Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 28 december 2011

Tack för jamet!

Emellanåt händer det att jag lyssnar på kattprogram på radion. Alltså program, där så kallade experter uttalar sig om hur våra människor ska göra för att vi katter ska få ett så bra liv som möjligt. Mycket lovvärt, men programmen får mig oftast mycket förundrad.

I det senaste jag hörde på framfördes ändå en korrekt synpunkt, nämligen att katter är superintelligenta. Trevligt att få det erkännandet! Men så var det då det där andra.

Hon menade, att våra människor skulle stoppa in mat i toapappersrullar och vika in kanterna, så att vi skulle få jobba för att få ut maten!? Har ni hört något så tokigt? Som belägg för sin uppmaning drog hon den där om att vi alltid har jagat och fått kämpa för vår föda. Av tio möss fångade vi en, till exempel.


Nu frågar jag bara: Har hon inte hört talas om utveckling?? Vad jag vet, så fick människorna också jaga och kämpa för sin mat för länge sedan. Och hur har de det nu? Kanske ska vi göra labyrinter i butikerna? Och att de sedan måste lösa vissa uppgifter innan de får hitta sin mat?

Nä, kom igen! Det är faktiskt snart 2012, och vi katter har nått så långt, att vi dresserat våra människor till att ha   våra matskålar hjälpligt fyllda. Åtminstone har då jag passerat mat-i-en-toapappersrulle-stadiet!


Tack för jamet!24 kommentarer:

 1. Vissa experter verkar ha fått en massa om baktassen. Visserligen är vi ju superintelligenta, annars skulle vi väl inte blogga som vi gör. Men att göra så att vi måste jobba för maten är lite elakt. För precis som du jamar, har de inte hört talas om utveckling?? Jag skulle verkligen vilja se husse yra runt i en labyrint i affären, han hittar ju knappt till toa utan hjälp.
  Jag har också passerat det där mat-i-en-toapappersrulle för flera år sedan. *stampar*

  SvaraRadera
 2. Kan väl bara konstatera att superintelligensen inte lyser om den "experten". Och ska man gå så långt tillbaka i tiden som h*n föreslår så fanns väl inte toapappersrullar då heller? Trist att behöva höra sånt bara dagarna före 2012.

  SvaraRadera
 3. SIPPO: Om det är så illa med din husse, är det ju tur att det inte finns experter som uttalar sig om hur människor ska tillhandahållas mat. Det värsta vore förstås att även du och Tindra blev drabbade om han inte hittade kattmaten! *ryser*

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Man kan ju tycka att man ska blicka framåt, över hur saker och ting ska förbättras, och inte säga "så har det alltid varit". Jag äter inte ens mat som hamnat på golvet, bredvid matskålen. Och i en toarulle....hjälp!

  SvaraRadera
 5. Mat i toarulle! Det e ju för skällisar som har tråkigt. Vi fattar bättre och sover om inget intresserar oss. Fnys!

  SvaraRadera
 6. Dummaste jam jag hört på länge, fast samtidigt så ofrivilligt komiskt! Jag kan se framför mig alla stressade människor i labyrinterna :)

  SvaraRadera
 7. PELLE: Det kan jag tänka mig. Skällisar kan gott äta ur en toapappersrulle. 'Fnys' är precis rätt jam om detta!

  SvaraRadera
 8. XANTIPPA: Ja, he-he, det vore allt litet skoj att få testa labyrinthandling för våra tvåbenta en gång! *myser*

  SvaraRadera
 9. *fniss* du har så rätt, hur många är det som faktiskt tycker det knepet fungerar? Här tränas mamma ordentligt och vi vet hur vi ska göra för att få lite påfyllning ;). Tass och Nosgos

  SvaraRadera
 10. REBELLEN: Det är bra, precis som det ska vara. Daglig träning i matskålspåfyllning, så att rörelsen sitter ordentligt i ryggmärgen!

