Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 1 december 2017

Lisa: Håller ordning på allt
Hej, här sitter jag och undrar varför matte kommer och stör när jag ska bevaka Restaurang Pipiga Pilfinken? Det är ingen ordning på gästerna där. De sitter och äter, för att sedan, mitt i maten, ge sig iväg?! Helt irrationellt, vad jag kan se? Ibland sätter sig någon på altantaket, alldeles nära mig. Då blir jag riktigt upphetsad, och jamar ifrån på skarpen. Hade väldigt gärna velat ingripa mer tassgripligt, så att jama.

Husse är ansvarig för matleveranserna till restaurangen. Tunnorna som står där är fulla med diverse slags delikatesser. När de olika serveringskärlen ska fyllas på, tassar jag för det mesta ut på altanen. Därifrån kan jag dirigera husse, så att allt utförs korrekt. Ger jag honom nån order inifrån fönstret hör han inte, det är rent bedrövligt vilken dålig hörsel människor har? Lyckligtvis hör han mig när jag är ute, så då brukar jag ge honom ett och annat visdomsjam.

Det viktigaste är förstås att maten aldrig får ta slut. Vore ju katastrof för vilken restaurang som helst. Och dessutom sorgligt för en ambitiös katt, som skulle gå miste om värdefull spaningserfarenhet. Ni kan säkert gissa vilken?

Inför helgen ser utsikterna för en meningsfull övervakning goda ut. Och en helg fylld med den mening ni önskar den, hoppas jag att ni alla får!

10 kommentarer:

 1. Jam, vi har samma arbetsfördelning här.
  Och visst är det så att tvåbeningarna hör dåligt.
  Jag ger order o husse fyller på.
  Det där med tassgripligt ta tag i saker har jag gjort två gånger.
  Jag har fångat den lille krabaten o sen dragit den genom nätet till mig.
  Men säg den lycka som varar.
  Husse har tagit ifrån mig mitt byte båda gångerna och som jag letade.
  Fast jag fick iallafall tag i den så mycket att jag spottade fjädrar ett tag efteråt.
  Hoppas du får bra koll på pippisarna i helgen o att dom
  stannar kvar en stund o underhåller dig, även om det är på ett betryggande avstånd.
  Ha det gott med Gustav o dina människor.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också fått tag på en liten läcker kotlett, men gjorde det stora misstaget att ta med den in i vardagsrummet. Trodde väl aldrig att jag, precis som du, skulle snuvas på bytet?! Frustrerande, det är väl det minsta man kan jama!
   Jaktbyten borde vara skyddade mot borttagande!
   Ha det så gott ni med!

   Radera
 2. Gustav har berättat mycket om den förnämliga gourmet restaurangen Pipiga Pilfinken! Kan det vara så att anledningen till att gästerna ibland hux flux ger sig iväg är att en viss Gustav sköter bevakningen utifrån?...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte, Gustav har blivit litet bekväm av sig, och sköter inte bevakningen som han borde. Det verkar helt enkelt vara så att vi har oroliga gäster med stort flaxbehov?

   Radera
 3. Så bra att du övervakar och dirigerar restaurangen. Det kan ju synas enkelt att förse en sån restaurang med mat, men alla vi katter vet hur det går för tvåbeningar som försöker klara saker på egen hand. Hoppas du får bra betalt för ditt jobb!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var allt tur jag kom hit och tog över befälet för det mesta. Du kan inte ana hur mycket det är som måste styras upp här, dagligen!

   Radera
 4. Vi kan bara injama, att restaurangen är välfylld är av yttersta vikt! Ta tass om dig och de dina i helgen! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hålla reda på gästerna tar en stor del av min arbetstid, men det är intressant, så det gör inget! Och tack, detsamma!

   Radera
 5. Vilken tur att du håller koll på saker och ting. Gustav måste ju känna sig trygg när han vet att du ser till att Pipiga Pilfinken är välbesökt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, vilken stor tur att jag hamnade här, där jag verkligen kan göra en insats! Gustav jamar inte så mycket om restaurangen, men jag tror han känner sig nöjd!

   Radera