Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 14 december 2018

Ett långt och lyckligt kattliv är slutÄlskade Gustav


Jag minns så väl när Gustav kom till oss. Två tjejer från Kattkommando Syd hade kört honom ganska långt, runt åtta mil, tror jag. Han hade jamat hela vägen. Så spännande det var när de ställde ner buren på golvet i vardagsrummet, och jag fick se honom för första gången! Han var inte särskilt brydd över den nya miljön, utan tassade genast omkring för att nosa runt överallt. Då var han tre år.
 
Gustav i sin krafts dagar, han älskade att sitta här och spejaLugn och social, det var hans framträdande egenskaper. Vågar nog påstå att alla tyckte om Gustav. Undantagen var katter som var fräcka nog att beträda hans mark. Han var i slagsmål många gånger, ibland med ett antal veterinärbesök som följd. En riktig småviltsjägare var han också. Lyckligtvis tog han inte så många fåglar, men desto fler möss. Det höll på att kosta honom livet, när han en gång fick i sig en förgiftad mus. 

I juni 2017 slutade han äta, och drog sig undan. Vi åkte till djurkliniken, övertygade om att det var hans sista dag i livet. Efter undersökning, behandling och en natt på sjukhuset fick han följa med hem igen! Visserligen var njurvärdena dåliga, men veterinären trodde han skulle få vara med ett tag till.

Och det fick han! Ett och ett halvt år. Dessutom fick han vara med denna underbara sommar, då han kunde vara ute mer än han någonsin varit. Tror han verkligen njöt av livet. Under hösten blev han dock magrare och magrare, trots att han åt mer än nånsin. Ständigt hungrig, men den sista månaden också piggare än på länge. Han hoppade vigt upp på relativt höga höjder, följde efter oss överallt för att kolla vad vi gjorde. Kanske var det mat på gång? Det var nästan så jag trodde att han skulle vara med oss en tid till.

Men så natten till idag började han kräkas blod, flera gånger. Och inte litet. Då tog vi beslutet. Vi kunde inte utsätta honom för eventuella behandlingar. Tror inte heller att de alls skulle ha förslagit det. Vi måste bortse från vår egen vilja att ha honom kvar. Till slut sade hans kropp ifrån, och vi måste låta honom slippa lida mer. Han har haft ett mycket långt och väldigt fint liv här. Drygt sexton år fick vi tillsammans.

Nu kommer han kremeras, och när hasselbusken börjar spricka ut, och det blir varmt i jorden, ska han få vila där under, för alltid.

Sista bilden på Gustav under hasselbusken, tagen inifrån köksfönstret. Här kommer han få sin sista viloplats.

Med detta kommer Gustavs blogg förstås avslutas. Jag kommer nu göra ett uppehåll och fundera på hur/vad jag ska göra med Lisas blogg. Hon är en mycket speciell och rolig katt, så kanske blir det något när allt lugnat ner sig litet.

Jag tackar för alla kommentarer Gustav fått genom åren, och tack till alla som läst bloggen, ni är ganska många, och det är jag mycket tacksam för.

Önskar er med detta en God Jul och ett Gott Nytt År!
Matte


29 kommentarer:

 1. Åh nej! Gustav känns lite som en egen katt efter alla dessa år och även om förståndet redan för ett år sedan sa att han inte kunde leva för evigt, så fanns där en liten förhoppning .. kanske ändå?

  Jag antar att ni också tänkte så. Jag känner med er och kommer att minnas Gustav med saknad. Kanske möter han vår egen Hittekatt i någon lycklig katthimmel? Men förberedd för sådana här avsked är man aldrig, det gör lika ont varenda gång de sker.

  SvaraRadera
 2. Fine Gustav, vi kommer att sakna honom väldigt mycket.
  Tårarna trillar på mina kinder när jag skriver detta sista inlägg på hans blogg.
  Även om vi förstått att hans tid började ta slut, så hoppades vi att han skulle klara sig ett tag till.
  Men allt har ju ett slut och ni tog rätt beslut för honom.
  Han har verkligen haft ett gott liv och som du skriver, han njöt nog av den sista varma sommaren han fick.
  Och under hans älskade hasselbuske är ett perfekt ställe för hans vila.

  Önskar er en God Jul o Gott Nytt År och klappa lilla Lisa från oss.

