Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 15 december 2017

Lisa: Tur att jag finns!Jag är våldsamt upprörd. Svansen går blixtsnabbt fram och tillbaka och sopar undan allt som är i vägen.
Det började när jag letade efter godsaker på diskbänken. Ibland kan jag göra riktiga fynd där. Medan jag stod där och letade, såg jag helt plötsligt i ögonvrån något där ute, något som absolut inte borde finnas där? För att kunna se bättre blev jag tvungen att flytta på några saker som ställts i vägen. Det blev en riktig smäll! Tyckte det var litet obehagligt, så jag bytte till ett annat fönster, det på bilden här ovanför. Där fick jag också bättre överblick. Ni kan säkert gissa vad jag såg? Just det, en katt. En JÄTTEkatt! Matte var först inte säker på om det var en hund eller en katt?

Eftersom jag inte fick tassa ut och berätta för inkräktaren att besök är ovälkomna, kunde jag bara sitta där och hålla uppsikt, tills det var fridfullt och katt-tomt igen där ute. Hoppas att jag gjorde ett avskräckande intryck där i fönstret.  Är rätt övertygad om att Gustav inte klarat av att oskadd köra iväg den där bjässen?! Tur för honom att jag var på alerten, när han bara låg inne och sov.

Hoppas nu att helgen blir utan sån dramatik, utan bara lugn och fridfull för både er och oss!12 kommentarer:

 1. Jag ser hur upprörd du är, svansen viftar rejält på dig.
  En jättekatt?
  Det kan inte ha varit ett lodjur?
  Det finns visst lodjur nordöst om er, och dom kan ju traska runt.
  Jam, det var verkligen tur att du hade koll på det hela när Gustav sov middag.
  Ha en lugn helg med de dina o Gustav.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå, den här hade lång svans, precis som jag. Ja, jamars vad arg jag var, tänk om jag fått vara ute ändå. Jag är inte den toleranta typen, om man jamar så. Det här var igår kväll, men idag har det varit lugnt. Vi får väl se till natten, det var ganska sent det här hände igår.
   Tack, detsamma önskas er!

   Radera
 2. Jag tycker Gustav har all rätt att överlåta såna här uppdrag på dig. Han har jobbat hårt i hela sitt liv för att freda ert område och nu tycker jag han bör ägna sig mer åt filosofiska aktiviteter. Han känner säkert att du är som skapt för att fortsätta hålla rent hemma hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du det? Överlåta och överlåta, jag anser ju att det är jag som är chef och ansvarig här, det har jag alltid tyckt. Men kanske är det därför han kopplar av som han gör nu?

   Radera
 3. Oj. Det var verkligen tur att du fanns i närheten och kunde avvärja ett angrepp. Tänk om det var en förrymd jättebjörn som smög runt där ute! Hoppas Gustav uppskattar ditt initiativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hugaligen, nån jättebjörn betackar jag mig för, det räckte så gott med jättekatten! Hoppas bara den såg mig i fönstret, och uppfattade min farlighet!

   Radera
 4. Gustav får INTE gå ut och bli skadad av den däringa besten som du såg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vi får hjälpas åt allihopa och hålla utkik de korta stunder Gustav är ute. Jag lovar att jag reagerar DIREKT om jag upptäcker nåt skumt!

   Radera
 5. Så bra att du har koll för även om du inte var ute så syntes du säkert!
  Ta tass om er! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar just hur rädd den katten blev? Den har i alla fall inte återkommit, inte än...

   Radera
 6. Jamarbra att du har så bra koll på Området, då kan Gustav ta sig en lur - eh, filosofera, utan att behöva oroa sig för inkräktare. Känns tryggt att vara två när faror lurar...
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att han bara låg där och snusade? Det borde hörts VARNING FARA lång väg! Tur att någon var uppmärksam i alla fall!

   Radera