Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 12 mars 2012

Sannolikhetsprincipen

Vet ni vad? Nu har jag det så bra där ute, att jag nästan knappt har tid att vara inomhus. Kan bara tycka synd om alla mina kompisar som bor uppe i norra landet. Husse går här och suckar, för han ska snart dit, och där är det snöstorm nästan varenda dag. Jag är verkligen tacksam för att jag är en Skånekatt, som kan ligga ute i värmen och sola sig.

Inte ens favoritgrannens uppdykande hos mig igår kunde få in mig. Då förstår ni! Annars brukar jag ju alltid vara artig och värma hans knän när han och husse tittar på bollen på teven. 

Enda nackdelen med värmen ute är att jag blivit nacksprutad igen. Jag satt förväntansfull vid ytterdörren, när jag hörde det alltför välbekanta knäppandet av en plastpipett, som bröts av. Förstod direkt vad som var på gång, och duckade, men hann inte undan. 

Matte säger att det var bråttom med sprutet, för hon har fått två väldigt kliande bett på benet. Naturligtvis blev undertecknad genast misstänkt för att ha burit in några fripassagerare! Fast att jag inte har några bett. Vem är det alltså som mest troligt tagit in dem? 

27 kommentarer:

 1. Tänk så bra du har ordnat det för dig. Varför har inte husse ordnat det lika bra för sig? Han kunde väl få sitta bredvid dig i solen och bara njuta, precis som du? Oftast förstår jag direkt vad du jamar, men just nu kan jag inte förstå varför några bett på mattes ben resulterar i nacksprut på dig? Kan du be matte förklara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt svar hamnade litet längre ner, för Sippo knackade på samtidigt som skrev till dig...

   Radera
 2. Det verkar helt klart ha sina fördelar att vara Skånekatt. Fast vi har då inte haft dåligt väder heller.
  Nacksprut är väl ett lika stort vårtecken som fjärilar och harstekar på språng. Underligt att du fick skulden för att ha burit in fripassagerare. Jag tycker helt klart att det är din matte som ska ha sprut i nacken och inte du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. He-he, DET tycker jag var bästa förslaget!!! Självklart att det är matte som ska sprutas! Du är den smartaste katt jag känner!

   Radera
 3. Matte insinuerar att jag skulle ha tagit med mig loppor in. Och än värre, hon påstår att det brukar jag göra varje år i mars, fast litet senare i månaden. Tydligen har de vaknat till liv i vårsolen, de med. Och det är nästan löjligt vad hon har ojat över de där betten. Ett bett är som tio myggbett säger hon. Fast då överdriver hon.

  SvaraRadera
 4. Visst har vi Skånekatter det bra! Tidigare vårsol och kortare vinter! Sprut i nacken får man ju var man än bor.
  Vi tror inte ett dugg på att du har tagit in fripassagerare. Det måste ha varit matte själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, och nu har ju Sippo jamat för mig vilka åtgärder som ska vidtagas. Ska bara hitta sprutet...

   Radera
 5. Rktig vår! Men det där nacksprutet kunde man klara sig utan.. Mycket som drar nu när man inte fryser rumpan av sig! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu känns det som vår på riktigt! Och hur mycket som helst att göra där ute!

   Radera
 6. Aj då, då e det snart dags här med, för kladd i nacken.Ska se om inte matte behöver lite sånt också, tack för tipset Sippo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo är en riktig smarting, ska inleda operation sprutjakt i natt. Jag tror jag vet var det är gömt.

   Radera
 7. Härligt med vår, även om du jobbar väldigt intensivt just nu så tror vi att favoritgrannen har förståelse för det. Nacksprut låter förstås mindre lockande, men om det är priset för att vara ute i vårsolen må det så vara. För det låter inte som om din matte skulle vara öppen för att förhandla bort nacksputet, tycker vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har det bra på så sätt att ni slipper det där våta i nacken, det är jamarns obehagligt. Och förhandlingbart verkar det inte vara, jag har gjort tappra försök ska ni veta. Men ni har rätt, så här i efterhand är det ändå värt det.

   Radera
 8. MEN Gustav då, vad är det din matte anklagar dig för. Det är väl hon som ska ha nacksprut och inte du. Loppor har väl du inte tagit in, dom måste ha kommit in från ngn annan stans ifrån.

  Dax att sätta ner tassen!!

  Tass tass

  Förresten så var matte och hennes sambo neråt skåne förra våren, men inte såg dom dig då, mjau

  Matte har en brevvän neråt Skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, de kan väl ha hoppat in av sig själva, de är ju duktiga på det!? Såg ni inte mig i Skåne? Vad konstigt. Jag tassar ju nästan alltid omkring nere vid stranden. Titta där!

   Radera
 9. Matte vill tipsa om Program vet. Recept fritt på Apoteket. En dos i munnen per katt och månad så kommer de där otäckingarna att dö ut även om det tar ett halvår. För frågan är om det är du som drar in dem eller om de lagt ägg inomhus i textilierna under vintern. En ynka loppa kan lägga tusentals ägg och de överlever i hemmet. Väldigt svåra att bli av med de uslingarna.

  http://www.loppstopp.se/ har massor med bra info.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här lopporna finns bara en tid nu, kallas snöloppor eller hoppstjärtar. Vi brukar ha dem vartenda år några veckor, sedan bara försvinner de. Har gjort hittills i alla fall. Men tack för tipset!

   Radera
 10. SKULLE DU ha släpat in en hoppstjärt? En SÅ fräck anklagelse! Det hörs ju på namnet att dom tar sig in själva!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tänker efter tror jag nästan jag SÅG när den hoppade in...Mmm, så var det nog...

   Radera
 11. Jag tror minsann att den där loppan skuttat in på egna ben.
  Inte snillt att anklaga dig för att ha släpat in den :(
  Jag är oxå glad för att jag bor i södra Sverige när man ser hur mycket snö det är kvar där uppe i norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl enklast att skylla på mig, förstås...och husse är INTE glad över att åka till norra landet i slutet på veckan, särskilt som han jobbar i fjällvärlden, där det är som allra värst :(

   Radera
 12. Ja, inte kan man vara innen nu inte. Finns så mycket som måste fixas och kollas ute. Fast vi har inte fått något sprut i nacken....än, men vi vet att det kommer *ryser* men det är tydligen priset man får betala för att få vara utekatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen massor som måste kollas upp nu där ute. Jag bara väntar på att restaurangerna ska öppna. Det verkar oundvikligt med sprutet, fast förra året hade jag en Shoo-bricka som gjorde att jag slapp sprut. En sån tycker jag vi ska testa igen.

   Radera
 13. Tack kompis för påminnelsen. Matte kladdade i nacken på mig o säger att hon har fått en spruta av sin vet redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACKAR du för att du fick sprut? *brydd* Du var mig en riktig hjältekatt! Nåjam, du kanske är glad att du slipper få en spruta som din matte. Sprut v/s spruta blir sprut. Solklart!

   Radera
 14. Hellre kladd i nacken än sjuk och kliande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag ska börja kalla dig för Klokpelle!

   Radera