Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 11 maj 2012

Tacksam för tips!


Alla tips och idéer mottages tacksamt!

Ha det så gott i helgen, alla kompisar med hussar och mattar! Vi tassas igen på måndag!

28 kommentarer:

 1. Man gör en massa bus som låter!!!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Bus som låter"...aha..noterar...Tack för tipset!

   Radera
 2. Mitt sätt är att diskret sätta mig mycket nära ansiktet och försiktigt lägga morrhåren mot kinden. En tass i ansiktet hjälper till om de är svårväckta. Mjauar endast nödfall, tex när husse missat att lägga klossen mellan badrumsdörren så jag inte når lådan. Kom ihåg att akta er för ev. viftande armar, de kan ju drömma om insekter o sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som ett mycket snällt sätt, tycker jag. Klart, tassen i ansiktet kan vara effektiv om man har redskapen utfällda.
   Ska absolut akta mig för armvift, man kan ju trilla ner! Tack så mycket!

   Radera
  2. Nej jam, skulle aldrig ha redskap utfällda då. Bara mjuka tassen. Funkar fint ändå. Redskapen har jag till att bestämt flytta tillbaka en förrymd kliande hand eller arm som jag använder som kudde.Om de får för sig att flytta på dem.

   Radera
  3. Får du upp din människa med bara mjuka tassen?! Bara att buga sig vördnadsfullt för en så väl genomförd människouppfostran. Där har jag mycket att lära.

   Radera
  4. mjuka tassen kan också användas när husse snarkar eller matte gospratar för mycket. Läggs då på munnen, lite diskret som en påpekelse om att nu ska det va tyst.

   Radera
  5. Ha-ha-ha...vad kul! Vilken smart kisse!

   Radera
 3. När jag vill väcka någon av mina 2-benta så sätter jag en tass i ögat på dom = MYCKET effektivt ;-)
  Trevlig helg på er oxå !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tass i ögat? Låter MYCKET verksamt! Skulle kunna funka. Tack, tack!

   Radera
 4. Sätten är många och vilket man väljer beror förstås både på en själv och den som ska väckas. Generellt kan sägas att det viktigaste är att vara MÅLINRIKTAD och att ALDRIG GE UPP! Annars tycker man ju att de skulle börja vakna av sig själva om klockan börjar närma sig 04.00.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det felet jag gör, att jag ger upp för lätt. Tror att det är omöjligt när de inte rör på sig.
   Jamvisst, när det ljusnar ska man kliva upp?! Det är väl det ljuset är till för?

   Radera
 5. Jag, Dui brukar stirra på husse och jama tills han vaknar och jag, Deco brukar kliva över mattes rygg, båda sätten funkar här, men de är lite sega vid fyrasnåret..Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stirra och jama...aningen långdraget gissar jag? Om husse inte är väldigt lättväckt? Kliva över mattes rygg...det tror jag inte skulle ha så stor effekt på min matte. Skulle vara om hon är utan täcke och jag fäller ut klorna. Jama KAN vara effektivt ibland, har jag noterat, men då får man ta i. Åtminstone runt fyra.

   Radera
 6. Här funkar det med nosbuffar som trycker upp mattes nos ordentligt..hihi
  Kurr från oss i norr ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nosbuffar, det var nog det vänligaste sättet hittills, även de har tryck! En riktig go'väckning. Kommer verkligen matte upp då? Vad snäll hon måste vara!

   Radera
 7. Oj, det är något som alla katter fått kämpa med i alla år. Själv brukar jag ju spela persiennharpa och det brukar få upp husse fortare än kvickt ur sängen. Problemet är att det inte är helt riskfritt alla gånger, en snabb reträtt efteråt kan vara lämpligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Persiennharpa har jag förstått är oerhört effektivt. Tyvärr finns här inga persienner, bara gardiner, och det blir liksom inte samma sak.
   Kan föreställa mig att en icke-vaken husse på krigsstigen är något man måste ha respekt för. Men du vet väl vid det här laget hur han ska tas?

   Radera
 8. Mjau, jag Tarzan brukar jaaaaaama när jag vill ut en stund, då *skuttar* matte upp så fort hon bara hinner, så får jag vara ute i rastgården en stund. Mina kompisar känner inte för att gå ut så tidigt, hellre är dom inne jamar dom..

  Tass tass
  ha en trevlig helg alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men va, vad har du för en supersnäll matte? Vilken väluppfostrad människa! Du har min beundran!

   Radera
 9. Findus brukar köra spinning i örat på matte. Han tar i ed hela basregistret, så att det låter som en lyftande jumbojet, ungefär. Isak nosar och kikar i ansiktet med morrhårskittlande so följd. Också effektivt. Kvittermissen? Han kan kvittra i falsett emellanåt, men är oftast bara hejaklack åt de stora grabbarna. Ser att du har fått många användbara tips här. Kanske en kombination kan göra susen för klockan fyra-trötta människor? Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyftande jumbojet, det kan jag tänka mig. Nosa och kittla är kanske i svagaste laget för mina människor. Jag är ju för det mesta ensam i detta arbete. Kan tänka mig att jumbojet i kombination med kittlande och falsettkvitter är ytterst effektivt, men aningen besvärligt att utföra på ensam tass. Ska försöka göra en bra sammanställning av alla tips. Tack så mycket för era!

   Radera
 10. hm, ett bra sätt är att krypa under täcket och bita i tårna...eller om fötterna sticker ut så passar man tass att bita då. Brukar ofeltass fungera här *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag gott tänka mig fungerar! Låter bra, bara man törs bita? Det är ett dilemma för mig, har faktiskt aldrig bitit i någon människa. Tack för det tipset!

   Radera
 11. Ett jämfotahopp rakt upp på kissblåsan är mitt tips. Då blir det fart på matte vill jag jama!
  Funkar varje gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här tycker jag är ett alldeles suveränt tips! Effektivt utan att vara alltför elakt. Förutsätter dock att människan är i ryggläge, men det är nog också enda haken. Tusen tack för tipset!

   Radera
 12. Jag brukar köra lite boxning. Först med indragna klor, men matte är en värdig motståndare så efter ett tag brukar jag ta fram klorna en liten bit och låta dem förstärka effekten. Det brukar funka rätt bra - till sist... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 13. Sådärjam, nu har jag uppdaterat dagens tipsblogg, så att även ditt suveräna tips kom med! Alla idéer behövs!

  SvaraRadera