Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 19 december 2011

Man måste jama ifrån

Har ni också haft en riktig blåshelg? Hur kan det bara finnas så mycket blåst i luften? Den borde ju ta slut nån gång? Jag har väl ändå kunnat utföra det viktigaste arbetena där ute, men visst förtar det arbetslusten en del. 

I fredags kväll hade vi riktig fest. Husse hade varit på vår nya fiskaffär och handlat. Med nya avses en gammal affär som vi inte handlat hos tidigare, för den ligger en bra bit bort. Men nu blev det kalas! Husse hade köpt en jamarsmaskig fiskbit. Så dyr fisk hade inte matte råd att äta, sa hon. Det var väl därför vi fick den.


Lördagen var litet tråkig, för matte och husse var borta mest hela dagen. Vi låg inne och sov och bara väntade. När de äntligen dök upp, måste jag tassa ut en stund för att utföra vissa saker. Det gick fort, och sedan ville jag förstås in igen. Var orolig för att morrhåren skulle blåsa bort. Men var det någon som öppnade? Nädå. Fick vänta i evigheter, som vanligt. Men så fick sig matte en rejäl utjamning när hon till slut kom och tittade efter mig. Man måste jama ifrån.

På söndagen kom min favoritgranne för att titta på en boll i teven. Märkligt nog kom han redan klockan mitt på dagen, och det var ju mitt i min arbetstid. Tyvärr kunde jag alltså inte hålla honom sällskap. Hörde att han saknat mig, men han får väl komma på kvällarna, som han brukar? Det är ju då jag har gott om tid.

26 kommentarer:

 1. Låter inte helt fel att inleda helgen med lite smarrig fisk. Det var kanske för att släta ut att dina människor var borta på lördagen?
  Nästa gång får du be grannen att boka tid innan han kommer över, så att du kan planera in det i din kattalender.

  SvaraRadera
 2. Vilken T U R, att matte inte hade råd att äta den dyra fisken!
  Här blir det bara mattes fiskpinnar idag, men de är iaf bättre än Findus djupfrysta, tror jag, för matte fixar alltid fiskpinnarna själv.
  Spenaten får matte ha för sig själv.

  Även favoritgrannar måste ju lära sig, att boka tid hos upptagna idol-katter!

  BRA, att du jamade ifrån ordentligt till matte, men konstigt, att de aldrig lär sig.

  Ha en skön kväll!
  M & V

  SvaraRadera
 3. SIPPO: OM det var någon slags muta inför lördagen, så låter jag det passera. Ibland måste man se mellan klorna.

  SvaraRadera
 4. MOZART och VINCENT: Det var stor tur, håller helt med! Fiskpinnar är nog NÄSTAN lika gott, tror jag. Särskilt er mattes. Spenat kan man väl inte äta? Hoppas han kommer på kvällen nästa gång, för jag vill ju träffa honom!

  SvaraRadera
 5. Men Gustav, vad är det för ordning hemma hos dig? Matte och husse borta, favoritgrannen som kommer på fel tid och blåst ovanpå allting. Tur i alla fall att du fick god fisk som tröst. Och en eloge till husse som köper så dyr fisk så matte inte har råd att äta den.

  SvaraRadera
 6. Helgen var så hemsk att husse undrar om det är samma katter här hemma som förra vintern tassade ut i minus 20 och var borta i timmar.
  För i helgen har vi bara varit inne. :-)

  SvaraRadera
 7. Riktigt tråkväder, att vara inne är det som känns bäst just nu tycker vi. Bra att du jamar ifrån, vi är säkra på att grannen kommer en kväll för det är klart att han vill mysa med dig.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. MEN Gustav då, vad är det för matte du har som inte kommer och öppnar åt dig, när du verkligen vill in? Du får skaffa dig ngn form av *lur* att jama i, så kanske din matte hör dig bättre, *fniss*
  INTE ska du behöva vänta?
  Vilken granne dessutom som kom mitt på dagen och kollade på ngn boll?

  Finns väl kvällar där dom kan titta på den däringa bollen istället?
  *funderar*

  Tass på dig kompis, och lova att du skaffar en *jamarslur* så du blir isläppt när du själv vill in!