  Ozzy med matte o husse

  SvaraRadera
 3. Åh vad vi kommer sakna denna charmige gentlemannen! Alltid så snäll och rar! Men han har ju haft ett sådant underbart liv hos er och tyvärr tar det ju slut någon gång. Hoppas att Gustav har det fint i katthimlen med sina vänner som redan vandrat den vägen. Önskar Er en fin jul trots allt, och Lisa kräver ju sin uppmärksamhet! Cecilia, Engelholms Katthotell

  SvaraRadera
 4. Gustav!!! Fina lilla du som du har glatt oss varje dag med din blogg som vi har följt i 6 år! Så tomt det kommer att bli! Så fint att ha fått ta del av dina dagliga göromål,vilket underbart kattliv du har haft. Minns när du berättade och visade bild på när du hoppade över stängslet för att gå kontrollrundor hos grannen för att inte tala om din bevakning av restaurang Pipiga pilfinken, monsterskåpet och mycket mycket mer! Vila ifred nu du så specielle katt!! Och många tankar går till husse och matte.
  Varma hälsningar Lena, katten Svens matte

  SvaraRadera
 5. Tänk att man kan gråta över en katt som man aldrig träffat. Tack för dina funderingar och dina underfundiga äventyr - och tack till er som gav honom ett lyckligt hem, när han blivit övergiven och illa behandlad

  SvaraRadera
 6. Tårarna rinner!
  Förstod ju att dagen snart skulle komma men varje dag som han fanns så blev jag glad.

  Har ju aldrig träffat honom men ändå har både jag och vi andra på något sätt lärt känna honom. Hasselbusken, grannen, växthuset, kundmottagningen, restaurang Pipiga Pilfinken, gräddgrannar, världens vackraste katt som han accepterade, husses mage osv.Så tomt det blir och hur tomt ska det inte vara för er.

  Hasselbusken kommer att bli en värdig plats för honom att vila på. ��
  Elisabet med Mats�� och Stig��

  SvaraRadera
 7. Vilka sorgliga nyheter! Finaste Gustav! Vi har följt er i så många år att det känns som att vi känner varandra fast vi aldrig träffats. Säger precis som Kathleen, tänk att man kan sitta och gråta över en katt man aldrig träffat *ler* Bloggvärlden är fantastisk på det sättet!
  Det jag vet är att Gustav har haft ett synnerligt lyckligt liv och vi är tacksamma för att vi har fått tagit del av det! Hasselbusken blir en perfekt plats för hans sista vila. Kanske träffar han favoritgrannen på andra sidan bron.
  Han kommer bli djupt saknad av många och vi tänker på er i er sorg.
  Hoppas vi får ta del av Lisas liv sen när allt har lagt sig.
  Kramar och nosbuffar från oss alla!

  SvaraRadera
 8. Tysta tårar rullar ner på min kind. Finaste Gustav... Hälsa Amanda, där bortom regnbågen! 😢😢😢

  SvaraRadera
 9. Sörjer jag har ju också en gamling som jag vet att jag snart kommer att mista efter årskiftet är han inne på sitt 19de de sista 3 åren har jag trott att det är sista sommaren han kan ligga och sova i solen på altanen. Rip gustav

  SvaraRadera
 10. Finaste Gustav! Minst 10 år och säkert längre, har vi följt varandra.
  Jag tror du var min första vän i bloggvärlden. Du vackra, kloka katt under hasselbusken. sov i ro.
  Tänker på er och delar er sorg.
  Kramar och varma tassar från
  Zigge Kolfart, Maja Gräddnos och matte Gun.

  SvaraRadera
 11. Fina, fina Gustav, du har en egen plats i mångas hjärtan. Tack för allt som du (och matte) delat med oss genom åren.

  SvaraRadera
 12. Det var sorgliga nyheter. Man blir ledsen även om man vet rent förnuftsmässigt att den dagen kommer - för oss alla. Jag tror inte nån katt kan ha haft ett bättre liv än Gustav. Är också så tacksam för att hans människor tog det rätta beslutet när de insåg att han inte orkade längre. En kompis är borta. Fast jag aldrig träffa honom i verklige livet känns det som om jag kände honom. Han/matte hade en förmåga att förmedla tankar på ett väldigt fint sätt. Det blir tomt utan Gustav. Förstår att ni tar en paus nu, men hoppas förstås att får höra om Lisas äventyr så småningom
  Än en gång: tack för en väldigt fin blogg och God Jul och Gott Nytt ÅR.

