Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 22 februari 2011

Det var det fräckaste på länge!

Nu är jag så upprörd, att jag knappt kan jama. Igår hände detta:

Piff och jag satt i godan ro på altanen. Vi väntade på att någon skulle se oss, och öppna dörren. Då, utan någon som helst skam eller blygsel, tassar uppför min trappa en vilt främmande katt!!! Jag påjamade naturligtvis omedelbart det olämpliga i uppförandet, vilket resulterade i att matte kom rusande och undrade vad som stod på? Hon blev något överraskad av att finna tre katter på altanen. 

Mattes uppdykande hade emellertid en bättre avskräckningseffekt än mina hejdåjam. Inkräktaren stack kvickt ner för trappan igen. Jag följde förstås efter. Måste ju se till att få iväg den utanför Mitt Område. Piff fick jag ingen hjälp av, hon smet in direkt som matte öppnade dörren.

För att vara mig, var jag faktiskt riktigt artig mot inkräktaren. Jamade visserligen högt och ljudligt hela tiden vad jag tyckte om vederbörandes uppträdande,  men jag höll mig på litet avstånd och avstod från tassgripliga tillrättavisanden. Bit för bit motades inkräktaren iväg. Matte ropade på mig, men det kunde jag inte bry mig om. Inkräktaren försökte fördröja mitt avvisningsbeslut genom att ideligen sätta sig ner. Till slut hade vi ändå hunnit en bra bit ner för gatan, och närmade oss min yttre gräns. Där stannade jag, och satt kvar, tills jag var säker på att inkräktaren fortsatte bort.

Nu är min förhoppning att inkräktaren har förstått mitt budskap, och håller sig till sitt eget område. Jag har nådigt låtit Piff få använda mina marker. Det får räcka.

12 kommentarer:

 1. Vilken fräck en!
  Ända upp på trappen, vem tror h*n att h*n är?
  Bra gjort tycker vi och skönt att du inte behövde använda vapnen i slutet av dina ben.
  / M&M

  SvaraRadera
 2. Vilken fräckhet att bara tassa upp för din trapp så där. Du gjorde helt rätt i att mota bort inkräktaren. Husse undrar ju så klart om kissen är hemlös och tycker att du borde bjudit in den på lite grädde och vitfisk. *tassen för pannan* Jag ber så mycket om ursäkt å min oförskämde husses vägnar.

  SvaraRadera
 3. MAX och MÅNS: Visst, det är så fräckt att man storknar? Att jag så artig berodde nog på att jag tror det är en tjej. Och något har man ju lärt sig de senaste åren...

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Bjuda in på grädde och vitfisk? *svimmar nästan* Inkräktare ska lära sig var gränserna går! Den såg inte ett dugg hemlös ut. Matte tror att det är en tjej som bor där gatan börjar. Hon ska hålla sig där.

  SvaraRadera
 5. Oförskämt jamar vi! Skulle vara om det är en tjej som har hört hur stilig du är och vill se det själv. Då kan det möjligtvis vara ok, men inte ända upp på altanen. Matte är likadan här,den smyger omkring en katt här ibland och matte är så orolig att han inte har någonstans att vara så hon har satt ut mat och fixat lite varmare plats för säkerhets skull. Till sist vill vi bara jama att du är ett under av stil och dipolomati. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Alldeles rätt, altanen är ett högst privat område som bara är tillåtet för min familj.
  Om katten hos er inte har några människor är det förstås bra om den får mat och så. Inga katter ska förstås behöva svälta och frysa. Inte ens inkräktare.

  SvaraRadera
 7. Men snälla nån, ska du behöva göra en bok i jamiska åt katter OCKSÅ? Hoppas verkligen att hon förstod vad du menade ändå, så du får fortsätta ditt viktiga och svåra jobb utan störande inkräktare.

  SvaraRadera
 8. Sicken fräck en misse som bara traskade upp på er altan så där !!!
  Tur att du såg det i tid och fick kört bort han !

  SvaraRadera
 9. KATTSON: Litet skumt är det, för jag har påjamat redan i förra veckan för den här katten vilka regler som gäller här. Kanske kommer den från tyska landet eller så? Eller också är den otroligt glömsk eller otroligt fräck. Vi får väl se veckan som kommer.

  SvaraRadera
 10. KJELLE BUS: När den stod framför mig på altanen var det aningen svårt att inte upptäcka den. Känner mig rätt stolt att jag lyckades behålla mitt lugn i alla fall. Det tyckte matte också var bra.

  SvaraRadera
 11. men Gustav - du måste vara försiktig. Du vet hur det går om du ger dig in i tassgemäng. Du brukar ju kunna hamna hos sticktanten när du haft lite för mycket närkontakt

  SvaraRadera
 12. MAYA: Det är precis vad matte också säger. Men det är inte lätt att behärska sig när man står nästan nos mot nos med en inkräktare. Om det är en tjej är jag litet mer avvaktande, men alltför stora friheter får hon inte ta sig ändå.

  SvaraRadera