Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 26 mars 2012

Till slut kom den

I fredags kom min husse hem igen. Annars var det en rätt tråkig dag, för det var dimmigt och kallt. Det var så mycket dimma, att husses plan inte kunde landa på vår flygplats, utan fick fortsätta till en annan. Därmed gick jag miste om en massa kvalitetstid med honom. Som tur var kom han på kvällen i alla fall, och det var härligt att få återinviga hans mjukmage.

Inte blev det något bättre väder på lördagen heller. Husse och matte försvann en stund på eftermiddagen, men det gjorde inte så mycket. Jag hade det skönt i min fåtölj. Två innedagar, alltså.

Men igår! Äntligen fick jag se den blåa himlen igen! Ingen tvekan i dörröppningen längre minsann. På lätta tassar försvann jag direkt ut på en arbetsdag, som varade från morgonen till sena kvällen. Mina människor kom också ut. De krattade utanför vår tomt, mot vägen. Jag höll dem sällskap, hela tiden. Ibland tog jag en paus och solade i det torra gräset. Men mest höll jag ett öga på vad de höll på med.
Jag sitter och kollar när husse lyfter löv i skottkärran


Efter allt arbete njöt jag av en stunds avkoppling
Ser ni att jag fått en konstig klump i halsbandet? Det en Skudo, som vi provar för att slippa fästingar och loppor. Matte har utsett mig som testkatt, tror jag. Förra året testade jag en Shoobricka. Den fungerade perfekt i flera månader. Nu hade butiken ingen sån, utan de rekommenderade en Skudo. Den ska räcka i ett helt år. Om jag inte tappar halsbandet, förstås. Det är sånt som kan hända när jag måste försvara mitt hus.

Idag blev det litet tråkigt igen, för både matte och husse försvann hela eftermiddagen, och innan dess kom dimman tillbaka. Med andra jam blev det inneliv för min del. Jag anser att det som de tvåbenta kallar arbete inverkar menligt på mitt viktiga jobb. Men de verkar inte bry sig.

20 kommentarer:

 1. Puhjam, skönt att husse lyckades ta sig hem trots dum dimma. Fast det var ju lite synd att du missade gostid, men det får du ta igen. Jag måste jama att du är väldigt modig som går med på att testa olika produkter för oss katter, så vi andra kan följa ditt exempel. Du jamar väl till om det händer något tokigt? Som att du börjar pipa istället för att jama.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM jag skulle börja pipa i stället för att jama kommer jag garanterat slå på jättelarmet här i bloggbyn! Men tänk om jag börjar låta som ett lejon? Det kanske jag kan låta passera?

   Radera
 2. MEN Gustav då,dibna människor bryr sig inte jamar du, stackare, du får göra som dina människor, att *rymma hemmifrån ibland*, *Fniss* så kanske dina människor fattar vad dom håller på med, mjau.
  Det däringa halsbandet har vi oxå hört jamas om att det kan vara bra.

  Tasskram på dig kompis


  Ha det bra iaf kompis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att halsbandet är bra så jag slipper mer sprut och kladd i nacken. Men rymma tror jag inte jag har lust med. Man får så dåligt med mat på rymmen!

   Radera
 3. Utelivet såg väldigt skönt ut där i solskent! Annars är det inte så dumt med inneliv och extra mys! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inneliv och extra mys eller slappa i solen? Hmm, båda sakerna får nog ungefär samma betyg!

   Radera
 4. Dimma verkar vara ett onödigt påfund om det förhindrar ditt arbete utomhus och dessutom skickar ut husse på omvägar med flyg. Tur att det blev åtminstone lite magtramp sådär på fredagskvällen. Att våra människor rymmer är inte trevligt, men OM de nu måste rymma var det kanske inte så tokigt att det sammanföll med tråkväder, när man ändå gärna är inne. Hmm, hör att ni har krattat löv. Ni såg inte till några vilsekomna män med snabeldrakar på ryggen? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Just nu är matte och jag helt överens om en sak: Dimma gillar vi INTE! Nä, tack och lov är här total avsaknad av snabeldraksmän! Jag tror nästan det finns en förbudsskylt för såna nånstans i närheten?

