Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!tisdag 15 februari 2011

Kattnappning - nä, tack!

Tänker inte bli kattnappad!
Hörde idag om en katt i Hästveda som har försvunnit. Inte så ovanligt. Det annorlunda är, att hela kvarteret där han bor saknar honom, och nu är han efterlyst i radion. Han heter Sixten, och är svart med ett vitt streck på nosen. Och så älskar han att åka bil, så det finns en risk att han hoppat in och följt med någon. Sixten kelar och gosar med alla, och det är förstås därför som människorna där är ledsna nu när han är borta.

Kan inte låta bli att jämföra mig med Sixten. Jag gillar ju också att tassa runt och kela med alla. Det händer att människor som går förbi lyfter upp mig, och ibland är matte rädd för att någon ska kattnappa mig. Men såklart att jag skulle tassa hem igen, de klarar sig ju inte utan mig här! Och att frivilligt åka bil? Det gör man väl bara under protest och inspärrad?

Visst är det fint att ett helt kvarter saknar en katt? Oftast brukar det vara tvärtom, att människor klagar på katterna. Hoppas att Sixten snart får komma tillbaka till alla som älskar honom.

12 kommentarer:

 1. DU får allt se till att inte bli kattnappad.
  Sedan tycker vi som dig att det var otroligt kul att ett helt kvarter saknade Sixten.
  Här ute i skogen skulle nog ingen märka om vi försvann. Utom husse förstås. ;-)

  SvaraRadera
 2. MAX och MÅNS: Jag tänker absolut stanna kvar här. Det är bara matte som får såna tankar ibland när hon ser mig i famnen på någon på gatan.
  När så många saknar Sixten borde han ju komma hem igen. Hoppas jag.

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att Sixten kommer till rätta snart. Låter härligt att vara så omtyckt! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vi håller tassarna för att Sixten kommer hem oskadd igen. Du får gärna uppdatera oss i ämnet om du hör något. Tänk om alla katter var så uppskattade.
  Men vi hoppas verkligen inte att du skulle bli kattnappad. Då skulle vi bli sjuka av oro. *darr på läppen*

  SvaraRadera
 5. Håller alla mina fyra tassar på att Sixten kommer tillbaka snart åh inte blivit Kattnappad !!!
  Matte säger att hon läste på en kattsida innan hon köpte mig att man skulle vara säker på att man kunde lita på sina grannar om man funderade på att köpa raskatt.Låter inte klokt tycker jag !!! Men det förekommer visst Kattnappningar annars hade dom väl inte skrivit så ??!!
  Hemskt låter det i alla fall !
  Aproppå tårtan som serverades hos mig igår utan kattgottis på :(
  Jag hoppas ju verkligen att jag får en egen när jag fyller år i alla fall ?!
  Med massor med ostkulor o dentisar :)

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Jag tycker det känns i svanstippen som att han snart är hemma igen. Buff, buff!

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Nu har jag ju bott här i över sju år utan att någon kunnat nappa mig, så det är ingen fara. Inte vill jag ha någon ny matte eller husse, nu när jag lagt ner så mycket arbete på dem jag har!

  SvaraRadera
 8. KJELLE BUS: Då hoppas jag att du kan lita på grannarna! Visst är det konstigt att det kan förekomma kattnappningar, när det finns så många katter som bara längtar efter att få komma till någon? Det är väl det där med PENGAR, och det förstår jag mig inte på?
  Om du inte får en egen tårta på din födelsedag får du kalla på oss, alla kompisar, så ska vi jama förstånd med dina människor!

  SvaraRadera
 9. Nog vore det väl konstigt om nån kattnapar en katt som redan har ett bra hem, när det finns hur många katter som helst som inte har nåt men inget högre önskar än att få ett? Hoppas i alla fall att Sixten snart kommer tillbaka till sina tvåbeningar. Och se upp för kattnappare, Gustav!

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Jag håller fullständigt med dig! Och visst är det svårt att förstå att vissa katter kostar många tusenlappar medan andra slängs i skogen? Det är svårt att förstå sig på människorna...

  SvaraRadera
 11. Oj, vi hoppas att katten Sixten snart är tillbaka igen och att inget hänt honom. Förstår att matte är lite orolig för kattnappning, för naturligtvis vill alla ha en så klok och fin katt som du. Som tur är, har du ju det redan så bra hos husse och matte, med ditt Område och en favoritgranne, så presumtiva nappare måste förstå om du jamar nej tack! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Ni har alldeles rätt! Inte skulle jag ge mig av frivilligt! Man vet vad man har.....

  SvaraRadera