Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 19 juni 2012

Det är inte mycket jag begär


Jag är en lugn och timid katt. Finner mig i det mesta. Tassar åt sidan när jag kan. Kloar aldrig till någon i mitt hus. Har tålamod och överseende med nästan allt. Men det finns en sak jag inte tål. Att bli nosad i baken när jag äter.

Detta stora irritationsmoment inträffar i princip dagligen. Nästan alltid när jag varit ute och jobbat en stund efter frukosten, och jag återvänder in för att fylla på magen litet. Jag är nämligen en dålig frukostätare. Tar bara litet grand på morgonen, sen vill jag ut ett tag och uträtta vissa saker, innan jag fortsätter måltiden. 

Då dyker hon upp, Piff. Möter mig redan i dörren, och hänger sedan efter mig ända till matskålen. Jag är ju hungrig, och börjar genast äta. Det är då hon sätter igång med sitt förjamade nosande. Jag flyttar litet på mig. Hon följer efter. Så kan vi hålla på. Det händer, att blir jag så störd, att jag avslutar måltiden. Om matte är i närheten kör hon bort Piff. Det uppskattar jag. 

Det är inte mycket jag begär. Bara att få äta med baken nosfri.    

20 kommentarer:

 1. Nämen fy - vilket otassande skick! nosa dej i baken när du varit ute och kommer in igen. Hon borde skämmas den där Piffiga saken...hälsar Zoya

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt vad jag också tycker! Det är ett jamars OSKICK! Men jag vet inte hur jag ska få stopp på det?

   Radera
 2. Så ofint att störa dig med SÅNT oskick!
  Hon borde genast sluta *stampar med tassen*

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är hur jag ska bära mig åt för att hon ska fatta? Jag borde förstås ge henne ett fräs eller nåt. Varför är jag så snäll?

   Radera
 3. Den lilla stunden kan hon väl vänta, bra gjort av matte att hjälpa dig.nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vad jag också tycker. Jag kommer ju in varenda dag, ser likadan ut och luktar likadant. Så vad är det frågan om?

   Radera
 4. Suck! Nu försvann min kattentar igen.
  Nåjam, vad jag sa var att det minsta du kan begära är väl att få äta i lugn och ro, utan att bli antastad av rumpnosande katter. *stampar med tassen*

  SvaraRadera
 5. Man blir lika sur varje gång kattentaterna bara försvinner...
  Jo, jag tycker det med, blir så irriterad på henne. Om jag ändå var tuff nog att sätta ner tassen mot henne *suckjam*

  SvaraRadera
 6. Det är ju en ytterst blygsam begäran du har. Synd att du inte har lite häst i dig, för då skulle du kunna sparka bakut. Fast kanske matte skulle kunna ställa skålen så att du kan stå med ändan mot nån vägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En hästkatt? *fniss* Vad kul man skulle se ut! Ska rådgöra med matte angående placeringen av skålen. Det är möjligt att den kan förbättras. Allt är värt att pröva!

   Radera
 7. Jamar som Kattson, du får rådgöra med matte om att ställa skålen ngn annanstans kanske, så inte Piff kan nosa dig i baken när du äter. Vilket bordskick hon har, suckjam.
  Så får man väl inte göra när man ska äta, *funderar*
  Bra att matte är på din sida om detta beteénde.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget skick på henne alls, enligt min mening. Turligt nog är matte oftast i närheten när jag äter, och kan putta bort henne. *tacksam*

   Radera
 8. Men det var det fräckaste. Så gör man väl ändå inte, nosar någon i baken när det är matdax. Det ända rätta är väl att du får sätta dig ner för då kan hon ju inte lukat just där längre, eller så vänd rumpan mot väggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tycka att den enklaste lösningen vore att sätta sig ner. Men, nu är det så att VILL stå när jag äter, särskilt när jag kommer uthungrad utifrån. Då är det BRÅTTOM! Frågan är om jag hinner tänka på i vilken riktning jag ska stå? Men jag måste försöka...

   Radera
 9. Fy jamarns så fräckt av Piff att nosa dig i baken när du försöker äta !

  SvaraRadera
 10. *fnissjam*
  Förlåt men det lät så kul...
  Har "ho" ingen skam i kroppen? Tassa till henne. För där skrider hon över gränsen.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skam, det vet hon inte vad det är! Det är lätt att jama "tassa till henne", men svårt för en som inte gillar tilltassningar. Katten också att man ska va' så snäll.

   Radera
 11. Värsta fräckt! Kan du försöka hinna få fram ett fräs mellan tuggorna kanske... Tur matte hjälper till där, det e ju ändå hennes uppgift, att serva och beskydda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika dålig jag är på att tassa till någon, lika dålig är jag på utfräsningar. Så visst är jag glad att matte hjälper mig. Helt klart hennes uppgift!

   Radera