Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 4 november 2011

Em kattlig rättighet

Man har väl rätt att ta igen sig några dagar utan att bli kallad dålig?

Min taktik igår hade avsedd verkan. När jag dessutom spädde på med att äta torrisar i natt och i morse, var allt prat om vettisar utagerat. Den påtvingade sjukskrivningen är hävd, och jag har fått full frihet att utföra mina viktiga patrulleringar där ute. 

Däremot kan jag meddela, att gourmetmaten blev en liten besvikelse. Här sitter nämligen en sann gourmet och kaninexpert, som inte går att lura. Vid närmare kontroll visade sig kaninfiléerna innehålla enbart 4% kanin! Som kännare upptäckte jag givetvis direkt smaker som inte hörde dit. Slickade i mig såsen, den var delikat. Överlämnade sedan resten till Piff och Puff, som är mindre nogräknade. De har ju heller aldrig fått smaka den äkta varan, så det är förståeligt.

Sånär som på några smärre blessyrer räknar jag mig nu som helt i form. Nästa vecka ska jag kolla vilket blad ur min klokbok som jag ska visa. Den här veckan har jag ju mest vilat och tagit igen mig. Nu räknar jag med en varm och behaglig helg, och hoppas ni allihopa också får det bra! 

28 kommentarer:

 1. Såsen ÄR gottast i all blötmat! Skönt att du mår bra igen, ha en trevlig helg och var rädd om dig!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Skönt att restriktionerna har blivit hävda. Det måste vara fruktansvärt för en utekatt som dig, att hållas hemma. Verkligen hyggligt av dig att dela med dig av käket till dina systrar - en förebild för oss andra.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att höra att du nu är utförsäkrad, eller vad det heter. En katt med dina viktiga arbetsuppgifter kan ju inte vara borta från jobbet nån längre tid. Hoppas du nu får jobba ifred och att du mår bra.

  SvaraRadera
 4. Vilken besvikelse med maten! Du om nån vet ju hur en kanin ska smaka! Men själv är bäste katt, du får helt enkelt passa på att fånga en själv nu i helgen, nu när du är friskförklarad och får gå ut igen! ;)

  Nosbuff

  SvaraRadera
 5. En sådan oerhörd lättnad att du är i fin form igen. Trist bara, det där med gourmetmaten. Visserligen är alltid såsen godast, men att filébitarna var en sådan besvikelse var tråkigt. Matte vet förstås att inte samma regler för märkning och namngivning gäller för djurmat som för livsmedel för människor, men på något sätt känns 4 % som bedrägeri. Då känns det bättre att kunna köpa en bit riktig vitfisk i fiskaffären, som din husse gör, eller kycklinglever, eller vad det nu kan vara för råvara. Fast då missar man ju såsen... Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Häligt att se att du är uppe och nästan tillbaka i din gamla form! Det är tur att det inte finns bild på hur inkräktaren såg ut efter du hade "talat" lite med honom... *ryser!!

  Det där med 4% kanin i "kaninmaten" - det är ju skandal! Det är precis som om du fångade en kanin, bestående av en kaninpälstott och resten grävling... Eller en träkanin med lurv på svansbollen...

  Har vi ingen advokatt i vår blogglista??? Nån som kan stämma'rom!?

  Hoppas att helgen blir jamarmysig och att delikatt-esserna forsätter att passera under nosen på dig!
  nosgos å helggottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 7. Alla behöver vila ibland.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Mjau sådan tur att du inte behöde till den däringa stickisen iaf, jamrsbra.
  Klart du måste ju få vila efter allt du varit med om. Så du orkar vara ute igen och inte bli instängd.

  Trevlig jamarshelg på dig och din familj

  SvaraRadera
 9. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Så ni tycker lika? Jag bara väntar på såspåsmaten...Hoppas ni också får det härligt i ert uterum!

  SvaraRadera
 10. SIPPO: Jam, nu vet jag ju inte om det var ädelt, precis. Det var kanske att ta i. Den dagen jag delar med mig av en mus, då kan man jama om ädel. Men det var underbart att få tillbaka friheten!

  SvaraRadera
 11. KATTSON: Man såg ju hur det gick när jag var borta på jobb bara några dagar. Inkräktare direkt. Så nu var det hög tid att visa sig ute igen. Fast han kanske också har behövt vila sig litet.