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Ordning? Den har jag letat efter länge. Jag måste nog sammankalla till ett möte, så att vi får göra upp gemensamma riktlinjer. Ja, det blir nog bra. Husse är världsbäst på att handla till oss, DET kan jag inte klaga på.

  SvaraRadera
 10. MAX och MÅNS: Oj, oj då, var det SÅ illa?? Om NI har varit inne, behöver ju inte jag ha dåligt samvete. Så bra!

  SvaraRadera
 11. DUI och DECO: Verkar ha varit tråkväder litet varstans. Vi har tur som kan få vara inne i värmen i alla fall. Så man får väl vara nöjd ändå.

  SvaraRadera
 12. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Det vore allt något att ha, en lur att jama i. Får fundera på hur den skulle se ut? En ringklocka som dånade där inne skulle också fungera. Eller så får jag helt enkelt uppfostra matte bättre.

  SvaraRadera
 13. ytterst otrevligt av grannen att komma på besök när inte du har tid

  SvaraRadera
 14. TROLLUNGARNA: Förstår inte vad han tänkte på? Han kunde slopat bollen och kommit och tittat på Rapport på kvällen i stället.

  SvaraRadera
 15. Att du fick delikattessfisken tyder på ett visst mått av dåligt samvete hos tvåbeningarna. Och det är inte mer än rätt - först rymma och sedan komma på tok för tidigt, då får man nog ta sig en titt i Stora vett- och kattikettboken!
  Hoppas det har slutat blåsa hos dig nu, hos oss är det ganska lugnt.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. FRASSE: Stora vett- och kattikettboken? Den har jag helt missat! Här ska inhandlas och hålla kurser för inneboende och grannar. Vilket alldeles utmärkt tips!

  SvaraRadera
 17. Mmmm låter smaskigt att inleda helgen med smarrig fisk !
  Det där med dålig service vid ytterdörren det vet jag tyvärr inget om eftersom jag ju aldrig får tassa ut på egen tass.

  SvaraRadera
 18. Här e också för mycket blåst, pälsen tovar sig i blöta och blåst, usch!
  Det vita e blött o äckligt. Tur min balkong e torr och i sol just nu.
  Bravo husse för att ha köpt fisk till dig! Min köper bara grisöron till den där skällisen som boar här just nu. Matte håller mig med fisk och lagar till den. Rör inte rå fisk.

  SvaraRadera
 19. Men huuuuuu!!! Du får vara försiktig när du går ut i blåsten, tänk om du blåser ut i Kattegatt??!! Vad skulle vi göra utan dig och dina kloka inlägg!?

  Vi tror nog att Leverkorvsgrannen-med-hatt aldrig gör om sitt misstag. Vi hade själva hellre hälsat på dig och tittat på Rapport än på sparkabolltävling. Men det är klart - vi gillar bara sparkabolltävlingar om det är vi som sparkabolltävlar...

  nosgos å tisdagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 20. KJELLE BUS: Det KAN ju ha sina fördelar att ha det som du. Att stå ute och vänta är ingen höjdare, kan jag jama...

  SvaraRadera
 21. PELLE: Åh, har du sett SOLEN? Ser den likadan ut som jag minns den, ljus och gul?
  Grisöron? Det ska skällisar till att något dylikt!

  SvaraRadera
 22. MAURICE och KAJSA: Jag är helt oförstående till varför man ska titta på bollen som far runt där i rutan. Kan knappt tänka mig något mer ointressant. Men jag uppskattar ju att grannen kommer, så jag är ändå positiv till företeelsen. Om den inträffar vid rätt tidpunkt, ska tilläggas.

  SvaraRadera
 23. Det ser likadan ut men är inte alls varm som förut. Måste vara blåsten som kyler ner den också.
  Den där skällisen luktar inte gott i munnen av de där öronen. Och låter gör det när hon äter dem.
  Nu e det färdigpatrullerat för idag, tass tass!

  SvaraRadera
 24. Vi har en award till dig kloka Gustav! :)

  Varsågod att hämta den hos oss! ;)
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 25. PELLE: Tur att den ser likadan ut åtminstone. Bara det slutar blåsa blir den nog varm också. Jag var orolig att den höll på att gå i ide eller så.
  Att lukta öron om munnen *örk*

  SvaraRadera
 26. LINNSEN: Åh, tackar allra ödmjukast!

  SvaraRadera