Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 14 november 2011

Det är ju en petitess...

Att vara människostödjare är bästa jobbet. Man får så mycket tillbaka. Min favoritgäst är fortfarande kvar. På dagarna måste jag visserligen sköta mitt utearbete, men på kvällar och nätter har jag till fullo kunnat satsa på mina människovårdande åtgärder. Det är givetvis inte lätt att uppfylla tomrummet efter hennes egen katt, men jag har gjort vad jag kunnat.

Min helg har alltså inneburit en mycket hög andel gos. Dessutom har min favoritgäst en egenskap jag uppskattar mycket, nämligen nattumgänge. Mina egna människor är rätt tråkiga därvidlag, de lägger sig oftast klockan förtidigt. Men gästen, hon har fattat vitsen med att stanna kvar uppe. Vi har haft det hur mysigt som helst framför teven. När det till slut blivit sovdags, har jag förstås agerat värmedyna i hennes säng.

Sedan, på morgnarna, måste jag erkänna att jag blivit tvingad att överge henne. Mina arbetsdagar börjar ju ganska tidigt, och hittills har jag inte lyckats få hennes och mina tider att överensstämma. Men det är ju en petitess i sammanhanget.

24 kommentarer:

 1. Vad duktig du är, och vilken support till gästen.
  Värma upp sängen och dylikt.
  Bara att njuta av sällskapet så länge som det går.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är det nästan omöjligt att helt synkronisera tvåbeningarnas klockor med våra. Deras gå alltid lite fel, oftast mycket fel. Det verkar i alla fall som om din gästs klocka går hyfsat. Klokt av henne att passa på att ta ut så mycket kvalificerat gos som det går när tillfälle bjuds.

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket du jobbar. Både revirkontrollant och människostödjare. Fast så trevlig som din gäst verkar vara, så är det nog rena semestern för dig.

  SvaraRadera
 4. En fullspäckad arbetshelg låter det som. Duktigt att du orkar arbeta både som revirövervakare och människostödjare.

  SvaraRadera
 5. Du är en ansvarstagande och plikttrogen katt, Gustav! Tänk om alla 2-beningar hade varit det.
  Vilken underbar värld vi hade levt i!
  Kul med en så trevlig gäst!
  Tasskramar
  M & V

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Det här jobbet känner jag att jag behärskar. Man kan väl jama att vi är specialister inom området, eller hur?

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Enligt min mening sover de för länge i taget. Bättre att dela upp det över dygnet. Får bli nästa uppfostringsgrej.

  SvaraRadera
 8. SIPPO: Jo, NÄSTAN som semester, men det är förstås ett visst ansvar också. Men jag klagar inte!

  SvaraRadera
 9. SKRUTTEN och SKORPAN: Utan min ansvarskänsla full Området skulle jag förstås bara vara inne och gosa. Men jag måste ju hålla inkräktaren borta...

  SvaraRadera
 10. MOZART och VINCENT: Jo, det vore allt en härlig värld! Då skulle inga katter överges någonstans, till exempel.

  SvaraRadera
 11. Att, vilken stödkatt du är!!! Och att du och Gäste har samma nattliga vanor gör ju saken bara ännu roligare!!
  nosgos å en massa gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 12. Som gäst hos dig kan man nog inte ha det bättre så får man ha överseende med att det blir lite brister i morgongoset.Nosbuff

  SvaraRadera
 13. MAURICE och KAJSA: Jag har aldrig varit med om en gäst som haft så bra tider. Funderar på att adoptera henne. Om det går?

  SvaraRadera
 14. DUI och DECO: Jo, det har ni nog rätt i. Litet får man offra...

  SvaraRadera
 15. Lyckliga du som stött på en människa med så väl utvecklad mys- och sovklocka! Lite snöpligt att det inte riktigt stämmer med ditt morgonpass ute i Området, men man kan inte begära allt. Det där med mysa framför tv:n lät härligt! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 16. det där kallar jag för sörvismaind //Tuffsan

  SvaraRadera
 17. Haddå - du kan visst adoptera henne! Det är ju enkelt eftersom hon är över 18 år - då behövs inte biologiska föräldrars samtycket!!!
  nosgos å adoptivgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jo, det är nog inte så ofta det inträffar. Mig har det aldrig hänt tidigare i alla fall. Och en väldigt bra sak är hon nog kommer tillbaka rätt snart igen!

  SvaraRadera
 19. TUFFSAN: En gör så gott en kan åtminstone!

  SvaraRadera
 20. MAURICE och KAJSA: Men va, är det SÅ enkelt?? Ska GENAST tassa iväg och fria...nä så heter det väl inte...fråga om hon vill bli min i alla fall!

  SvaraRadera
 21. Det märks verkligen att du har stor erfarenhet inom detta område. Så glad er gäst måste vara att få stöd av just dig! Att ni sedan har samma dygnsrytm gör ju inte saken sämre.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 22. FRASSE: Jo, en viss erfarenhet ger ju åren, och jag vet att min närvaro är högt uppskattad av min gäst. Hon låter så glad så fort hon ser mig. Härligt att ha en sådan inverkan på människor!

  SvaraRadera
 23. Du sköter då om den där gästen med den äran Gustav !!
  Att ställa in en kattklocka så att den skulle stämma med dom 2-bentas mat och sovklocka det är som du jamar helt OMÖJLIGT !!

  SvaraRadera
 24. KJELLE BUS: Det funkade ju rätt hyggligt med sovklockan på natten, men vaknaklockan på morgonen gick helt åt skogen. Det är nog omöjligt, som du jamar!

  SvaraRadera