Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 31 maj 2012

Ännu råder friden


Min höga ambitionsnivå för närvarande beträffande utearbetet har medfört att matte ställt ut mat till mig. Det passar mig utmärkt, eftersom jag annars får påbörja lunchen sent på kvällen. Matklockan kommer då så att jama alldeles i oordning.
Tacka vet jag lunch vid lunchtid!
Nackdelen: Man måste hålla ständig uppsikt efter lösspringande skällisar. 

Men den lilla olägenheten tar jag gärna, för åtminstone hittills har det varit rätt lugnt på den fronten. Tyvärr har jag onda aningar om vad som väntar de närmaste månaderna. Och det gäller inte bara skällisar. Sorgligt nog måste jag erkänna, att såna av min egen sort är värst. De, som kommer och mopsar sig, och inbillar sig att det är deras Område här. Men den dagen, det bekymret. Just nu är det frid som råder. Och lunch ute på trappan.

16 kommentarer:

 1. Vilken service, uteservering och allt. Hoppas att det inte blir FÖR jobbigt i sommar med lösspringande skällisar och grannkatter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är matte riktigt hygglig! Hur det blir i sommar, ja, jag hoppas förstås att det blir lugnt. I så fall för första sommaren någonsin.

   Radera
 2. Vi håller med om att sådana av vår egen sort är värst. Skällisar är ju ett otyg men andra katter som kommer och mopsar sig är ett rent otyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skällisarna kan man springa undan om det behövs, men katterna...dem måste man slåss emot. Och det är inget vidare. :(

   Radera
 3. Bra pli på matte där! Vi hoppas verkligen att du slipper skällisar, är lite förvånade över att det vågar komma in andra katter på ditt Område. Nåjam, de flyttar väl på sig fort när de ser att det är du.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä ni, om det vore så väl att de försvann. Men de verkar inte fatta att det är jag, Gustav, som bor här? Hoppas mest att den stora gråa fulingen inte kommer tillbaka.

   Radera
 4. Men Gustav då, här har vi snälla katter som besöker oss ibland när vi är i rastgården. Vi står då och jamar med varandra om allt möjligt, bra va, *Fniss*
  Vi inne i rastgården och dom andra missarna utanför buren.

  Tass tass på dig kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, ni har det bra ni! De som kommer hit gör det inte i sällskapssyfte, tyvärr!

   Radera
 5. Vi har aldrig insett vilket slit det är att hålla ordning på sitt område! Du är ju en mönsterkatt! Fast... vi fattar inte att någon vågar komma och gå på ditt område utan tillstånd. Är de turister, som inte vet bättre, kanske?
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog är de turister, men det fattar de inte. De inbillar sig att de flyttat hit. Den värsta har till och med gjort anspråk på MIN ALTAN! Det var det mest pälsresande jag varit med om! Det är verkligen ett slit att bevaka allt här på sommaren. Men tur att det inte är året om!

   Radera
 6. Mysigt med uteservering. Får hoppas att du får njuta av den så länge som möjligt utan oinbjudna gäster. Det tar på krafterna att ständigt hålla koll. Grattis till vinsten hos Kjelle Bus! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det inte bara tar på krafterna, det sätter spår på kroppen också. Uschjam.
   Otroligt kul att vinna något, det är jag inte van vid!

   Radera
 7. Trevligt med utelunch! Brukar fixa min egen lunch iofs men matte lägger också ut mat till mig om hon går till jobbet och jag e ute. Problemet här e skatorna som också gärna tar för sig. Du håller god ordning på Området!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är uruselt på restaurangfronten för övrigt just nu, så jag är tacksam för skålen jag får. Och jag har det så bra att här finns inga skator! Det är riktigt bra, för dom gillar jag ungefär lika mycket som skällisar och inkräktare!

   Radera
 8. Hmjam, i ditt fall har ju uteätandet klara fördelar, även om jag förstår att det är svårt att få den där riktiga matron när man ständigt måste hålla koll på presumtiva mattjuvar. Men det är ju ändå oändligt mycket bättre än att få lunchen serverad flera timmar för sent.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart är det värt den lilla olägenheten att vara på vakt hela tiden. Viktigast är att få bli mätt i magen!

   Radera