Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 6 juli 2011

Men det var ju ingen leksak, det var en .....

Du trodde du skulle komma undan, va??


Trilskas du?

Jag förbereder min höger...

Tjoff! Där satt den!Du ger dig inte ändå?


Jag sätter in sista hugget...
Kampen är över. Girmusen är nedlagd...

Det har kanske inte undgått någon, att jag i princip aldrig leker med så kallade kattleksaker? Förstår liksom inte vitsen? Enda undantaget har varit "undercovermusen". Den kan jag fortfarande ägna mig åt en stund, när den sätts igång. 

Härom dagen kom ett paket. Matte påstod att det var en ny leksak till oss. Jag hade därför inga som helst förväntningar på innehållet. Döm om min förvåning, när matte öppnade paketet! Det var inte alls någon leksak! Ut kom en livs levande girmus! Har bara hört talas om dem, men trodde inte de fanns i verkligheten.

Vet ni något om girmusen? Jag kan jama att de doftar underbart, har en löjligt liten, men rätt yvig svans, och är rätt kassa på att slåss. De är ändå trevliga jaktbyten, för de ger inte upp så lätt. Nästan varje gång jag tassar förbi den, så utmanar den mig på en duell. 

Om ni har chans att få en girmus hem till er, kan jag varmt rekommendera er att ta den!

26 kommentarer:

 1. Visst är det skillnad på leksaker och riktiga saker att jaga !
  Blir allt lite avis på din livs levande Girmus !
  Det bytet hade jag också kunnat tänka mig att lägga ner , mer än en gång ;-)

  SvaraRadera
 2. Hm, har aldrig hört jamas om en grinig mus. Oj, girmus stod det visst. Men om du rekommenderar den så ska jag be husse att skaffa en sån.

  SvaraRadera
 3. Åh, om du tassomenderar den så är den ju verkligen högintressant. Ser väldigt spinnande ut.

  Har jamat till matte att hon skall tassa hem en fling-ama-string till oss när hon får lite fler Dentisar i plånboken. Ser att Kattfamiljen säljer Girmusen också hoppas hon klickar hem den med när det blir så dags.

  Nosgos.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad stryk han fick, eller är det en hon?
  Nä visst nä, du höjer inte din tass mot damer.
  Så det måste vara en han.

  SvaraRadera
 5. KJELLE BUS: Visst var det märkligt att de marknadsförde den som en leksak? Nu vet åtminstone matte bättre. Den är en riktigt tuffing, som utmanar oss alla tre när vi tassar förbi. Men det är förstås bara jag som klarar av den på riktigt.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Girmusen kan jag stå tass för att rekommendera. Den har precis lagom storlek att fightas med. Man kan använda alla fyra tassarna. Och så doftar den ljuvligt!

  SvaraRadera
 7. NEA: Skulle vara kul om du också hade en. Så kunde vi jämföra olika jakt- och nedläggningstekniker!

  SvaraRadera
 8. MAX och MÅNS: Tack och lov är det en han! Annars hade det ju varit totalt misslyckat. Tänk bli utmanad ideligen, och bara tassa förbi...

  SvaraRadera
 9. men det syns att du är en STOOOR jägare! Attans vad däng den där jättebusen fick!!! Nu får vi skicka ut lillie att jaga rätt på en girmus till oss.

  SvaraRadera
 10. MAURICE och KAJSA: Han fick sedvanlig Gustavbehandling. Efter den blir han rätt slak ett tag, kan jag jama.
  Hoppas lillie hittar en till er också, tror de finns i djungeln.

  SvaraRadera
 11. Tycker du att den är kul måste den vara toppenbra! Nosbuff

  SvaraRadera
 12. DUI och DECO: Ja, jag vet, jag ÄR ju rätt kräsen av mig med leksaker. Så det var allt tur att det inte VAR någon leksak!

  SvaraRadera
 13. Hur är det möjligt för katter som inte har bloggkompisar att få tips om kuliga grejer? Får de aldrig reda på nåt?

  SvaraRadera
 14. Uhm, nu har jag tassat runt lite här och där, men jag hittar inget som heter girmus. Finns det något annat namn på den kanske? Girus Musus, eller nåt?

  SvaraRadera
 15. Min katt fick en sådan, men han tycker den är bustrist. Inledningsvis så slog han .... ur den, men nu, nu får den inbland tjänstgöra som huvudkudde åt liten katt.

  Min katt har fått massor med kommersiella leksaker för att inte sakna stimulans. Så vad gillar han bäst? Snöre, flugor, buntband och hårband. De två sista brukar han lattja "hockey" med.

  SvaraRadera
 16. KATTSON: En sak vet jag, jag hade aldrig fått en "undercover mouse" om jag inte fått tips om den! Och visst är det bara så jamarkul att ha en massa kompisar här. Visst är det liiite synd om dem som inte är med i gänget?

  SvaraRadera
 17. SIPPO: Okunniga tvåbeningar kallar den visst Kickeroo, men de vet inte vad de pratar om! En annan är ju expert och utbildad på just arten girmus. "Kickeroo" ...*fnyser*

  SvaraRadera
 18. KARLAVAGNEN: Vi gillar den skarpt alla tre, både för att den luktar så gott och för att den är så precis lagom att sätta alla fyra tassarna i.
  Och att pensioneras som huvudkudde åt en katt är väl ett hedersuppdrag!?

  SvaraRadera
 19. Vi undrar också var man får reda på saker om man inte har bloggkompisar. Vi skickar ut lillie att leta reda på en massa saker som ni berättar om. Nu skall vi skicka henne till GeKås för att hämta hem ett par ton gottisar.
  nosgos å sånt
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 20. MAURICE och KAJSA: Ett PAR TON gottisar?! Jag tror att jag börjar tassa åt ert håll, så att jag kan plocka upp det hon inte orkar bära. Jag menar, då kan jag hjälpa henne att bära det till er lägenhet!

  SvaraRadera
 21. Hm, har aldrig hört jamas om Girmusar, men litar som vanligt helt på ditt omdöme och uttassar från att den är buskul att busa med.
  Ser att Nea jamar om Fling-ama-string och kan meddela att min matte köpte en sådan till mig hos Kattfamiljen igår. Ska givetvis rapportera om kvalitet och rolighetsgrad så fort jag har testat den.
  Kul att se dig in action, jamarfina bilder!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 22. FRASSE: Tittade just på en sån där flinggrej. Kan tänka mig att det är något för Piff och Puff. KANSKE skulle jag kunna låtsasleka med den en stund. Ska bli väldigt intressant att få ta del av dina synpunkter!

  SvaraRadera
 23. HM jamar vi oxå, har inte heller hört jaMAS OM girmus? Kanske *Grismus* *Fniss*
  vi får leta oxå vart det finns sådana.
  Här har vi varit internetlösa hela kvällen, *suckjam* så vi tassar in här sent, hoppas det inte gör ngt, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
 24. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Oj, vad sent ni får vara uppe! *avundsjuk* Men ni alltid lika välkomna till mig, det vet ni!

  SvaraRadera
 25. Oj, det syns på tassgreppet att du är en storviltsjägare. Undrar var man kan hitta en sådan där Girmus (du är säker på att det inte var en grismus eller en grisbjörn?)

  SvaraRadera
 26. SKRUTTEN och SKORPAN: Jag TROR att matte åkte till Afrika och smög i djungeln, blev biten av en massa otäcka spindlar och ormar, var jättetörstig och svettig. MEN till slut hittade hon den högt upp i ett träd. Hon svingade sig upp en lian, och tog hem den till mig. Eller så köpte hon den på supercat.se

  SvaraRadera