Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 15 november 2017

Matte: Med anledning av...En man vid namn Mikael råkade igår komma in på Gustavs blogg. Att påstå att han inte uppskattade innehållet är en underdrift, minst sagt. För ett mycket kort ögonblick blev jag faktiskt ledsen. "Meningslöst dravel utan udd", ja, det kan jag ställa upp på, även om jag ibland försöker knorra till det litet. Meningslös är bloggen väl i så motto att avsikten inte är att ge underlag för debatter eller filosofiska funderingar som kan föra mänskligheten framåt. 

Däremot tar jag inte åt mig av kritiken att "den inte ens är rolig", för det tycker jag nog att den är emellanåt. Djur är ofta roliga, sedda ur människoperspektiv, och då och då har jag haft turen att kunna bevittna såna ögonblick och återge dem. Åtminstone har jag själv ibland skrattat när jag skrivit texterna, och jag hoppas och tror att även mina läsare gjort det? Men det där med humor är som det är, och uppenbarligen skrattar Mikael åt andra saker.

Jag blev som sagt ledsen en liten stund, men det gick fort över. Insåg, att det säger mer om den som kände sig tvungen att spy sådan galla över en harmlös blogg, än om bloggens kvalitet. Sedan blev jag väldigt glad och tacksam för de uppmuntrande ord jag fått. Och "Anybody", som han hänvisar till, har skarpt bemött hans kommentar på ett skickligt sätt. "Anybody" driver, som jag ser det, en av Sveriges mest läsvärda bloggar. Mest samhällsanalyser, men någon gång emellanåt även berättelser om familjens djur. Helt underbara små pärlor, bland annat om katten Makalöse Maurice. Rekommenderas varmt, om ni kan hitta igen dessa i bloggen

Med detta sagt lämnar jag hela historien bakom mig, och fortsätter driva Gustavs och Lisas blogg precis som vanligt.


 


 
 

28 kommentarer:

 1. Helt rätt tänkt av dig, och givetvis ska du fortsätta precis som du gjort tidigare, det är ju det vi gillar, vi som är inne här och läser o kommenterar.
  Säger ju sig själv, vi hade inte varit här o tassat annars.
  Själv skrattar jag ofta åt Gustavs o Lisas funderingar.
  När man lärt känna en katt genom många år, så kan man se på dom vad dom tänker o känner.
  Både maken o jag läser av Ozzy väl i olika sammanhang.
  Ser fram emot MÅNGA inlägg om dina kissar även fortsättningsvis.

  Kram från Ozzys matte  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju Mikael bett om ursäkt, och jag stryker ett streck över hela historien, men jag vill ändå säga att jag alltid är tacksam och glad åt dina fina kommentarer! Jag hoppas också att Gustav får hänga med ett bra tag till. Lisa bör ju, rent statistiskt, ha många år framför sig.

   Radera
 2. Det finns människor som finner tillfredsställelse i att få andra att må dåligt, men så finns det också de som kan se sina egna misstag och be om ursäkt, vilket är mer ovanligt. I det här fallet ber Mikael uppriktigt om ursäkt under den bloggpost han uttryckte förakt för .. något som både förvånade och fick honom att framstå i en betydligt bättre dager. I vilket fall som helst fick det mig att känna mig mindre skyldig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes väldigt bra att han bad om ursäkt, och så totalt, dessutom. Det hoppas jag verkligen, att du inte känner dig skyldig ett enda dugg! Jag är bara så tacksam att ha en länk hit från dig, för via den kommer merparten av mina läsare!

   Radera
 3. Såna där dummisar skall man inte bry sig om! Både vi och matte ser fram emot dina och Lisas inlägg och det här är en av våra favoritbloggar! Vi har i många år lett, skrattat och fällt tårar åt alla era äventyr
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag suger åt mig av det du skriver, tack så mycket!

   Radera
 4. Dumma internettroll som bara vill bråka. *fnyser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som han "bara" har problem att styra sitt temperament, och har bett om ursäkt för det han skrev, och det känns ju bra.

   Radera
 5. Gustav och Lisas blogg är underbar och sprider glädje och harmoni! Så det så!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det var roligt att höra, jag blir så glad!

