Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 1 juli 2011

Varje morgon.....Tänk vad härligt det är varje morgon! Man vaknar, gäspar litet, och sträääcker på sig, så det känns skönt i hela kroppen. Sedan är man redo för en ny, spännande dag!

Här har våra människor massor att lära av oss katter! För det första, och det mest elementära, är de urkassa på att sträcka ut armar, ben och rygg när de vaknat. Åtminstone slarvar min matte och husse med detta viktiga. Inte konstigt att deras kroppar blir sega sedan!

Sedan är det det här med förväntningar. När jag vaknar, räknar jag med att det ska bli en bra dag, och att jag ska kunna utföra de sysslor jag brukar. Alltså är jag nästan direkt full av arbetslust och iver att få sätta igång!

Jag har en känsla av att människor ofta har negativa tankar om den kommande dagen. Till och med att de helst skulle vilja ligga kvar i sängen!? Över huvudtaget tror jag de tänker för mycket, i stället för att bara leva, och följa med i det som händer på dagarna. Återigen är vi katter föredömen.

Nu tycker jag att vi katter slår ett slag för morgnar, och försöker lära våra människor att uppskatta dem, som vi gör! Jag kommer börja direkt nu i helgen.

"Upp och hoppa,
sist upp är en loppa"

ska jag jama till dem direkt jag vaknar. Ska bli spännande att se effekten! Önskar er alla en god helg på alla sätt!
Vi tassas igen på måndag.

20 kommentarer:

 1. Du är ju bäst Gustav. Så klok! De kan gärna "Upp och hoppa" vid fyrasnåret och sen ta en liten lur efter lek med oss och så upp och hoppa igen.Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Kloka ord som vanligt Gustav!

  Ha en härlig helg du och de dina också!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. DUI och DECO: Fyra är en utmärkt tid! Och när de aktiverat sig med er en stund så kan de ju tillåtas vila en stund till. På så vis får man ju TVÅ morgnar! Dubbelt så bra!

  SvaraRadera
 4. HJULIA, SMULAN och AMANDA: Tack för det! *glad*

  SvaraRadera
 5. Arrrggg... dumma blogger. Nu får vi tassa om!

  I alla fall är du klok du Gustav.
  Fast här flyter tiden ihop till en enda massa, men oavsätt när vi vaknar sträcker vi på oss.
  Trevlig helg!
  Ang. Blogger var det 9 timmar sedan Måns tassade ett inlägg. :-(

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Huvudsaken är att man är positiv och energisk när man vaknar, när det än är!
  Det är konstigt att bloggarna pratar så dåligt med varann? Men nu har jag hälsat på er i alla fall!

  SvaraRadera
 7. Du är minsann klok som en bok du Gustav :)
  Jag måste också prova att hojta : Upp och hoppa , sist upp är en loppa !!!
  Här lär det bli matte som är en loppa *fniss*

  SvaraRadera
 8. Jamarns så rätt du jamar! Alltså, du måste nog vara en av världens, om du inte är världens, smartaste katt. Min husse sträcker aldrig på sig när han vaknar, utan han gör tvärtom och rullar ur sängen. *suckar* Dessutom var det en jättebra ramsa du jamade.

  SvaraRadera
 9. KJELLE BUS: Tack så mycket! Ja, prova du också! Hoppas åtminstone att ramsan ska göra det LITET lättare att få upp dem! Ingen vill väl va' en loppa?

  SvaraRadera
 10. SIPPO: RULLAR ur sängen? Har väl aldrig hört något så tokigt?! Frågan är om du inte måste ta itu med det innan du fortsätter träningen? Skulle nämligen tro att träningen kommer gå lättare sedan han lärt sig stretcha innan han kliver upp. Så det är mitt råd. Fast jag vet, det är inte lätt att ändra på tvåbeningsbeteenden...

  SvaraRadera
 11. Som vanligt har du så rätt i allt du jamar. Jag har jamat och jamat med matte om detta att hon måste sluta oroa sig för vad som EVENTUELLT kan hända. Det är ju ett fullständigt onödigt slöseri med kraft att må dåligt över saker som inte har hänt.
  Fast lite förståelse får vi ha, för visst kan vi ibland oroa oss över att matportionen ska bli för liten. Men den oron är väl berättigad? Eller...? *grubblar*
  Men matte är duktig på att sträcka på sig, det erjamandet måste jag ge henne!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. FRASSE: Oro är en dum egenskap hos våra människor. Men min matte är likadan. Är ständigt på henne och påminner henne om att vara mera lik mig. Jag vet inte precis om jag OROAR mig för matportionerna, mera konstaterar att de oftast är får snålt tilltagna. Och att man då får sitta och vänta och vänta, och det är ju litet trist.
  Men vad bra att din matte sträcker på sig! Alltid något!

  SvaraRadera
 13. Du ÄR världens klokaste katt, du!! Oro är en ful människovana, som kostar massor av energi och inte ger något i gengäld. Vi oroar oss inte för något alls - och se så friska vi är! Nu har vi alltid fullt med käk i skålarna och även om vi vill ha mer gottisar, så är det inget vi funderar så mycket över.

  lillie MÅSTE stretcha lite i alla fall - annars kan hon inte röra sig ur fläcken, men man tycker ju att människor borde fatta det INNAN de trillar ner för trappor och bryter ryggar.

  F ö är klockan 4 en alldeles jättetrevlig tid på dygnet. Alla borde vara vakna då. Man kan ju somna om sen igen.

  SvaraRadera
 14. Helt rätt! Har äntligen lyckats lite med att få matte att tänka så om morgonen. Den sista tiden har hon bara velat vända sig om och dra täcket över huvudet när klockan ringt.

  Ha en härlig helg!

  Nosgos

  SvaraRadera
 15. Att vakna på ditt sätt måste ju slå tvåbeningarnas sätt med flera kattiljoner svanslängder! Tänk så härligt det är att sträääcka ut kroppen ordentligt och så omedelbums vara redo för den nya dagen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. Vet inte om tvåbeningarna tänker för mycket, men de tänker fel i alla fall. Kanske beror det på att de inte utnyttjar tiden så bra. Ligga och dra sig halva dagen och inte stiga upp förrän vid 7-tiden - då har man ju slösat bort alldeles för mycket värdefull tid.

  SvaraRadera
 17. MAURICE och KAJSA: Jag är jamarglad att jag är katt och inte behöver oroa mig. De problem som uppstår får jag lösa när de kommer. Vad är det för mening att grubbla innan de är där?
  Vilken duktig lillie ni har som stretchar, men dumt om hon har ont. Uschjam för att ha ont.

  SvaraRadera
 18. NEA: Kämpa på med att få matte att tänka så! Litet extra spinnhealing på morgonen kanske hjälper till?

  SvaraRadera
 19. FINDUS, ISAK och RASMUS: Kattsättet är det ENDA bra sättet att börja en ny dag! När man vaknat är det väl bara att sätta igång? Det är ju JÄTTESKÖNT att få börja arbeta!

  SvaraRadera
 20. KATTSON: Vid 7? Jag kan jama att här ligger de och slöar ÄNNU LÄNGRE för det mesta. Ända till 8! Hur trist som helst. Håller verkligen med om att en massa VÄRDEFULL tid bara går till spillo!

  SvaraRadera