Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 28 november 2017

Hemma bäst


Idag bara måste jag börja med att berätta den otroliga historien om min kompis Negus, han som en gång vann pris som världens vackraste katt. Redan i november 2011 skrev jag om honom första gången. Då hade han rymt från en husvagn, och hittats efter dryga tre timmar.

Häromdagen stod det om honom i flera tidningar. Kanske har ni läst? Han hade rymt från husvagnen igen, men nu i Tyskland, på en campingplats, i mörkret! Tror han tyckte det var ganska kul först, innan han blev hungrig? Hans människor efterlyste honom förstås, och fick hjälp av vänner att annonsera. Efter några veckor fick de napp. Någon hade sett honom i ett villaområde. Då började hans matte och husse hoppas. Och efter ytterligare en tid stängdes Negus in i en källare, när han följt med husets katter in genom kattluckan! Så nu är han hemma igen, fast över ett kilo lättare, och jamar som en kattunge!? Puh, vilken historia! Man kan nog jama att Negus är den ende kompis jag haft, på riktigt, förutom alla bloggvänner. Själv har jag aldrig rymt, och det har säkert varit en klok strategi?

Som vädret varit en tid, är jag verkligen glad att jag har ett varmt och skönt hus att bo i. Visserligen kan det bli aningen
Att ha det varmt och torrt känns skönt i pälsen
för mycket av det goda ibland. Idag ville jag absolut ut i regnet för att få litet frisk luft och annat att titta på en stund, så jag struntade i mattes lockrop och lade mig under värmepumpsaggregatet. Men för det mesta är jag fullständigt nöjd med att få ligga på någon säng och sova. 


Att rymma, det får nog vara för min del.

Vill ni se mer av vackre Negus, klicka här! (Hans namn i stamtavlan är Pedram)  

11 kommentarer:

 1. Vi läste om Negus för några dagar sedan! OCH vi kom ihåg att du haft med honom i din blogg. Det verkar inte speciellt smart? att hålla på och ge sig iväg på det där viset??....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Negus blivit ännu mera kändis nu? Tänk att ni kom ihåg att jag berättat om honom, kanske för att han har ett rätt speciellt namn? Nä, inte är det smart att rymma, tror nog han ångrade sig ganska snart?

   Radera
 2. Husse läste i HD om Negus för några dagar sedan.
  Tur att han blev infångad o kom till rätta.
  Näh, jag jamar som du, att vara på rymmen är inget för mig heller.
  Skulle aldrig ge upp värme, mat o inte minst kärleken från mina människor för lite äventyr.
  Jag var också ute o tassade lite imorse.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hade allt stor tur att inte någon helt enkelt tog honom, för det syns ju att han är en katt som kostar pengar. Men nu är han ute och tassar förbi min tomt igen, och allt är som vanligt!

   Radera
 3. Undrar om Negus var ute och letade efter tysk leverkorv åt dig? Nån anledning måste han ju haft eftersom han rymde. Han må vara vacker, men du är minst lika vacker och dessutom klok som inte rymmer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha-ha, tänk om han gjorde det? Eller han kanske han spanat in nån fin tjej där på campingplatsen?
   Kan benägen att hålla med om att när det gäller klokskap är jag nog en vinnare, åtminstone när det gäller rymningar!

   Radera
 4. Så skönt att Negus är hemma igen! Själva håller vi med dig: inne och ha det bra i värmen med mat, gottisar och massor av gos, DET är vad varje katt behöver! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att behöva leta mat där ute, och inte ha nån matskål som väntar...och inte ha nån som kliar en varje dag. Nä, rymmer det gör vi inte, varken ni eller jag!

   Radera
 5. Vilken rysare. Vilket äventyr! Vi blir alldeles darriga i morrhåren bara vi tänker på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst! Och ändå ser han ut precis som om ingenting hänt när han tassar förbi här!

   Radera
 6. Vi råkade tassa ut en gång när inte matte såg det :( Då blev matte rädd och undrade vart vi tagit vägen, men när vi kom hem igen så förstod vi att man inte kan göra så,. för då har vi ju ingen matskål med mat i :(
  Så det gör vi inte om igen. Bäst att hålla sig hemma ,jamans

  Tass tass

  SvaraRadera