Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 18 november 2016

Lisa: Nu vill jag rapportera
Idag har jag bott här i precis fyra månader. Inte riktigt halva mitt liv, men nästan. Sen första dagen har jag tagit som min uppgift att få ordning på människorna och mitt hus. Nu ska jag redovisa hur långt jag kommit hittills.

Inredning

Här har jag lyckats ganska bra. Faktiskt är det nog det område där jag lyckats bäst? De flesta hyllor, bord och bänkar har befriats från störande prylar. 

Byten

Det här området har jag en del problem med. Fråntas nästan alltid, nej inte nästan, utan alltid, mina troféer. Som ihopvirade plastpåsar eller andra plastpåsar med intressant innehåll. Brukar försöka gömma mig med dem under soffan, men på något sätt blir jag framlurad och byteslös.  Mycket kvar att jobba på.

Maten

Bara att erkänna, har misslyckats till en del här. Förut kunde brödpåsar och annat smaskigt ligga framme, men det händer aldrig nu. Matte påstår att jag äter allt utom spetskål, men det är väl att ta i? Jag är inte så förtjust i tomater heller. Som tur är har de inte någon snabb reaktionsförmåga, så det är inte särskilt svårt att ta sig en slick här eller en tugga där, när de dukar fram något till sig själva. Men jag ska finslipa min taktik.
Sen måste jag jobba mer på det här med mattider. När jag var liten förstod jag inte bättre än att ligga kvar i sängen tills matte vaknade. Nu vet jag bättre. Klockan fem vill jag ha frukosten serverad, medan matte hävdar att jag ska vänta till klockan sex. Jag för tuffa förhandlingar om detta varje morgon. 

Uppfostran

Vi har olika åsikter om detta. De hävdar att jag behöver lära mig att inte bitas, medan jag anser att jag måste lära dem ett och annat, och att munnen är mitt verktyg.  Tror jag har skäl att oroa mig för om jag ska gå segrande ur detta?

Kärlek
 
Det enda område jag inte behövt bemöda mig så mycket om.
Har i stort sett bara behövt visa hur jag vill bli kliad, och -framför allt- hur länge. En lekstund varje kväll satte jag på schemat direkt. Mycket bra sätt att umgås.


I stort sett tycker jag att jag kan vara nöjd med vad jag åstadkommit hittills. Det har trots allt gått bara fyra månader. Tänk vilka stordåd jag ska kunna utföra på några års sikt! Jag kommer nog få till det riktigt bra här!

Nu önskar jag alla en mysig helg! Och Gustav hälsar också! 

16 kommentarer:

 1. Ehhh,,, jaha. Nog har du satt din prägel på Gustavs familj, det hör jag. Kanske att en lite mer ödmjuk framtoning skulle uppskattas av både Gustav och dina människor? Men samtidigt måste man ju uppskatta din energi. Och du har all anledning att vara nöjd med ditt nuvarande liv. (Sen har jag ett tips till dina människor: blås på nosen på henne när hon bits, det brukar snart få dom att förstå att det inte är nän sn´mart idé).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ödmjuk? VAD betyder det? Låter inte som något för mig! Gustav träffar jag inte så ofta. Förstår mig inte på honom, så för säkerhets skull smockar jag till honom. Men han får ha sitt revir, så har jag mitt.
   Matte tackar för blåstipset!

   Radera
 2. Tycker nog att du lyckats rätt bra med det mesta på 4 månader.
  Men din mat förstår jag mig inte riktigt på.
  Jag har lärt mina människor att mat smakar lika bra vilken tid på dygnet det än är.
  Så jag har både torrisar o blötmat framme dygnet runt, matte bara byter ut blötmaten när den stått framme 12 timmar.
  Det där med att dom tar ifrån dig dina byten kommer du nog att få leva med, även om du tycker det är trist.
  Hälsa tillbaka till Gustav.
  Ha en skön helg med dina människor.

  Ozzy


  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag varit duktig?
   Gustav och de andra katterna har minsann också alltid haft mat framme, både torr och blöt. Bara för att de kunnat äta med MÅTTA?? Vet inte riktigt vad det innebär, men hoppas jag en gång också kan det, så jag får ha mat framme alltid. Nu äter jag förstås upp allt, hur mycket det än är. Vem vet när det blir mat nästa gång? Nu får jag mat två gånger om dagen, och matte säger att mitt bajs är precis som det ska nu. Inte för att jag bryr mig, men hon verkar nöjd? Ha det så mysigt ni också!

