Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 10 november 2011

Solsting?

Här stod hon
Ibland blir jag orolig för mattes hälsa. Hon beter sig så märkvärdigt. Som idag till exempel. Hon gick ut och ställde sig vid en vägg. Och där stod hon. Hur länge som helst. I början jamade jag litet försiktigt vad det var frågan om? Satt väggen löst? Fick inget vettigt svar. Jag tyckte hela situationen var underlig. Snudd på obehaglig. Så jag jamade högre, allt tydligare, och med emfas. "Tycker du jag är konstig?" undrade matte. Jag svarade genom att stryka mig lugnande mot hennes ben. Man vet ju aldrig vad det där tillståndet kan innebära?

Har hört talas om solsting. Kunde det vara det hon drabbats av? Något slags solsjuka måste det ha varit i alla fall. Jag stannade kvar hos henne tills det gick över. Åtminstone avbröt hon väggståendet, och gick in. Lycklig över att allt avlöpt väl, följde jag ändå med henne in. Bara som en ren säkerhetsåtgärd.19 kommentarer:

 1. Vist kan våra 2benta bete sig underligt när solen skiner... Du gjorde rätt i att lugna matte med lite gos, kloka Gustav.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Puhjam, tur att du fanns i närheten och kunde stötta matte i detta kritiska skede. Tänk om hon hade fortsätt stå där mot väggen, vem vet hur det hade kunnat sluta. Det hade kanske gått så långt så att du inte fått någon kvällsmat. *morrhårsdarr*

  SvaraRadera
 3. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till med henne. Hoppas hon är normal i morgon.

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Men...kunde det ha gått SÅ illa tror du? Så långt har jag aldrig tänkt. Ska försöka hindra återfall, det förstår jag nu.

  SvaraRadera
 5. men, du tror väl inte att huset håller på att rasa ihop? Vad händer då med din kvällsfåtölj, din gästrumssäng, din gäst och din mat??? Hoppas att både väggen och matte känner sig normala nu! ostadiga människor och väggar är ett otyg!
  nosgos å stabila gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. MAURICE och KAJSA: Nja, nu är det ingen fara om det huset rasar, det är nämligen bara ved där inne. Rätt kul att hoppa på, men ingen katastrof om den faller. Jag HOPPAS förstås att matte ska vara normal i fortsättningen. Just ju ser det lovande ut.

  SvaraRadera
 7. Nu gäller det att se upp! Det är INTE ett normalt beteende för en matte att stå och luta sig mot en vägg. Som Sippo påpekar, kan de i värsta fall glömma bort viktiga uppgifter som att ge mat och gos i tillräcklig omfattning. Vid upprepat beteende rekommenderas skyddstillsyn!

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att du upptäckte att din matte stod där i solen så att hon inte hann få solsting :)

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att du fanns där och kunde ta tass om matte. Kan man verkligen få solsting i November??

  SvaraRadera
 10. Ibland undrar man vad de håller på med! Tur att du fanns där och kunde hjälpa matte till rätta!
  Hon pratade säkert för sig själv också och sa något om sol och ljus gissar vi.Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Kanske är det så att din matte har sin plats där vid väggen, så som du har din under busken vid staketet på somrarna?
  Eller så njöt hon bara av solen som efter mycket om och men sken vackert här hemma idag, efter att den jagat bort dimman på morgonen.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 12. KATTSON: Nä, det var väl just det jag misstänkte, att det inte var normalt. Försökte få henne därifrån, men det var tji. Ska komma ihåg dina jam om det upprepas.

  SvaraRadera
 13. KJELLE BUS: Du tror alltså att hon inte hann få det? Hoppas kan man ju...

  SvaraRadera
 14. SKRUTTEN och SKORPAN: En berättigad fråga. Men det är något jag i alla fall inte kan utesluta. Hur kan man annars bete sig så underligt?

  SvaraRadera
 15. DUI och DECO: Njaä, tror inte hon pratade för sig själv, för jag var ju där. Men jag gillar inte när någon bara står och står på det där viset.

  SvaraRadera
 16. MAX och MÅNS: Mycket underlig plats i så fall. Under hasselbusken är det åtminstone mjukt och skönt. Och vad jag vet har hon aldrig stått där förut. Nä, något lurt är det.

  SvaraRadera
 17. MEN Gustav då, tur att du vaktade på din matte så hon inte råkade ut för solsting.
  Det har hänt våran matte oxå, så man vet aldrig varför dom står som dom gör och lutar sig mot ngn vägg, ser mycket underligt ut, mjau

  Tass på dig

  SvaraRadera
 18. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Jaså, er matte har också betett sig så där? Känns trots allt lugnande att jag inte är ensam om problemet!

  SvaraRadera
 19. Solsken kan påverka tvåbeningarna på de mest märkliga sätt. Tänk bara på hur de tar av sig alla sina kläder och lägger sig platt på rygg, packade som sillar på somrarna *skakar på huvudet*
  Tassklappar

  SvaraRadera