Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 14 juli 2011

Gryphon - hemlös i CalifornienNäe, det är inte jag som skaffat ny päls. Det är en av mina kompisar. Gryphon heter han, och bor nånstans väldigt långt borta. Californien heter det. Matte och husse känner de som tog hand om Gryphon, när hans riktiga matte bara försvann, och lämnade kvar Gryphon utanför huset de bott i. Tydligen är kattövergivande en sjukdom hos tvåbenta överallt?

Turligt nog för Gryphon var hans grannar riktiga kattälskare, Oturligt var däremot, att de redan hade en katt, Danielle. Gryphon gillade inte den katten! Många slagsmål blev det, och Gryphon var stor och stark. Det var inte lätt för Danielles matte och husse, för de ville förstås inte att hon skulle bli biten och klöst. Men de försökte så gott det gick att ge Gryphon mat och vatten, och ordna det så att katterna hade olika tider.

En dag kom inte Gryphon, och inte nästa heller. Nu har det gått många, många dagar utan att han synts till. Jag hoppas att han hittat sig ett nytt hem, där han får vara ensam katt. I mina tankar har han fått det bra, precis som Lilja, Nikita och alla andra kompisar som äntligen fått egna hem. Jag måste tro det. 

19 kommentarer:

 1. Ja , du Gustav den där kattövergivande sjukan den finns visst över hela världen :(
  Vilken vacker misse Gryphon är , hoppas att han hittat ett eget hem där han får vara ensam misse !!!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart vacker bengal (för visst är det det? Eller har han "tjuvat" looken måntro?) Så synd att inte husets kisse och han kom överens! Hoppas verkligen att han hittade ett annat hem!! Det verkar lite märkligt att se en "raskatt" (precis som om andra katter inte har raser...) övergiven, sådär. Det skulle inte varit så svårt att hitta hem åt en bengal, kan man tycka. Inte ens i Kalifornien. Ja se människor... man får vara försiktig när man tar sig an människor. övergeendesjukan kan tydligen slå till på de knostigaste ställen. Och inte bara i Kalifornien...

  nosgos, allt det bästaste
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Visst är det bedrövligt när tvåbeningar inte tar sitt ansvar, utan överger sina djur. Jag håller tassarna för att Gryphon har hittat ett annat hem där han trivs. Som tur är finns det ju faktiskt människor, även i Californien, som bryr sig om djur och tar väl hand om dem. Hoppas Gryphon hamnat hos en sån tvåbening.

  SvaraRadera
 4. KJELLE BUS: Visst är det konstigt hur den sjukan smittar? Kan ingen uppfinna ett vaccin??

  SvaraRadera
 5. MAURICE och KAJSA: Kanske bengal..eller ocicat. Han måste nog vara ensamkatt hos någon, för han gjorde inte som jag brukar göra. Går undan och gör omvägar för att undvika bråk med tjejerna.
  Gryphons riktiga, men dumma, matte blev visst kär i någon långt bort och bara for iväg.
  Du har rätt i att man måste vara försiktig!

  SvaraRadera
 6. KATTSON: Jag hoppas det så mycket också. De snälla grannarna var rädda att en räv tagit honom, men i min fantasi har han hittat en snäll tvåbening och har det bra där.

  SvaraRadera
 7. Vi hoppas också att han fann en snäll tvåbening som han har flyttat in hos!
  Han är nästan lika vacker som du *blink*

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. HJULIA, SMULAN, AMANDA: Vilken TUR att ni skrev NÄSTAN! :)

  SvaraRadera
 9. *darrar på läppen* Åh nej, hoppas inget hänt lilla Gryphon. Hur kan man vara så dum att man överger en familjemedlem?! *fräser ilsket* Det är inte bara här människor beter sig illa. *suckar djupt*

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Jag har hållit tassarna jättelänge för Gryphon. Han ser så STILIG ut tycker jag. Fattar inte hur någon kan överge honom?

  SvaraRadera
 11. Nej, du har rätt, det ÄR ett märkligt beteende. Av de katter jag känner och har känt så har alla herrar varit noga med att inte hamna på dålig tass med kvinnfolket.

  SvaraRadera
 12. och på tal om ingenting alls... Frasses matte som gick på din strand!! Nu är allt Frasse mallig! vi tror att det gör honom till någonslags vice-kung. Vice-kung Frasse med F.

  SvaraRadera
 13. Fyjam, vilken knasboll som överger en familjemedlem! Trist att inte Gryphon kunde komma överens med Danielle, men ibland går det bara inte. Vi tror som du - Gryphon har nog hittat ett eget hem. Något annat vill vi bara inte tänka oss! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. En så stilig kattherre borde inte ha några problem att hitta tvåbeningar att bo hos. Jag tror också som du, att Gryphon har valt att flytta hem till någon annan.
  För övrigt kommer varken matte eller jag att någonsin förstå hur de där svekfulla tvåbeningarna fungerar.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 15. Mjaauu, vi jamar som du Gustav, kan ingen uppfinna ngt vaccin mot den däringa konstiga sjukdommen, som gör att tvåbeningar struntar i vissa katter?? *Funderar*
  Så jamars bra det skulle vara, för då jamars skulle vi alla katter få ha ett hem.
  Så jamars fin lilla Gryphon är.
  Hoppas han har ett annat hem nudå.
  Håller tassarna.

  Håller även med Frasse
  som jamar att vi kan inte heller förstå hur tvåbeningar fungerar?
  Dom är ett släkte för sig.

  Tass tass

  SvaraRadera
 16. MAURICE och KAJSA: Tänk om jag vetat att Frasses matte var här, gissa om jag tassat fram och presenterat mig! Kanske skickat med ett smakprov på kaninkött...En vice-kung bara måste veta hur färskt kaninkött smakar!

  SvaraRadera
 17. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det var verkligen synd att Gryphon inte gillade henne, för hennes matte och husse älskar katter mest av allt. Gryphon hade kunnat få det så bra. Hoppas han fick det ändå.

  SvaraRadera
 18. FRASSE: Han ser väldigt stilig ut där han sitter, Gryphon. Om han bara aktat sig för rävar och andra farligheter, borde han hittat sig nya människor.
  Ingen här heller kan förstå hur någon kan ursäkta för sig själv att man överger en katt?

  SvaraRadera
 19. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tänk om det finns någon forskare någonstans som håller på och uppfinner vaccinet? *håller tassarna*
  Tvåbeningar är verkligen ett släkte för sig!

  SvaraRadera