Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 18 november 2011

När man gör någon glad
Det finns väl inget vettigare sätt att själv bli glad, än att göra någon annan glad? I stället för att bara en går omkring och känner sig lycklig, har det blivit etthundra procent fler! Och med litet tur kan det goda sprida sig vidare till ytterligare fler. Glädje har nämligen den positiva egenskapen att den är väldigt smittsam. En glädjepandemi vore inte helt fel!

Själv brukar jag praktisera givandets glädje flera gånger dagligen. Då ser jag hur mottagarna ler och känner sig utvalda och väl till mods. 
Nu vet jag att det tyvärr inte verkar ha effekt på alla våra människor. Det kan till exempel katten Dina på Södertälje katthem och alla andra katthemskatter jama om. Därför vill jag påjama litet extra att det här är en uppmaning till alla tvåbeningar. Vi katter är ju redan av naturen spinn- och kärleksgivande bara vi får chansen.

Sämre är det ställt med somliga människor. De verkar ha någon slags kontaktfel i hjärnorna, som gör att de inte kan ta emot vår kärlek. Det är väl därför de inte kan ge någon vidare heller. Ofta är de sådana sinsemellan också. Verkligen tragiskt. När det finns ett så enkelt sätt att må bra, känna sig glad och nöjd med sig själv.

Önskar er allihop en gosig novemberhelg! Vi tassas på måndag!

28 kommentarer:

 1. En trevlig helg på dig och de dina också, kloka Gustav!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så. Tänk så mycket glädje vi sprider omkring oss. Men det är ju verkligen sorgligt att det inte fungerar på alla. *suckar*

  SvaraRadera
 3. Tänk om såna där tvåbeningar som de jag bott hos var bara hälften så kloka och snälla som du, Gustav. Då hade jag säkert bott kvar i mitt första hem och haft det jättebra! Dina

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Det måste vara det där konstruktionsfelet som ställer till det. Tänk så mycket de går miste om, och vad vi får lida för det. Det skulle finnas någon medicin som lagade felet.

  SvaraRadera
 5. DINA: Du har ju haft så mycket otur, som råkat hamna hos flera helt felkonstruerade. Det finns trots allt ganska många snällingar också. Nu måste du helt enkelt ha tur nästa gång!

  SvaraRadera
 6. Jamarns otrevligt fel det där som vissa människor har *ryser*
  Trevlig helg på dig och dom dina också !!!

  SvaraRadera
 7. KJELLE BUS: Visst är det? Den som hittar på något botemedel borde få Nobelpriset!

  SvaraRadera
 8. Gustav!
  Du är så klok så det är helt fanKATTISKT1
  Bara nu inte någon dum 2-bening kommer på något vaccin mot din glädjepandemi!
  Ha en skön helg, du också!
  M & V

  SvaraRadera
 9. En glädjepandemi vore väl något?! Där skulle man hoppas på en lång period innan tillfriskning sker, samt att ingen har naturlig immunitet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. MOZART och VINCENT: Tack så mycket! När de smittade känner hur bra de mår, vill de förstås inte ha något vaccin! Och de som inte smittats ännu ser ju hur snälla och glada de "sjuka" blivit, så de vill inte heller vaccinera sig! Det blir en härlig värld!

  SvaraRadera
 11. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag hoppas att man ALDRIG "tillfrisknar". Nu gäller det bara att få till något i laboratorierören...

  SvaraRadera
 12. *Kajsa ger idolen Gustav sina allra vackraste pärlor och det som är kvar av lillies rosor.

  SvaraRadera
 13. KAJSA: Men snälla Kajsa, vad ska jag jama?? *rodnar om nosen* Vilka vackra pärlor! *beundrar* Men vad ska lillie säga när hennes rosor är borta? *bekymrad*

  SvaraRadera
 14. J-amen på det!
  Om inte om hade varit hade vi bott i en perfekt värld.
  nosbuff

  SvaraRadera
 15. äsch, hon är van vid att hennes blommor försvinner. På ena eller andra sättet. Antingen äter vi upp dem eller så drar vi iväg med dem och lägger dem under soffan eller nåt sånt. Rosor tycker jag är till och med godare än tulipianor.
  nosgos å gottis
  Kajsa

  SvaraRadera
 16. Om bara de där dumma, snåla tvåbeningarna kunde fatta hur mycket enklare - och roligare! - det är att vara generös! Den som ger får hundrafalt tillbaka, så fungerar kärlekens matematik.
  Ha en fin, kärleksfull helg med de dina!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. MAX och MÅNS: Dumma om-et! *arg*

  SvaraRadera
 18. KAJSA: Hon verkar väldigt snäll, er lillie. Min matte skulle nog inte gå med på att blommorna förflyttades sådär. Ni har valt rätt matte!

  SvaraRadera
 19. FRASSE: Man kan ju tycka att en människor borde begripa lika mycket som en katt. Det borde de, alltså...

  SvaraRadera
 20. Mjao! Hon är helt OK för det mesta. Fast det är klart - vad ska hon göra åt det? Blommorna finns där ena sekunden och nästa är de uppätna, eller åtminstone tuggade på. Och går hon och vilar (alltså - hon går inte och vilar, hon går eller rullar in till soffan eller sängen och lägger sig ner för att vila) så finns de där, men när hon vaknar är de borta! Det kan lika gärna vara en Inkräktare. Även om det för det mesta är jag som släpar iväg med dem.... Men det KAN vara en Inkräktare...

  SvaraRadera
 21. Åter igen så kloka ord från vår guru.

  Ha en härlig helg.

  Nosgos

  SvaraRadera
 22. Du är en klok kisse, Gustav. Hoppas du haft en bra helg.
  Kurr från norr!!

  SvaraRadera
 23. Kloka jam från en klok katt!

  SvaraRadera
 24. MAURICE och KAJSA: Allt underligt som händer KAN tillskrivas Inkräktare, det är min bestämda uppfattning. Men en verkligt udda sådan som drar iväg med blommor. Det beteendet är nog inte Inkräktartypiskt.

  SvaraRadera
 25. NEA: Jag tackar så mycket och suger åt mig av berömmet!

  SvaraRadera
 26. LIVET PÅ LANDET: Tack, tack! Helgen kan jag inte klaga på. Inte så mycket, i alla fall, som du kan se idag!

  SvaraRadera