   Radera
 3. Vi måste jama att vi tycker att du har åstadkommit mycket på så kort tid! Tvåbeningar brukar inte vara så snabba på att lära sig. När det gäller maten har vi precis som Ozzy alltid torrisar framme så vi slipper svälta när matte sover eller är på jobbet och sen får vi också blötmat morgon och kväll.
  Hur har framstegen gått med Gustav? Har han insett än att du är en kul liten tjej?
  Vi önskar er alla en jamarskön helg!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har jag jobbat på bra? Nog har jag fått fart på människorna! Jo, nog vore det en önskedröm att få ha mat framme för jämnan, det skulle jag verkligen vilja! Som den där Gustav, han har det så och har alltid haft. Men jag tror att han har aldrig varit så hungrig som jag är?! Kanske blir jag mindre hungrig när jag blir stor? Gustav och jag träffas nästan aldrig, och han tycker inte jag är kul ett enda dugg. Är förresten ömsesidigt, jag klår upp honom om vi träffas. Människorna säger att han ska ha det lugnt på gamla dar, så han får vara för sig, och jag för mig. Vi är nog rätt överens om att det är det bästa.

   Radera
 4. Visst är det härligt att vara hemma! Du har verkligen jobbat hårt! Förbättringsområden finns ju alltid men det viktigaste har du ju KÄRLEK, ett hem och mat (gottisar brukar det ju snålas med)Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag är faktiskt riktigt nöjd med att bo i det som blivit mitt hem. Åtminstone för det mesta!

   Radera
 5. Det låter som ett paradis hemma hos dig, fast det visste vi ju till stor del redan via Gustav.
  Fast visst är det irriterande när våra människor snor våra byten?! Speciellt dom där flärparna som sitter på brödpåsarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mer för stora byten. Småsaker kan jag sparka omkring litet, men för mig är ett byte något rejält att bära på! Då känner jag mig stark och modig! Tills det roliga tar slut...

   Radera
 6. När det gäller mat och uppfostran kan jag vidarebefordra något jag lärde mig när jag var i din ålder. Jag observerade min hund .. när människorna sa SITT, satte hon sig och fick godis?! AHA .. jag gjorde detsamma och åstadkom ett godisregn!! Särskilt när det finns gäster i huset. Så lär dig ETT trick, slipa det till fulländning och du kommer att få oceaner av smaskens tillsammans med omgivningens förundrade beundran. Dessutom så har du fyllt din kvot av uppfostran. Men bit för alla katters beskyddares skull inte den hand som föder dig. ABSOLUT FÖRBJUDET .. om du inte kan fejka överraskning och ånger direkt efter bettet. Lycka till/Den Makalöse Maurice

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag är en mycket intelligent katt ska jag göra precis som du jamar! Matte har mumlat något om att köpa en klicker, men jag kan förstås lära mig ALLT jag vill utan hjälpmedel! Och jo, jag har förstått att mitt bitande inte uppskattas. Fast jag biter bara liiite, inte så att det syns något. Men jag har i alla fall trappat ner det. Och jag kan förstås sluta. Om jag vill. Och tack!

   Radera
 7. Cornelia. Svens lillasyster19 november 2016 08:43

  Lisa, jag är så imponerad av din rapport! Du måste vara väldigt unik och speciell på ' någe' vis? Jag skulle aldrig våga göra allt som du gjort på ynka 4 månader!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Jag är VÄLDIGT speciell säger matte och husse! De har aldrig nån katt som jag. Men så har de aldrig haft sån spansk katt heller!

   Radera
 8. Lisa, vilken fin rapport du har skrivit. Det verkar som om du har valt alldeles rätt ställe att bo på. Visst kan man ha lite olika åsikter om saker, det där med frukosten till exempel, men oftast löser det sig till slut.
  NosGosar från Kolfart och Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förstås LITET svårt där nere i Spanien att se var jag skulle hamna, men det gick ju bra till slut. Jag fick väl nån hjälp på nåt sätt?
   I morse lät jag matte sova ända till sju, så i morgon förväntar jag mig frukost fem. Det tycker jag är rättvist!

   Radera