Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 17 maj 2012

Nära att trilla dit

När bilen körde in på tomten igår, tassade jag först fram för att hälsa. Tänkte också passa på att följa med in, för det regnade litet. Men så upptäckte jag att människan inte var ensam. I släptåg följde en jättelik snabeldrake. Eftersom jag varit med några år, retirerade jag snabbt in under rhododendronbusken. 

Husse, som uppenbarligen inte insett faran, öppnade dörren på vid gavel och släppte in båda två. Jag pustade ut, tacksam över att ha klarat mig undan genom att vara ute.

När jag långt senare tassade in en stund, hörde jag Piff jama de mest pälsresande detaljer. Ett illvrål hade plötsligt skurit genom luften, följt av ett högt och olycksbådande skrapande och rasslande. Hon hade givetvis satt av det allra fortaste hon kunde, och tagit betäckning under mattes säng. Där hade hon legat kvar tills hon var helt säker på att all fara var över. Det var länge. 

Jag var ytterst tacksam över att jag i tid upptäckt snabeldraken. Det var verkligen nära att jag trillade dit. Men när ska husse lära sig att gallra bort besökare åtföljda av monster?  

16 kommentarer:

 1. Vilken rysare! Där var det på håret... eller säger man på pälsen? att du tassade in och fått vara med om en skräckupplevelse, *ryser* Stackars Piff! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bara så nära *visar med tassen* att jag följde med in. Tänk att jag valde att stanna ute trots regnet. Ibland gör man kloka val!

   Radera
 2. Hujam vilken otäckt upplevelse. Det var verkligen tur att du hade ögonen på skaft och såg faran innan du följde med in. Man kan ju tycka att även människor borde inse att såna där saker är farliga och hålla dem borta från hemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade ju kunnat bli riktigt illa. Tydligen var fulingen mer bullrig än någonsin. Är nästan säker på att den finns risk att katter kan sugas upp av monstret. Förstår inte varför inte husse låste dörren?

   Radera
 3. Fy jam så läskigt !
  Vilken tur att du hann retirera till säkerheten under din Rhododendronbuske !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacka vet jag mina rhododendronbuskar! Bästa göm- och matställena! Men är helt osynlig där under, men har ändå själv hyfsad uppsikt. Tre såna perfekta ställen har jag. :)

   Radera
 4. DEt är fullständigt livsfarligt att inte filtrera det man släpper in i sitt hem. Vad tänkte husse på när han släpper in en snabeldrake i DITT hus? Tur att du har sån rutin att du upptäckte faran i tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kanske blev så chockad att han inte visste vad han gjorde? Så var det nog, när jag tänker efter. Hoppas han tänker sig för nästa gång det ringer på dörren, och öppnar FÖRSIKTIGT!

   Radera
 5. Vilken skräckupplevelse! Tur att ni hann undan! Hoppas att det är lugnare nu.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, till och med Piff och Puff verkar ha kommit över chocken. Sånt här tar hårt på psyket, vill jag lova. Tur jag litade på min intuition!

   Radera
 6. Smart att du lyckades hålla dig undan!
  Var gömde sig din husse? Låg han också under sängen?
  SvansKram/Kattmaffian

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, det skulle jag velat se i så fall. Jamars, vad han hade fått hålla in magen i så fall! *skrattar så morrisarna hoppar*

   Radera
 7. *Darrar* fy katten vilken rysare!
  Som i en skräckfilm!
  /Fjutten

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktig skräckis var det! Nästan på Piff darrar än...

   Radera
 8. OJ stackars dig Gustav, vilken rysare. Förstår att du blev rädd för snabeldraken, så du stannade ute. Man vet ju aldrig med en sådan, den kan ju äta upp oss katter?
  Så man måste ju gömma sig ngn stans där den inte hittar oss, *Fniss*

  Tass Tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror den skulle kunna käka upp oss, för den har jamarstor mun. Tur den inte letade under busken...*tacksam*

   Radera