Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 18 maj 2012

Hur gör människor?


De stackarna...de har inte många uttrycksmöjligheter!

Men må gott, det hoppas jag att både ni och era människor ska göra. Hela helgen! Vi tassas igen på måndag!

20 kommentarer:

 1. Ha en riktigt fin helg ni också!!!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. När vår matte mår bra jamar hon.
  Fast på människovis, sjunga kallar hon det för.
  Vi tror att hon försöker jama i alla fall.
  Det låter inte så vackert. Men man får stå ut med det.
  Så länge hon mår bra.
  Trevlig helg Gustav!
  Tassa lugnt!/Kattmaffian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att hon kan jama, och att ni accepterar det. Har sett katter som absolut inte gillar när deras människor sjunger. Väldigt dumt och intolerant, för de måste ju få uttrycka sig på de sätt de kan. Visst är det viktigast att er matte mår bra!

   Radera
 3. Ja, hur gör de? Med sina begränsade uttrycksmöjligheter är det kanske bara vi katter som kan tolka dem? Vi vet ju när de mår bra eller när de behöver lite extra buffar, spinning, eller gostramp. Sån tur att de har oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vet vi det, vi är ju experter på att tolka sinnesstämningar och sedan agera efter det. De som är kattägda har verkligen en stor fördel i livet.

   Radera
 4. Min husse brukar gå omkring och vissla lite tyst. Ibland blir han även extremt gostokig och lyfter upp en stackars icke ont anade katt och gnuggar hela ansiktet över katten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har du en poäng. Det finns faktiskt något de kan som inte vi kan. Vissla är förstås ett sätt att uttrycka välbefinnande. Glömde bort det, eftersom varken matte eller husse gör det. Och tydligen buffar han också, på sitt sätt. En mycket uttrycksfull husse du har!

   Radera
 5. Min matte som är rätt tystlåten tjattrar nog på lite mer när hon är glad och är med andra människor. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjatter...tja, det kanske är ett sätt att visa att man mår bra? Fast inte är det väl i klass med ett riktigt gostramp i kombination med spinning till exempel? Men människorna saknar ju många av våra gåvor, så de får väl uttrycka sin glädje så gott de kan.

   Radera
 6. Ibland försöker traskar hon omkring och ylar. Själv säger hon att hon sjunger. Hmmm. Om det råder det delade meningar, vi jamar bara det... Och ibland buffar hon oss med huvudet och kramas. Så länge hon inte lyfter upp Maurice, så är det helt OK. :)
  Vi föredrar dock kattsättet att visa att man mår bra. När människor ylar tror man ju först att de skadat sig!! :O
  nogos å fredagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att vi katter verkar ha det lättare att helt naturligt visa våra må-bra-känslor. Våra uttryckssätt kan inte på något sätt missuppfattas. Tänk vad människor också tycker om att höra oss spinna. Deras "sång" är väl inte alltid lika njutningsfull...

   Radera
 7. Våran mjatte brukar lyfta upp oss och gosa med oss så mycket hon kan, och *gnugga* ansiktet i pälsen på oss. Då når hon jamars så bra.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då buffar hon ju på sitt sätt, kan man jama. Det har hon säkert lärt sig av er! Mycket bra.

   Radera
 8. Min matte buffar och gosar och sjunger lite. Husse, tja, han gosar och ser konstig ut i ansiktet. E han jätteglad låter han mycket.
  Men visst, de har ju inte ens en svans att visa sina känslor med, stackarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är just därför jag tycker så synd om dem...att de är så begränsade. Men det gäller ju i och för sig på de flesta områdena. ;)

   Radera
 9. Jamvisst är det synd om människorna som varken kan spinna eller gostrampa när dom mår riktigt bra !
  Hoppas du haft en jamarfin helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst måste de vara enormt avundsjuka på oss? Tänk vilken fördel det är att så enkelt kunna uttrycka välbehag, som det är för oss!

   Radera
 10. Det finns ett jamspråk som jamar "Hälsan tiger still". Det är nog en tvåbening som har kommit på det, eller vad tror du? :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett besynnerligt valspråk? "Hälsan spinner högt" eller nåt liknande vore mycket mer relevant, tycker jag! Så självklart är det där om att tiga stilla en tvåbenings uppfinning!

   Radera