Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 1 februari 2011

En handbok kanske kan hjälpa?

Det regnade och blåste så pälsen stod rakt upp när det blåste bakifrån på mig, men tror ni det avskräckte mig? Icke! Mitt nya jag räds inte sådana futtigheter. Matte har gått och tittat och tittat efter mig i fönsterna, men inte har jag synts därifrån! Men när matte kom hem med bilen satt jag i alla fall på trappan, och runt omkring mig studsade det vitt. Matte tyckte jag skulle sökt skydd på altanen, men jag blev ju så glad när jag hörde henne komma. Efter att vi kommit in båda två, kollade jag att hon handlat väsentliga saker. Givetvis låg en mängd onödiga varor i påsarna (det mesta), men hon hade kommit ihåg det viktigaste, en ask Dentabits.

Efter att ha varit ute hela dagen, har jag mest tagit igen mig, och hållit matte sällskap framför datorn. Gjorde också en hastig inspektion i monsterskåpet -det var verkligen längesedan- men monstret hade dragit sig tillbaka just då.


Undervisningen i jamiska för matte går i långsammaste laget, tycker jag. Ideligen hör hon fel jam. Funderar därför på att sätta ihop en handbok, så att hon kan plugga litet, även när inte jag är närvarande. Ska försöka få tid till det de närmaste dagarna.

22 kommentarer:

 1. Vilken himla bra idé! Jag (Maurice) och Kajsa kommer att bli de första som köper den boken! Våran lillie är rätt trög! (underdrift - hon är stockdum ibland!)

  SvaraRadera
 2. Det jamar jag bara, att det är inte dåligt att trotsa stormvindarna så där. Jag menar, du var ju en tuffing redan innan du blev en ny kisse. *imponerad*

  Skönt att matte i alla fall hade Dentisar med sig, annars skulle det ju varit katastrof.

  Kan skåpmonster gå i ide kanske? *funderar*

  SvaraRadera
 3. Vi shoppar den med när du är klar.
  Kaske du och Sippo kan göra en bok ihop?
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det vore ju en väldigt behjärtansvärd insats om du ville prioritera att sätta ihop en handbok i jamiska. Jag tror hela kattvärlden jamar efter en. Det vimlar av outbildade mattar och hussar.

  SvaraRadera
 5. Vad tuff du är som är ute i blåsten!Bra att matte kom ihåg Dentisar. Vi jamar med Kattson, en handbok i jamiska vore jättebra! nosbuff

  SvaraRadera
 6. LILLIES LYA: Vad kul med flera kompisar, välkomna hit!
  Jag är ganska säker på att detta är ett allmänt kattproblem. Frågan är om de tvåbenta är bildningsbara??

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Nja, jag brukade nog inte vara ute SÅ länge när det regnade. Kanske kroppen börjar få vårkänslor?
  Ska försöka ta reda på det där om idet. Kanske står något på Kattipedia?

  SvaraRadera
 8. MAX o MÅNS: En bok är nog att ta i för min del. SÅ många jam kommer mina människor aldrig att lära sig. Nä, en enkel och utförlig handledning med de viktigaste jamen...där får man nog sätta ribban!

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Det är bara en sak jag oroar mig för: våra dialekter. Jag är ju en skånsk katt. Undrar just om de har likadana jam hos dig till exempel? Det kan ju bli helt fel om det vill sig illa. Hoppas det ska funka i alla fall!

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Om matte handlar två fulla kassar med onödiga saker och glömt Dentisarna, det hade varit snudd på oförlåtligt. Jag funderar på att börja gå igenom inköpslistorna. Tänk vad mycket som kan strykas = mer pengar till RIKTIG mat och godis!

  SvaraRadera
 11. jag har en ännu bättre idé, varför inte spela in en video eller ljudfil som hon kan lyssna på då hör hon ju de olika jamen och kan härma så hon vet vad de betyder. Om man bara ska läsa miss-ar man olika betoningar som kan vara viktiga

  SvaraRadera
 12. Tack Gustav!!! Vi har haft jätteroligt när vi läst din blogg - det är inte klokt vad mycket som hänt dig!!!

  nos- och huvudbuff
  Kajsa & Maurice

  SvaraRadera
 13. MAYA: Ja, det var ingen dum idé, men hon kan ju inte BARA lyssna, hon måste ju samtidigt ha en översättning så hon förstår VAD jag jamar. Så det behövs nog både och. Håller med dig om betoningarna, de är jätteviktiga!

  SvaraRadera
 14. KAJSA & MAURICE: Bra att ni haft roligt - det är meningen! Jag har ju levt ganska länge, så visst har det hänt ett och annat. Nästan bara bra grejor! Tass!

  SvaraRadera
 15. Vilken jamars bra idé med en handbok i jamianska !!!
  Kanske vore nåt för mina 2-benta oxå ??!!
  Dom är minst sagt lite trögfattade här med :)

  SvaraRadera
 16. Tur att Dentabitsen var med, annars hade ju hela shoppingturen varit förgäves. Regn, blåst och hagel - fyjam säger vi bara. Du är verkligen en tuffing som patrullerar trots dessa avskräckande väderfenomen. Handbok i jamiska vore en strålande idé. Här skulle behövas en, men då är det viktigt att det är nybörjarnivå på den. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 17. KJELLE BUS: Jag har inte hört talas om en enda tvåbening som behärskar jamiska. Konstigt att de ska ha så svårt för språk? Men jag har inte gett upp hoppet. Än.

  SvaraRadera
 18. FINDUS, ISAK och RASMUS: Jag vet inte vad som hänt med mig, ingenting kan få mig att vara inne just nu. Fast blev det sådär jamarkallt igen, så vet jag inte...
  Klart det ska vara nybörjarnivå. Tvivlar på att det finns några som skulle kunna börja på 'avancerat'. Ingen jag känner till i alla fall.

  SvaraRadera
 19. En ask Dentisar, nåjam då hade hon kommit i håg det mest väsentliga!

  Här är det också dåligt med jamiskaförståelsen. Tvåbeningar går ju i skola i en massa år som som ungmänniskor. Varför har de inte jamiska på schemat där kan man ju undra.

  SvaraRadera
 20. Vi får inte döma tvåbeningarna för hårt, jamiska är nog ett väldigt svårt språk för dem. Tänk just på alla olika betoningar, alla tonvalörer, grad av heshet, alla skiftande nyanser - mjau, det är ett KATTplicerat språk minsann!
  Så behovet av en handbok är stort. Men, jamar jag, hinner du med det när du har så mycket annat att sköta? Jag tänker på viktiga saker som patrullering, shoppingkontroll och allmänt säkerhetsansvar.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 21. NEA: Absolut, en klar brist i undervisningen. De har nog inte förstått allvaret i alla dessa missförstånd som begås? Vi får jobba vidare för en förändring!

  SvaraRadera
 22. GUNILLA o FRASSE: Jag inser att det kan vara för komplicerat för deras hjärnor. Handboken måste vara på en mycket enkel nivå, bara det allra mest basala så här i början. Visst är har jag mycket att stå i, jag tar det i pauserna. Det är ju ett viktigt arbete, det med.

  SvaraRadera