  SvaraRadera
 6. Jaså hade de inga Shoos?
  Husse funderar på om han ska försöka med halsband igen, men han vet att de försvinner snabbare än snabbt.
  Så det får nog bli klet i nacken för oss.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade inga just då i alla fall, så nu får jag testa det här. Ska bli spännande att se om det funkar. Och om halsbandet kommer sitta kvar.

   Radera
 7. Förstår att du inte kunde ta några längre vilopauser när du övervakade dina människors jobb i trädgården. Ibland kan man ju slappna av lite grann, men man måste hela tiden vara beredd att rycka in och styra upp det som våra tvåbeningar ska arbeta med. Tror tyvärr det är väldigt vanligt att de inte förstår vems jobb i familjen som är viktigt. Men det är nog lika bra att de får tro att de är viktigast. Huvudsaken är ju att vi vet hur det förhåller sig egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mycket intresserad av krattning. Övervakar alltid noga att den utförs korrekt. Men sen var det skönt att vila en stund i solen. Och så rätt du har i det där sista!!!

   Radera
 8. Det var värst vad ni har det dimmigt hos er. Här har vi haft strålande väder med blå himmel flera dagar i rad. Perfekta dagar att leka med vippan jag nu äntligen tassat om på min blogg.

  Ska försöka skicka bort det fina vädret till er också så att du kan vara ute och njuta mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nackdelen med att bo så nära havet så här års. Faktiskt ligger det is vid stranden ännu, så vattnet är riktigt kallt. Snällt av dig att skicka hit solen, den kom faktiskt fram idag!

   Radera
 9. Måste absolut hålla ett öga på din rapport om halsbandet. Jag har ju ett på mig i vilket fall när jag är ute på jobb. Eller solar.Vore skönt om man slapp kladdet i nacken. Och fästingarna. Hade en lösspringande i förrgår som matte såg och avhyste. Ett himla påfund den där dimman, den var här en morgon men försvann som tur var. Min trädgård är lite blöt fortfarande så matte har bara krattat lite men min hjälp. Snart så sätter jag henne i arbete. hon behöver röra på fläsket, sitter bara o pluggar när hon e hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte haft någon fästing än, men jag fick ju Frontline för några veckor sedan också, så det hjälper till ännu. Men nu ska effekten av det vara borta, så nu får Skudon upp till bevis! Och bra att du sätter matte i arbete, de behöver minsann röra på sig!

   Radera
 10. Man får vara glad att husse kom ner till slut, trots den dumma dimman. Förstår att det är trist när saker som väderförhållanden och mänskliga arbetsvillkor tillåts påverka ditt vardagsliv i så stor utsträckning. Tur du hann tassa en sväng mellan varven.
  Härliga bilder - du är ju nästan kamouflerad där du ligger, pälsen matchar underlaget jamarväl :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han fick landa nere i dina trakter, där var det minsann helt klart. Du bor på rätt ställe ibland. Ja, det är nästan kusligt vilken makt våra människor har över våra liv. Tur att just våra människor trots allt är rätt hyggliga!

   Radera
 11. Ja fyjam för den eländiga dimman som vi haft ett bra tag :(
  Den där usliga dimman gjorde att matte o hennes kompis kom senare hem från Rom oxå.
  Planet som gått från Stockholm på morgonen kunde inte landa i Gbg utan fick flyga ner till Malmö för att tanka och vänta på att dimman skulle lätta så dom kunde flyga upp till Gbg igen för att lämna av o på folk innan dom kunde flyga ner till Rom för att hämta min matte och väninna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har dimman i alla fall försvunnit, tackjam för det! Men jag kan gissa att planet blev ganska mycket försenat till Rom. Och att sitta en flygplats och vänta och nog inget vidare kul.

   Radera