Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 29 maj 2012

En obehaglig överraskning
Man vill ju inte bli kall om rumpan!
I morse fick jag mig en rejäl överraskning när matte öppnade dörren. Hade just intagit en snabb, men god frukost, och tänkte som vanligt tassa ut i det härliga vädret. Jag riktigt studsade till, när jag kände kallblåsten mot nosen. Sedan fick jag syn på ett lager blött på trappan. Gjorde en snabb överläggning med mig själv. Ut eller inte? Mitt bättre jag segrade, och jag snabbade mig ut, nerför trappan och ut i gräset. Där hade det våta åtminstone runnit undan, så jag slapp plask runt tassarna.


Senare visade det sig, att jag fattat ett helt korrekt beslut. Solen återvände från sitt gömställe, och livet blev riktigt behagligt igen. Fast idag var det inte fullt skuggläge som gällde. Egentligen var det inte särskilt pälsvarmt alls, men det var i alla fall skönt att slippa ha solen i ögonen en stund.

14 kommentarer:

 1. Hu, så kallt det blev på en enda gång - balkongdörren var öppen igår och "någon" glömde bort att stänga den, så det var jättekallt härinne i morse. Tur att du hittade en solstrimma att värma rumpan i i alla fall. (förstår inte varför lillie skrattade så hon tjöt åt den bilden...)
  nosgos å varma gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Jag är nog glad att inte "någon" var här. Bortglömda dörrar när det är iskyla är inget vidare.
  Jag kan inte heller se något roligt i bilden? Hade det varit igår hade jag legat helt i skuggan. Partiell solvärmning, är det roligt? Människor är underliga.

  SvaraRadera
 3. Ja jamarns vilket trist väder det blev plötsligt. Men nästa vecka ska det visst bli bättre. Men det är så långt dit. *suckar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahajam, hos dig med? Fast jag ska inte klaga så mycket, fick ju faktiskt sol hela eftermiddagen. Bara att luften är så jamars kall. Nästa vecka, det är länge. Fast mest långt är det till fredag, eller hur? Tycker i alla fall din husse, tror jag.

   Radera
 4. Jam, idag var det inget skönt alls, tufft att du gick ut. Mest blåst och kallt här. Du är väl försiktig vid brummisen? Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen är rätt varm, även om luften är kall. Och när det blöta försvann var det ganska skönt. Brummisen står alldeles stilla för det mesta. Den är både tak och solskydd. Men jag aktar mig förstås när det sätter igång.

   Radera
 5. Kände isbjörnarna flåsa i nacken på morgonpatrullen. Sen blev det bättre. men att ligga i fåttöljen framför öppna spisen Är skönt en dag som idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isbjörnar i nacken? Hujam så hemskt! Jag skulle garanterat hålla mig inomhus i så fall. Att ligga framför öppna spisen låter inte så dumt. Tror jag ska be matte tända upp. Kan behövas efter ett långt arbetspass där ute.

   Radera
 6. mjau, här var det oxå jamars kallt, undrade just vart den däringa gula bollen hade tagit vägen där uppe, *funderar* Men idag hade den kommit fram lite, men lite kallt var det nog i luften. Skönt med skugga oxå.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det blir sådär lagom pälsvarmt snart igen, så varmt så jag vill ha HELA pälsen i skuggan!

   Radera
 7. Usch ja, vilket kallt och trist väder vi har fått. Vi låg mest inne hela dagen igår och tog det lugnt, kändes skönast så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som var tidigare var definitivt bättre! Men vi slipper åtminstone vitt nedfall, som husse visst haft i norra landet!

   Radera
 8. Perfekt position,måste jag jama. Du verkar ha hittat det optimala läget mellan solvärme och behaglig skugga. ALternativet är ju solglasögon, men jag tror det skulle kännas lite otympligt, eller vad jamar du?
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, jag är inte så för mycket FÖR solglasögon...nä, den här lösningen är mycket smartare, eller hur?

   Radera