Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 10 maj 2012

Min favoritgäst är här

Till mina människor räknar jag matte, husse och favoritgrannen. Sedan har jag en favoritgäst. Bästa magkliaren och sängkompisen. Och hon har kommit! Nästan det allra bästa av allt är att jag får ha henne helt för mig själv. Både Piff och Puff är för korkade att inse vilken tillgång hon är. Men tur för mig!
Ett ytterligare plus hos min gäst är att hon är förståndig nog att ligga ner i soffan när hon ser på teven. Därvidlag är ju matte helt hopplös.

Kvällen igår tillbringade jag tillsammans med gästen. Ja, det blev till och med natt innan hon försvann. Då valde jag att stanna kvar i soffan, var faktiskt för trött för att flytta på mig.

När jag vaknade några timmar senare, kände jag mig utvilad och pigg. Tassade in för att väcka gästen, så hon kunde släppa ut mig. Visade sig lättare jamat än gjort. Fick ingen som helst reaktion på mina jam eller fysiska kontaktförsök. Gjorde ytterligare några lika fruktlösa försök med några timmars mellanrum.

Till slut blev det i alla fall vad människorna kallar morgon. Jag fick litet blötmat, och tassade ut på dagens första uppdrag. Det blev en kort arbetsdag idag på grund av dåliga väderförhållanden. Mängden blött nedfall översteg den av Kattyrkesrådet beslutade andelen. Risk för arbetsskador. Och det vill man ju inte ha. 

20 kommentarer:

 1. Du har bra tass med favvogästen! Bra att Piff och Puff inte har insett hur bra hon är på maggos!
  Det regnar hos oss med :(

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lugnt påstå att jag är en bra värd. Och det är riktigt skönt att inte behöva vara rädd för konkurrens. Jag kan ligga där i lugn och ro. Ja, fyjam vad det regnar.

   Radera
 2. Alltid skönt med gäster som inte bara är självtassande utan dessutom TILLFÖR saker som ökar trivseln. Som nu soffgoset. En sådan sak gör ju att man mer än gärna hälsar gästen välkommen tillbaka på ett nytt besök.
  Bra att du har koll på din arbetsmiljö, man ska ju inte riskera hälsan i jobbet.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gästen är praktexempel på väluppfostrad sådan. Tänk att de andra katterna inte fattat det?
   Man måste förstås ta till sig anvisningarna från KYR, de är ju gjorda för vår skull, och dessutom riktigt vettiga!

   Radera
 3. Du ser verkligen ut att njuta på den där bilden. Du har det verkligen bra med så många som gosar med dig. Fast man kunde ju önska lite mer lyhördhet för en katts önskan att bli utsläppt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är ju så perfekt i alla andra avseenden, så jag får väl fila på min uppfostran när det gäller väckning.

   Radera
 4. Den gästen verkar ju vara helt perfekt för en katt!
  Här har vi också haft blött nedfall i klass 4 varning,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klass 4??? Oj, oj! Då har ni haft det ännu värre än jag! Bäst ni håller i svansarna!

   Radera
 5. Så skönt med en egen favoritgäst. Såg så skönt ut i knäet! Bäst att passa på när man får ha dem för sig själv!Klokt att du sätter hälsan främst och drar ner på utelivet när det är dåligt väder! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hur skönt som helst att veta att ingen annan hoppas upp och gör anspråk på min plats! Jag kan ligga i lugn och ro.
   Ja, något har man väl lärt sig genom åren. Hälsan är viktigast!

   Radera
 6. Det är inte bara av ondo att ha korkade familjemedlemmar. Nu får du ju ha en bra magkliare för dig själv. Lite minus i kanten måste det så klart bli för det sena uppvaknandet, men det kanske får tillskrivas bristande rutin? Vädret får nog vi katter ta itu med själva om det ska bli nån ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt nöjd med att de är så trögfattade. Känner mig privilegierad som ensam får ta emot så mycket gos! Jag är inte HELT säker på att det bara är bristande rutin. Men jag kan ha fel.
   Ska försöka få någon ordning på vädret. Ska börja i morgon.

   Radera
 7. Tyvärr hör det blöta nedfallet till nödvändigheterna för att det gröna ska trivas. Man får passa på att torka upp mellan rundorna och vila upp sig lite. Det kommer varmare dagar utan blöta, det tror jag stenhårt på.
  Trevligt med besök som är användbara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men måste det gröna ha SÅ mycket? *tvivlar* Men jag hoppas du har rätt om de varma dagarna! :)

   Radera
 8. Jag har ingen favoritgäst ännu, det är matte som gäller för mig. Faktum är att när besökare kommer hit hälsar jag artigt, sätter mig på hallmattan, pekar med en tydlig tass på handtaget och jamar: Tack för besöket, nu kan du gå. Matte tycker jag är hemskt oartig.
  Skönt nog ligger matte alltid i soffan när hon glor på teven. Ett arbetsmoment mindre för mig när det gäller hennes uppfostran. Jag har så det räcker..
  Vad gäller väckning har jag ett tips: jämfotahopp rakt upp på vad matte kallar kissblåsan. Funkar varje gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du säkert inte haft en besökare som min! Henne bara måste man tycka om. Synd att du inte kan få prova henne.
   Jag önskar att jag också kunde få min matte att ligga i soffan. Förstår inte varför hon är så envis med sin fåtölj. Tur att husse är anpassningsbar.
   Jämfotahopp på kissblåsan låtar jamar i mig som bästa tipset! Inte nog med att de vaknar, de måste ju kliva upp också! Verkligt bra tips!

   Radera
 9. Vilken braig gäst som ligger ner i soffan !
  Här har det oxå regnat hälsovådligt mycket i veckan , så jag har inte varit ute och tassat på ett par dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa gästen! Synd att hon har en katt där hon bor, annars kunde hon gott få flytta hit.
   Ja, vi har väl haft samma regn, tyvärr... :(

   Radera
 10. Vilken bra gäst du har!!! Även om hon verkar omoraliskt svårväckt...
  nosgos å fredagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är så perfekt i alla andra avseenden, så förhoppningsvis ska jag kunna fila bort den här lilla skavanken i hennes personlighet. Får jag bara några dagar på mig, så..

   Radera