  SvaraRadera
 11. Bra sagt att vi är supersmarta så då får man väl ursäkta att resten var blaha..Nosbuff

  SvaraRadera
 12. För allt i världen, låt dem behålla toarullarna på dagis! Där gillar de ju att göra tomtar mm av sådana rullar!
  Bara vi slipper ha vår mat i något sådant. Undrar om kattlivsmedelsinpektionen godkänner ett sådant handhavande av MAT.
  Tass, tass
  M & V

  SvaraRadera
 13. DUI och DECO: Ni har förstås rätt i att det kan kompensera till en viss del. Och vi är ju förlåtande av naturen...

  SvaraRadera
 14. MOZART och VINCENT: Nä, man kan verkligen ifrågasätta om ett sådant tasshavande av mat kan godkännas? Undrar just vad våra tvåbenta skulle tycka om en sådan servering?

  SvaraRadera
 15. Superintelligent fine!
  Men varför skulle de låta oss jobba för födan? Det gör vi ju i form av gos och kurr!!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 16. *FNISS FNISS*

  Åter så fint Tassat, Gustav!
  Varför ska vi behöva jobba för vår föda?

  Som du jamar: **Kanske ska vi göra labyrinter i butikerna? Och att de sedan måste lösa vissa uppgifter innan de får hitta sin mat? **

  Kanske ska ge oss ut i alla dom däringa butikerna och sätta ut labyrinter till tvåbeningarna och se hur dom gör, *Funderar*

  Kan ju dessutom inte vara så jamars gott att få mat i toalettpappersrullar?  Tass Tass

  SvaraRadera
 17. Min matte har gått på den där idén flera gånger om :(
  Jag vet inte hur många olika sorters så kallade aktiverings mojänger jag har där man på ett eller annat vis ska pilla ut maten = SUCK !!!
  Åh tror du inte jag fick en till i julklapp !!
  HOPPLÖS som en överkörd groda det är vad min matte är !!

  SvaraRadera
 18. MAX och MÅNS: Plus att ni faktiskt också jagar där ute. Men det är en viss skillnad på det och att jaga mat i toapappersrullar!

  SvaraRadera
 19. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det där sista är ju en väsentlig synpunkt. Mat ska INTE smaka toapappersrulle! Men det tänkte de väl inte på?

  SvaraRadera
 20. KJELLE BUS: Min matte gick också på det - en gång. Vi påjamade dock direkt att hon kunde köpt något vettigt för pengarna i stället. Hade räckt till flera askar dentisar.
  Men du, "som en överkörd groda", det var väldigt starka jam?

  SvaraRadera
 21. Vi trodde vi hade svarat på ditt jam, men tydligen hade vi bara TÄNKT ett svar... Nåjam. Om toapappersrullar och mat tänker vi såhär: är det inte MÄNNISKOR som behöver toapappersrullar NÄR DE HAR ÄTIT??!! Vi klarar oss alldeles utmärkt utan dem. (Även om en och annan har gått en rätt våldsam död till mötes pga oss...)

  nosgos å mellandagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 22. Ni slår naturligtvis tassen direkt på musen! Jag ger heller inte en enda torriskula för det konstiga "expertrådet"!
  Och jag tyckte väl att det var något som surrade i luften här. Det var nog ert tänk.

  SvaraRadera
 23. Matte säger att hon i och för sig tycker att de redan har gjort labyrinter i vissa butiker. Och just när hon har lärt sig var sakerna är, så bygger de om...
  Håhåjajam, det är inte lätt att vara människa alltid :-)
  Men att lägga mat i en igenvikt toarulle är att tassa för långt, det jamar jag absolut med om.
  Ibland märks det bara alltför tydligt vilka det är som står för intelligensen här i världen :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 24. FRASSE: Kanske att det kan vara litet labyrintaktigt, men hon måste väl inte klura ut vissa uppgifter för att få handla?
  Människor kan nog vara intelligenta på vissa områden, men OJ, vad det brister på andra!

  SvaraRadera