Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 21 maj 2012

Äntligen har jag fått ordning

Men puh, vad har hänt?? Helt plötsligt är det bara skuggläge som gäller? Till och med att jag helt frivilligt har sökt mig inomhus. Även sommarpälsen känns i gedignaste laget. Fast tack vare min rakade mage är den i lättvariant där åtminstone. Så något positivt fick jag med mig från sjukhuset. 

Har haft riktigt mycket att göra i helgen, särskilt i söndags. Då hade jag storstädning av växthuset. Äntligen har jag blivit av med en mängd skräp, och befriat mitt bord så det är alldeles rent och fint. Jag höll på mest hela dagen. Kollade så alla blommor som skulle ut därifrån hamnade på rätt ställe. Det var ett väldigt snärj att tassa fram och tillbaka. Till slut tog jag mig en välförtjänt paus på mitt välstädade bord. 

I lördags fick husse för sig att gå runt och störa friden med knattermaskinen. Den typen av trädgårdsarbete är jag mindre förtjust i. Inte alls, för att vara ärlig. Så det fick han klara själv. Särskilt som det helt plötsligt började vräka ner blött. Min hjälpsamhetslust var därmed helt bortblåst. Gränsen var överträdd med råge.

25 kommentarer:

 1. Ujuj vad du slitit! Bra att ditt bord är rent och fint nu. Man kan ju inte sova bland en massa "bös". Här åker folk omkring på sina knattermaskiner. Attans oskick. Vi tror att de åker runt på dem för att de tycker det är kul, inte för att det behövs. Behövs det, så har vi Sveriges mest snabbväxande gräs :/

  Vi gillar när det är varmt. Än så länge, fast blir det varmare än så här får lillie sätta på fläkten över sängen, annars storknar vi. Tror vi. Det är i alla fall kul med fläkt över sängen :)
  nosgos å ny-vecka-gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojam, det var en riktig arbetshelg. Men nu känns det riktigt bra när jag kommer ut i växthuset och där finns massor med svansrum.
   Här var 29 grader på eftermiddagen, det tycker jag är i varmaste laget. Och mina människor håller med. Fast ikväll blir det nog perfekt varmt. Funderar på om jag ska låta bli att sova inne i natt?

   Radera
  2. *ryser, sova ute... utan nån som håller tass och allt. Utan säng. Inget täcke. Ingen mage att sova på heller... Näe, så strong är varken jag eller Kajsa
   nosgos å gottisar
   Maurice & Kajsa

   Radera
 2. Vi tror att det var på många håll som det städades i helgen och många knattermaskiner arbetade.
  Våran med... Husse klippte gräset också. Jättebra för då trivs inte de otäcka fästingarna!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch- och fyjam för fästingar. Som det visst ska bli gott om i år också. Kanske vore en idé att raka gräsmattan?

   Radera
  2. Det gjorde husse nästan i rastgården, med grästrimmern!!! Han lämnade bara liiite för att mumsa på :)

   Radera
  3. Aha! Då vet jag vad som ska köpas här, för någon sån har vi inte. Här ska trimmas!!! :)

   Radera
 3. Så skönt att du har fått ordning i ditt växthus, hoppas att det håller sig så nu! Den där låtande saken var hos oss också, nästan i klass med Snabeldraken dvs, man kan absolut klara sig utan! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det FÅR inte ställas dit skräp igen, det tillåter jag absolut inte. En hårt arbetande katt behöver sitt vilobord!

   Radera
 4. Så bra att din säng i växthuset numera är växtbefriad. Lite grönt kan nog för all del vara mysigt att slumra inbäddad i, men allt bråte som skrymmande krukor kan man vara utan. Tycker du gjorde rätt avvägning när du lät husse avsluta jobbet utan övervakning. BÅDE regn och vrålbestar är bara för mycket! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just krukor är ett gissel, tycker jag. Såvida de inte är stora nog att ligga i. Men de små rackarna som omöjliggör allt normalt tassande...
   Regnet avgjorde, annars hade jag MÖJLIGTVIS kunnat hålla viss övervakning på avstånd.

   Radera
 5. Här är ytterligare ett bevis på hur viktigt det är att sätta ner tassen när det blir för mycket. Vi är ju av naturen snälla och hjälpsamma, men man måste veta när tvåbeningarna faktiskt får lov att klara sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Somliga situationer måste de klara upp utan oss. Även om jag i det längsta försöker vara hjälpsam och sällskaplig. Men vid pälsblöta drar jag strecket.

   Radera
 6. Låter ju jättebra att DITT bord i växthuset äntligen är befriat från en massa skräp , får vi hoppas att det förblir tomt oxå :)
  Här har det oxå varit JÄTTE varmt idag + 27 , sa min matte att vi hade i eftermiddags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker vara på mitt bord varenda dag och bevaka det så att inte matte får några idéer om något. Litar inte riktigt på henne, hon blir så nipprig i växthuset.
   Ja, riktigt puhvarmt har det varit!

   Radera
 7. Vår husse har gått omkring och väsnats här också. De låter mycket de där hussarna! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Det är bara hussar här omkring som för den sortens oväsen. När matte kortar av gräset har hon en annan mojäng som inte alls låter så mycket, den har en lång sladd. Då kan jag faktiskt tänka mig att delta i arbetet. På lagom avstånd.

   Radera
 8. Mjau, här har det oxå varit jamars varmt.
  Vi kan nog inte tassa till våra missevänner på några dagar
  för vi har ingen hjälp på några dagar, suckjam allts.
  Matte ska åka till den däringa storstaden ngn dag bara, så jamars först på torsdag, OM vi inte får låna mattes ajfån under tiden, ska fråga matte om det, *Fniss*

  Tass tass på er kompisar
  så på torsdag kan vi nog jamas igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass, tass på er och välkomna tillbaka när ni kan! :)

   Radera
 9. Puh, jag blir ju svettig i pälsen bara av att läsa om hur hårt du har jobbat. Jag antar att även ni har haft nästintill flämtvarmt. Nu verkar sommaren ha kommit på allvar. *gladsvans*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjugonio ÄR flämtvarmt tycker jag. Det är svårt att ligga på topp arbetsmässigt då. Men det är bättre än snö och kyla. *gladsvans här med*

   Radera
 10. Men så du slitit! Då är vila välförtjänt. Speciellt som det ramlar ned blött.
  Hörru kompis, kommer du på party? Kika in hos mig vetja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Party på G? Måste tassa över genast!

   Radera
 11. Förstår att skuggan hägrar efter din fantastiska insats i växthuset. Mycket bra att du vet vilken typ av arbete som passar dig bäst, det är sådant som kommer av lång (och ibland bitter) erfarenhet :-) Njut din välförtjänta vila - och du, slicka inte för mycket på den kala fläcken, det har jag gjort och därmed tydligen hindrat pälsen från att växa till normallängd igen. Bara ett tips :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasåjam? Inte slicka på fläcken? Det visste jag inte. Är det därför det växer så långsamt? Tänk vad bra det är att få tips från erfarna medkatter! Tack så mycket!

   Radera