Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 21 november 2016

Svårare, men inte omöjligtDen här helgen har varit ganska händelsefattig. Kanske lika bra det, med tanke på förra söndagens batalj? Mitt öra har läkt riktigt bra, och jag hoppas att hacket jag hade tidigare inte blir större. I morse var jag ute rätt många timmar, och genast blev människorna oroliga för att jag stött på den grå-vite? Särskilt som min päls var litet tufsig. Naturligtvis jamade jag ingenting om varför när jag kom hem!

Förresten är det inte konstigt att jag gillar att vara ute nu. Det är riktigt skönt, med många plusgrader. Dessutom har restaurang Pipiga Pilfinken öppnat i full skala, och där är nästan ständigt fullsatt. Som ordningsvakt sköter jag tillsynen där flera gånger om dagen. Från min arbetsplats under rhododendronbusken kan jag spana utan att någon ser mig. Dumt nog har någon illasinnad satt upp ett stängsel vid busken på restaurangsidan? Gör det onödigt besvärligt för mig att ingripa snabbt om någon missköter sig. Krångligare - men inte omöjligt, förstås!
 

10 kommentarer:

 1. Gott att höra att ditt öra läker bra.
  Klart att du gillar att vara ute nu, idag har vi ju haft nästan 10 grader varmt. Jag har själv varit ute på altanen hur många timmar som helst och tittat på allt som rör sig.
  Har du också en massa små myggor som dansar runt?
  Givetvis kan du forcera stängslet runt restaurangen om du blir nödgad till det.
  Nu måste jag be dig jama till Lisa att jag verkligen gillar mojängen med fjärilen som snurrar runt.
  Jag jabbar med vänstran o sen när jag blir trött i den så tar jag högran.
  Den är jamarkul.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över tio grader har jag haft, då är det ingen brådska med att komma in! Små myggor? Har inte tänkt på det, men vanliga myggor har jag sett, och nån fluga.
   Lisa jamar att det var tur att du gillar fjärilen! Hon tassar till den ibland även när det inte är på. Och hon brukar också turas om med tassarna. Tyvärr förstår jag mig inte på sånt där, det får ni ungdomar hålla på med!

   Radera
 2. Vem?? Kan det vara som satt upp stängslet vid Pipiga Pilfinken...... Hihihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem? Har väntat i många år på att det ska försvinna, men det verkar aldrig hända??

   Radera
 3. Händelsefattig behöver inte alls betyda dålig eller tråkig. Jag vill inte att du råkar ut för fler tråkigheter liknande den som inträffade förra helgen. Skönt att örat läkt i alla fall. Sen måste man nog jama att om nån sätter upp ett stängsel som försvårar ditt arbete borde du ha kompensation för "hindrande av yrkesutövning". Det står i kattlagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå, jag är nöjd med helgen, den har varit lugn och skön. Att slåss är verkligen bara ett nödvändigt ONT nu. Aha, jag kunde inte lagen så väl! Måste nog studera den mera noggrannt. Ska påminna husse nästa gång han ska till fiskaffären!

   Radera
 4. Det är ju lite märkligt att någon vill förhindra ditt jobb som ordningskatt. Tänk om det plötsligt blir slagsmål så fjädrarna flyger, hur ska du hinna dit i tid då??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, och det händer faktiskt ibland, att fjädrarna flyger. Då tror människorna att JAG har något med det att göra?? Och hur skulle det gått till??

   Radera
 5. Skönt att örat läker som det ska! Visst är det märkligt hur vi förhindras i vårt kall.. här har det minsann nätats in ännu mer så nu är det nog en mikroskopisk chans att knipa en blåmes..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, har ni fått ännu mer nät, ni som haft en del jaktlycka där. Det är svårt att begripa hur människorna resonerar när de gör sånt?

   Radera