangerna stänger. Det borde finnas året-runt-öppna restauranger, kan man tycka. Drive-through. Snabbmat är inte alltid helt fel!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra året fanns faktiskt en slags sådan restaurang, för det hängde bollar i träden hela året. Men de som åt där var inte särskilt samarbetsvilliga, så det blev inte mycket till snabbmat. Eller, mer korrekt, det var riktigt SNABB mat.

   Radera
 4. Det är ju synd att matte stänger fjäderkotletternas restauranger för säsongen. Det är ju ytterligare ett bevis på deras oförmåga att känna omtanke om oss. Bara livet förenklas för dem så är tydligen allt bra? Det är i alla fall snälla av dig att belöna matte med gos efter en dag av avancerade studier. De behöver nog uppmuntras för det är inga lätta grejer du lär ut till tvåbeningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon påstår att 400 kilo mat får vara nog. Tänk så mycket mat, och så litet glädje jag fått av allt det! De skulle ha fått litet mindre mat, så de inte blev så jamars kvicka.
   Och matte har ju bara mig nu när husse är borta (Piff och Puff räknas inte), så det är klart att litet gos måste hon få!

   Radera
 5. Det kan inte vara lätt att vara forskarkatt när man inte får studera fjäderkotletterna i lugn och ro. Typiskt att även vetenskapen ska få lida för människors ovilja. *suckar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är inte lätt, och jag som är så intresserad av just det här ämnet och gärna doktorerat eller så. Allt sabbas av matte...

   Radera
 6. Sry Gustav att husse visade bilder som får din lucka att förmodligen utebli för alltid! :-(
  MEN jaga fram några mususlingar och visa för matte så blir hon säkert glad. Eller inte... *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå, känn ingen skuld för det, för det ombesörjde min företassare Gustav den förste. Han kom dagligen in med fångster, så det går inte att få matte att reson i den här frågan. Och jag är väl dum som helst avnjuter mina måltider i avskildhet, helst under vedboden eller rhododendronbusken.

   Radera
  2. Det e väl bara klokt när nu matte envisas med att ogilla din fångsttalang.

   Radera
  3. Jo, det är väl klokt under nuvarande omständigheter. Att jag skrev att det var dumt att gömma mig under måltiderna var mest för att Max och Måns trodde att matte kanske skulle bli glad om jag visade mina jaktlyckor. Men jag nog det säkra före det osäkra, jag!

   Radera
 7. Lyckad jakt Gustav! Tog nästan en ekorre imorse, nästan*mutter*
  Matte har städat lite här med, men mycket e fastfruset fortfarande så det e många onödiga gömställen kvar för muslingarna. Restaurangen/Katt Tvn får vara öppen någon månad till här hälsar matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ekorre! Även om bara nästan, så grattis ändå! Nästa gång lyckas du nog. De små, som kommer snart, är delikata, rekommenderas varmt! Jag minns för några år sen *slick om nosen*
   Och vi kommer ha bollrestaurangerna öppna länge till, men de har inte alls samma stora publik som jätterestaurangerna.

   Radera
 8. Verkar ha varit en bra helg! Mycket gos är ju aldrig fel! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut en helt okej helg. Mycket gos är HELT RÄTT!

   Radera
 9. Bra att du låter matte öva ordentligt på dina klokjam - övning ger ju som bekant färdighet :-) Och sedan får hon gos som belöning - jama om god pedagogik! :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och vi fortsätter nu i veckan. Jag får ju litet extra tid nu när husse är borta. Både till träning och till gos!

   Radera
 10. Du o din matte verkar haft en lagom upptagen helg !
  Precis som jag hade med min husse :)
  Det där med att låta dom 2-benta öva ,det prövar verkligen mitt tålamod ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, de är inte direkt snabbtänkta, de tvåbenta. Man får tjatjama!

   Radera