  SvaraRadera
 12. LINNSEN: Det är uruselt med färskvaror nu på kaninrestaurangerna. Blir nog inte förrän till våren. De där stora är alldeles får håriga och sega, de får vara. Det får bli möss i brist på annat.

  SvaraRadera
 13. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det går ju an ändå när jag får en massa sås, och Piff och Puff resten. Känns som en hygglig kompromiss. Men jag tycker de dumma som kallar det filébitar av kanin. Lurifaxar är de.

  SvaraRadera
 14. MAURICE och KAJSA: Har tyvärr inte hört talas om någon advokatt i vår krets. Skulle verkligen behövas, inte bara till det här. Finns ju massor av fall där våra kattliga rättigheter satts ur spel. "Eller en träkanin med lurv på svansbollen..." He-he, ni är roliga, ni!

  SvaraRadera
 15. MAX och MÅNS: Prexisens! Och detsamma till er!

  SvaraRadera
 16. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Pustar ut, det var ganska nära att det blev telefonsamtal till vettisen. Fick spela ut ordentligt igår, så de fattade hur frisk jag var. Och det gick ju vägen!

  SvaraRadera
 17. 4% kanin i kaninfiléerna ??
  Rena rama lurendrejeriet tycker jag !!
  Skönt att höra att du är som vanligt igen och slipper åka till vettisen :)

  SvaraRadera
 18. jama om att luras! ska det kallas för gourmémat??? bara några ynka %kanin....*mutter*

  SvaraRadera
 19. KJELLE BUS: Visst är det fuskigt?! HUR kan man kalla det för filéer? Att luras så går bara en gång. *arg*

  SvaraRadera
 20. MAYA: De borde väl veta att vi har ett utomordentligt utvecklat smaksinne. Ja, du vet ju själv, du är ju också noga med maten. Vilka dummingar!

  SvaraRadera
 21. En lättnad att höra att du mår bättre och kan patrullera som vanligt. Trist med middagsbesvikelsen - att bara ha fyra procent kanin i en kaninmiddag är ju på gränsen till kriminellt - men såsen var ju god och det viktigaste är ändå att du är tillbaka på banan.
  Ha en härlig helg du med!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 22. 4% "kaninfilé" !!!
  Det låter ju som om kaninen har tappat svanstippen, när han hoppade förbi grytan!

  Skönt, att du är på alerten igen!
  Ha en bra helg!
  Tass, tass
  Mozart & Vincent

  SvaraRadera
 23. Så skönt att du är OK igen, var väldigt orolig för dig. Hoppas inkräktaren fattat var gränsen går nu och håller sig borta!

  Nu har jag ju aldrig testar äkta kaninstek men det måste ju vara fusk att kalla det för kaninstek om det bara innehöll 4% kanin. Det borde ju heta "Annat med lite kaninstek" efter som det faktiskt är (räknar på tassarna) 96% annat i maten.

  Nosgos

  SvaraRadera
 24. Tack så hemskt mycket för att du avslöjade sanningen om denna sk gourmetmat, jag har själv undrat varför mina fyra aldrig riktigt vill ha den men nu vet jag. Heltokigt att det bara var 4% kött i det hela, det är ju som om de tog en bit som var mindre än en kaksmula och la i en 'burk' full av annat.. Usch.. Ska nog leta reda på riktig gourmetmat nästa gång! Har du tips så får du gärna dela med dig till mig :)

  Kramiz och Tass

  SvaraRadera
 25. FRASSE: Du har så rätt, vad är en liten kaninbesvikelse mot att få känna sig alldeles som vanligt igen?

  SvaraRadera
 26. MOZART och VINCENT: He-he, det var en VÄLDIGT bra beskrivning!!!

  SvaraRadera
 27. NEA: Nu har jag ju jamat till den här inkräktaren ett antal gånger förut vilka regler som gäller här, så mina förhoppningar är nog inte så stora. Men man vet ju aldrig.

  SvaraRadera
 28. KATTMAMMAN: Att använda ordet 'filé' är verkligen att vilseleda, eftersom det förknippas med det finaste köttet. Har man sedan ett tjusigt varumärke, en flashig påse och tar litet extra betalt så köper förstås godtrogna hussar och mattar som vill ge sina kissar något extra!

  SvaraRadera