   Radera
 6. Jag hade faktiskt börjat förbereda ett inlägg till Mikael Svensson, men ser att han faktiskt bett om ursäkt i senare inlägg. Ibland måste tydligen en del personer tala om för oss andra vad vi ska tycka och tänka, men den här gången gav han sig på helt fel blogg. Gustavs och Lisas blogg tillhör de bästa av de ganska få jag läser (har inte tid att läsa så många). Jag saknar er varje dag ni uteblir. Skönt att man kan dra ett streck över det trista, onödiga och enligt min mening helt felaktigt formulerade inlägget. Gustavs blogg är både rolig, intressant och givande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla! Du skriver alltid så välformulerade och fina kommentarer, till varenda inlägg. Ja, det känns väldigt bra att ha fått en ursäkt. Det, tillsammans med alla uppmuntrande kommentarer jag fått, gör att det känns meningsfullt att fortsätta blogga.

   Radera
 7. Hej på dig, Jag har också råkat ut för idioter på nätet,. så jag förstår att du blev arg på den personen, Jag gick ur en sait där jag blev påhoppad för en hel del år sedan. Jag blev så ledsen så jag orkade inte fortsätta på den saiten mer. Förstår inte hur folk
  är.
  Sedan jag och katterna hittade hit så följer vi din/Gustavs/lisas blogg så ofta vi bara kan. kram. Tycker att du skriver så bra om vad dom hittar på, på dagtid med mera, så fortsätt du med bloggen (Y) <3
  Många kramar
  Gunilla med Tarzan, Sessan och Gizzmo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arg, det vet jag inte, mera besviken och nedslagen kanske. Men nu har han ju skrivit att det var fel, det han gjorde, så nu stryker jag ett streck över alltihop, och glömmer bort det.
   Och tack för dina uppmuntrande ord!

   Radera
 8. Svar
  1. Tolkar det som att du tycker det är bra att det är ursäktat och glömt? Det tycker jag också är bra!

   Radera
 9. Har aldrig kommenterat innan, bara läst och njutit. Låt inte någon förstöra för oss följare som gillar Gustav och Lisas funderingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig hedrar och glad över att du tog dig tid att skriva detta!

   Radera
 10. Blev först både arg och ledsen när jag läste detta. Men det ska man ju precis som du skriver inte bli. För tänk, tänk den hemska tanken att man var en sådan som vräkte ur sig den typen av kommentarer. Vilket öde!
  Nej, vi ska vara glada att vi är som vi är, att vi kan läsa Gustavs blogg och känna att nog för att livet kan vara tufft, men så länge man kan skämta och skratta, skriva roligt och underfundigt och väldigt smart alltemellanåt, så länge man har humorn, medmänskligheten och medkattligheten i behåll, så är livet ändå rätt gott att leva.
  Vi älskar din blogg!
  Gunilla, Simba och Tasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir nästan generad, men samtidigt förstås mycket glad, över alla uppmuntrande och snälla omdömen jag fått! Kan bara säga tack! Det är så roligt att du fortfarande tittar in fast du inte har din egen blogg kvar!

   Radera
 11. Vi som är lite efter här har nu läst, tråkig kommentar och visst blir man ledsen. Det finns dock hopp när man kan be om ursäkt och tänka en gång till.
  Vi jamar med flera: Vi älskar bloggen och ser fram emot när ni tassar. Ta tass om er!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en ursäkt betyder mycket!
   Och tack för de positiva orden, de stärker och värmer!

   Radera
 12. Sari med hittekatterna Skruttan och leon16 november 2017 kl. 23:53

  Hej
  Jag läser eran härliga blogg varje dag fast jag inte brukar kommentera så ofta
  Ibland blir man lite ledsen om det är nåt med katterna och ibland skrattar man så man kiknar,så är ju livet med våra kissebarn
  Varma kramar till er och nosbuffar till lisa och gustav

  SvaraRadera
 13. Tassar som vännerna Dui och Deco: "Vi som är lite efter här..." och håller med. Mycket tråkigt och så onödigt med den sortens kommentarer. Stort ändå att han ber om ursäkt. Vi tycker jättemycket om Gustavs och Lisas blogg och vi tänker jamsan fortsätta att läsa den med mycket nöje.... även om vi då är lite efter.
  Kram till matten och NosGos till missarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bra att det kom en ursäkt, det gör det lättare att dra ett streck över alltihop! Och dessutom är det förstås tacksamt att få så många positiva kommentarer efteråt! Tack, tack!

   Radera
 14. Hej matte, Gustav och Lisa!
  Fast jag inte kommenterar så följer jag bloggen Gustav och Lisa så ofta jag kan. Jag älskar den sedan flera år!!!!!!!!!!! Hoppas den kommer finnas framöver ... :-))
  Kramar och nospussar
  Esa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med så många och oväntade positiva kommentarer i ryggen måste jag förstås hålla på ett tag till! Tack! :-)

   Radera