Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 5 december 2017

När man sover på dagarna...Jag har hittat det perfekta gömstället. INGEN kan se mig!

Fast jag får ju inte göra det FÖR svårt. Ser ni mig nu då?

Nä, nu har jag ingen lust att gömma mig längre. Här kommer jag!

Idag har jag för ovanlighetens skull varit ute några timmar. Visst blåste det, men var också ganska varmt i luften. 

Annars måste jag erkänna att jag ligger inne och vilar mig mest hela dagarna. Därför känner jag mig rätt utvilad och pigg när kvällen kommer. Och hungrig! Nästan hela min dygnsranson går åt på nätterna. Naturligtvis vill jag ha maten serverad i småportioner, så att den är saftig och god. Vem vill ha blötmat som håller på att bli torrmat? För att säkerställa kvalitén väcker jag matte när det är dags att fylla på. Det gör inget, hon ligger ju ändå bara där och sover.

På fredag kväll kommer husse tillbaka från norra landet. Det blir bra, för det är bara honom jag lyckats uppfostra till att ligga ner med magen uppåt på dagarna. Matte är okej, men ingenting går faktiskt upp emot gemenskapen husse och jag delar på eftermiddagarna, i soffan eller sängen. Fredag, kom snart!

14 kommentarer:

 1. Vilket perfekt gömställe du hittat. Fast det var bra att du tröttnade, annars hade vi ju inte fått se dig. Jag har förstått att husses mage är oslagbar. Tur att du hittat en sån husse - eller du kanske inte hade bosatt dig just där om inte han hade funnits där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt stor kartong, matte var imponerad att jag kunde hoppa in och ut ur den! Än sitter de gamla takterna i!
   Det var nog ren tur med min husse, för när jag kom var han uppe i norra landet, och jag trodde att det bara fanns en matte här. Så han blev en bonus, så att jama!

   Radera
 2. Jag såg ditt öra sticka upp på första bilden.
  Men det var verkligen ett fint gömställe med nästan exakt samma färg som du själv.
  För din skull hoppas jag att denna veckan går fort så din älskade husse kommer hem.
  Äta på nätterna, det gör jag också.
  Precis som att det smakar godare då.
  Väcker matte gör jag bara när jag varit på lådan.
  Även om klockan är 4 på morgonen anser jag att hon ska gå upp o rensa min låda.
  Och jag har faktiskt uppfostrat henne till det också.
  Det gäller att ha pli på sina människor.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte ofta jag har så bra gömställen här hemma, typiskt att mitt öra ska avslöja mig ändå! Jag är ganska nybliven nattätare, förut har jag ätit ute. Där smakar det allra bäst, tycker jag. Men nattätning kommer på andra plats, håller med om att maten smakar bättre än på dagen.
   Lådan använder jag några gånger varje natt, men där är jag inte som du, bryr mig inte om någon rensning. Men jag har kristallsand, så kisset bara sugs upp, och det andra gör jag aldrig inne. Om det inte blir kris, förstås.
   Håller helt med om det där om pli!

   Radera
 3. Vi såg ditt öra på en gång, hihihi!....

  SvaraRadera
 4. Vilken jamarbra kattong du har. Vi kunde inte se dig alls! Vilket lyx att kunna väcka matte för mjukmat, här hemma vägrar husse att ställa ypp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ni, man får vara ihärdig som bara den när det gäller väckning! Hålla på så länge att de tänker "det är lika bra att gå upp så blir det tyst sen". Innan dess får man inte ge upp! Ett litet tips!

   Radera
 5. Vilket bra gömställe du har hittat! Nog är det skönt att vara inne nu när det är kallt. Vi sticker bara ut med nosen lite snabbt på balkongen innan vi går in igen.
  Tänk om vi också kunde uppfostra matte med matransoner på natten! *drömmer* Vi har försökt men hon totalvägrar
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jamarkul att få ett så rejält gömställe för en gångs skull! Jag vet ett bra sätt att få upp mattar på natten. Låt bli att äta just något på dagen! Då kan hon bli litet orolig, men när ni äter på natten blir hon glad!

   Radera
 6. Kattonger är bra! Du har verkligen uppfostrat matte på bästa sätt! Vår husse är också borta så vi väntar också. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har tagit lång tid, för hon är trögstartad på nätterna. Men till slut gick det! Hoppas vi får hem våra hussar till helgen!

   Radera
 7. Hurrjam, så bra du har ordnat det för dig! Kattongen, maten, myset - vi blir så avis och ska genast göra som du - vi följer gärna en mästare i tasspåren :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att det skulle behöva ta så lång tid bara? Men man får lära sig att ha tålamod när det gäller uppfostran av våra kära tvåbeningar!

   Radera