  SvaraRadera
 13. Åg så sorgligt, beklagar er förlust.

  SvaraRadera
 14. Sov gott underbara Gustav! ❤️

  SvaraRadera
 15. Tack för alla år vi fått följa finaste Gustav ❤️
  /Agneta

  SvaraRadera
 16. Åh finaste Gustav! Vi kommer att sakna dig så mycket! Nu är vi jätteledsna men samtidigt tacksamma när vi tänker på vilket härligt liv du haft och så klok matte och husse.
  Du fattas oss.
  Tröstbuffar

  SvaraRadera
 17. Till Gustavs fina matte & husse!
  Jag hoppas att ni låter bloggen vara kvar, så vi hinner läsa om allt det roliga. Gustavs blogg är faktisk anledningen för att jag flyttade min blogg från Bloggplatsen hit till Blogspot 2010.
  Många hälsningar och tröstekramar
  /Julia

  SvaraRadera
 18. Vi sörjer med er, men gläder oss också åt de många fina år Gustav fick och delade med oss andra via bloggen. Många kramar och nospussar, våra tankar är med er! Kram från klosterkatternas tjänarinna och de två klosterkatterna Robin och Rafael, de enda som finns kvar av den en gång så stora flocken...

  SvaraRadera
 19. Vila i frid underbara Gustaf. Minns när min Mimi fick sluta också efter ett långt, 14år och lyckligt liv! Tänker på matte & husse, sådana dagar år hemska. Kom gärna tillbaka med Lisas blogg när allt börjat återgå i "normala" så normala banor det går. Kommer sakna Gustav. Många kramar & tröst fr Karin

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Nej, nej, nej. Jag kan inte tro det. Inte fina Gustav! Sitter här och tårarna bara rinner. Jag minns när Sippo och jag läste hans första blogg på Aftonbladet och därefter bestämde oss att följa hans exempel med en kattblogg. Tack vare det så har vi träffat många underbara människor, som vi träffar än idag, tio år senare.
  Tack snälla Gustav för allt fint du gett oss genom åren och jag hoppas att du och Sippo nu äntligen kan få träffa varandra, nos mot nos, och prata om gamla tider.
  Sov i ro, finaste Gustav.

  SvaraRadera
 22. Vila i frid, käraste Gustaf. Hälsa Simba där borta över regnbågsbron. Sippo, Frasse och alla andra av våra vänner som är där.


  Matte gråter så hon knappt ser något så jag fick tassa ner dessa rader. Svanshonör för en hjälte som får vila ut. Nea theCat och matte.

  SvaraRadera
 23. Matte hälsar att det speciella kattljuset blir tänt i kväll, för vår Gustav.

  SvaraRadera
 24. Vi har inte varit här på evigheter, men ryktet som din resa uppåt kom till vår kännedom idag.
  Tröstbuffar till Matte och nosbuff till dig Gustav!
  Hälsa Skaparkatten så ses vi däruppe.

  SvaraRadera
 25. Här kommer en till som inte varit här på evigheter,men hörde om Gustavs resa till Regnbågsbron på FB. Många tassklappar och tröstekramar från Kjelle-Bus och matte Camilla

  SvaraRadera
 26. Ååå Gustav kommer att sakna dig såå! Det har varit så kul att läsa om dina äventyr.

  SvaraRadera
 27. Så länge sedan vi tittade in här, men vi glömmer aldrig fine Gustav. Hasselbusken måste vara det absolut bästa stället för honom, det var ju alltid en favoritplats. Sov i ro! *nosbuffar* /Stationskatterna och Stationskattmatte (som inte längre har inlogg till vare sig blogg eller spel.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, är det därför man inte hört av er på så länge. Saknar er blogg.

   Radera
 28. Käraste Gustav sov i ro <3 Har inte heller varit här på evigheter.. Saknar dig, Vi har följt dig i många år,
  men ibland har vi inte kunnat skicka iväg våra kommentarer... Fortsätt sedan med Lisas blogg när det har lugnat ner sig
  Många kramar till er allihop
  Tarzan och Gizzmo

  SvaraRadera