Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 14 maj 2012

Matte skjuter vilt och stänger in mig

Ja, det var igår som matte uppförde sig märkligt. Hon gick ut i växthuset, och min vana trogen följde jag med som hjälp och sällskap. Noterade snabbt att hon fortfarande inte städat undan skräp på bordet. Jag kunde bara med yttersta möda hitta plats för tassarna. Sätta sig var inte att tänka på. Hoppade ner på golvet igen. Knappt hade jag landat, innan matte började beskjuta mig. Jo, det är sant! När hon drog i plast i taket, kom det svarta projektiler farande. Med stor precision lyckades flera av dessa pricka in mig. Fann det tryggast att ta betäckning under bordet. 

När det gått en stund upphörde bombardemanget. På väggarna kunde matte plocka ner plasten utan att bli våldsam. Det var då jag upptäckte en annan sak. Jag var instängd! Hela dörröppningen var barrikaderad av plast! Högen var omöjlig att forcera, upptäckte jag efter några försök. Nåjam, det var varmt och skönt, och matte delade ju instängdheten med mig. Gjorde det enda rätta, lade mig utsträckt att sova i solen.

Efter ett bra tag uppenbarade sig räddningen utifrån, i form av min favoritgäst. Resolut bar hon iväg allt, bit för bit, och jag tassade lyckligt ut i friheten igen.

För övrigt har det varit en härlig helg. Bra arbetsväder, så det har blivit mer än heltid ute. Och att min gäst är kvar, är ett stort plus. Jag gör allt jag kan för att hon ska trivas. Ser till att hon inte känner sig ensam på nätterna. Hade hon inte haft en katt hon måste åka hem till, hade jag bett henne flytta hit.

14 kommentarer:

 1. Vilken lömsk matte - skjuta på sin allra finaste kissekatt!!! Uppfostrar verkar vara nödtvunget! Lite synd att bra gäster måste flytta hem till sina katter :( Hoppas att hon kommer tillbaka snart igen!
  nosgos å måndagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lömsk är bara förnamnet....ska sätta in intensivundervisning! Gästen är kvar några dagar till, tack och lov. Jag bara njuter!

   Radera
 2. Skjuta prick på dig och låta dig sitta instängd - på ett skitigt bord! Vafalls!
  Snyggt jobbat av dig att bara kunna lägga dig ner och sova och jamarns tur att favoritgästen dök upp så lägligt. Vem vet hur det kunde gått annars?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda förmildrande omständigheten var väl att även hon var instängd. Det var nog därför jag kopplade av i värmen och solen.
   Jag tror att matte också var ganska nöjd med att gästen kom. Det lät så.

   Radera
 3. Mjau? Vad är det du jamar?? Jag blir ju alldeles förskräckt ju. Tur att du hittade en trygg plats att vänta ut bombardemanget på. Att du sedan blir instängd gör ju inte saken bättre. Det var en faslig tur att favoritgästen kom och räddade dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, vad allt får man inte tåla? Tur för matte att jag är en godmodig och förlåtande katt! Jag var helt nöjd på växthuset när jag väl blivit utsläppt. Åtminstone för en stund.

   Radera
 4. Tänk att man inte går säker nånstans! De händelser du varit utsatt för är ju var för sig mer än vad en katt ska behöva stå ut med! Och så allt på en gång! Hur tänker matte? Och vad får din favoritgäst för uppfattning om din tillvaro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att samma sak inte kan hända igen. Inte i år åtminstone. För nu är all plast i taket nere. Matte skyllde på att hon inte nådde upp att ta bort fastsättningarna, utan att hon måste dra ner dem med plasten. Och så kom de farande med en väldans fart. På mig.
   Favoritgästen tyckte nog litet synd om mig. I alla fall var hon glad över att kunna släppa ut mig. Och matte.

   Radera
 5. Ojoj, inte igen! Hur kan hon missa att kolla om du är därinne? *skakar på huvudet* Har hon *viskar* dåligt minne?
  Finis, jag hoppas att du aldrig mer behöver vara med om något sådant.. *håller tassarna hårt*

  Nosgos och Mjölkisar

  (Våra nya syskon kom i fredags.. Så nu har jag TRE bröder.. Lika många flickor som pojkar ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, nog visste hon att jag var där! Jag satt ju framför henne, på bordet, när hon började med plasten. I ärlighetens namn var det nog inte MENINGEN att träffa mig, men de dumma fastsättningsbrickorna ANFÖLL mig på eget bevåg. :(
   Oj, så många ni är! *imponerad* Hoppas ni gillar varann!

   Radera
 6. MEN Gustav då, vad du har råkat ut för under helgen, mjau
  Tur du inte blev skadad iaf, *hoppas*
  Tur oxå att du kunde gömma dig uder bordet.

  Tur även att din favoritgäst kom till din räddning.

  Tass Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njam, det var små plastbrickor som kom farande, så några skador blev det inte. Var bara obehagligt. Plus principen. Katter ska inte bli träffade av NÅGONTING i växthus.

   Radera
 7. Fyjam, det låter som om du hade en riktigt otäck upplevelse i växthuset. Tur du hade så mycket sinnesnärvaro att du tog betäckning.
  Måste vara en jamarspeciell tvåbening, din favoritgäst, det ska mycket till innan man är beredd att bli sambo med någon... Så hedrad hon måste känna sig!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon ser väldigt glad ut åtminstone. Det är väldigt tråkigt att hon bor så långt bort.
   Det var inget vidare i växthuset, men nu börjar det likna något. Rätt gott om plats, utom på mitt bord. Men det ska snart bli bättre har matte lovat.

   Radera