Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!fredag 25 februari 2011

Jamiska 4


Nu ska jag med en gång erkänna att just 'vakna-jamet' sällan missförstås. Däremot är det ett jam, som nästan alltid ignoreras på ett otrevligt sätt. Det dras lakan över huvudet och vänds ryggar till. Kort jamat, man struntar i min angelägna  uppmaning. 

Därför ska matte få studera det här, och sedan ska jag gå igenom reglerna med henne. Hon måste lära sig, att om jag påfordrar uppstigning klockan fyra eller halvfem sådär, så är det av en anledning. En välgrundad sådan. Nonchalans från hennes sida tolereras inte. Tyvärr är ju husse upp i norra landet. Får gnugga samma sak med honom sedan, för han är precis lika slö som matte. Har ni lyckats bättre med uppfostran av era människor? Tips mottages tacksamt.

Hoppas nu att det blir litet mindre kallt den här helgen. Ha det så skönt alla kompisar! Vi tassas igen på måndag!

16 kommentarer:

 1. Hm, jag jamar inte när jag vill nåt på morgonen, men däremot så drar jag i persiennerna. Husse verkar ha lärt sig lite av din kurs, för nyss jamade jag mat och då fick vi ishavstorsk!
  Du är en hyvens kisse som delar med dig av dina enorma kunskap. *glad*

  SvaraRadera
 2. Det är inte mycket vi katter har anledning att avundas tvåbeningar, men när man läser det här så finns det en sak man önskar att vi kunde. Det är att kunna fylla en hink med iskallt vatten och sen hälla det över våra slöa sjusovare. Då skulle de not lära sig lyssna.

  SvaraRadera
 3. Vilken utomordentligt pedagogisk beskrivning, både i bild och text! INGEN kan miss-förstå den.
  Får erkänna att det är likadant här, inte går de upp inte men har man tur kan man få lite gos. Trevlig helg! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. SIPPO: Ja, jag har ju inga persienner, så det faller bort för mig. Är säker på att det är lika effektivt som mina metoder! Ishavstorsk? Vilken lyckokisse du är! *dreglar*

  SvaraRadera
 5. KATTSON: Visst, DET skulle göra susen, det är jag fullständigt övertygad om! Fast det fanns nog en liten risk att man låg litet pyrt till ett tag?

  SvaraRadera
 6. DUI och DECO: Det är trögt hos mer också? Särskilt före klockan sex har jag noterat en viss, för att inte jama stor, ovilja. Men jag jobbar på en förändring...

  SvaraRadera
 7. Väldigt bra lektion för mina 2-benta också eftersom jag med blir ignorerad på morgnarna ibland !
  Åh ibland är allt för ofta !!!
  Jag menar inte ska man behöva ta till sånt som slängande av Goseråtta i huvudet på matte eller dra husse i skägget för att dom ska masa sig upp !!!
  Ett jam ska räcka tycker jag !

  SvaraRadera
 8. Men det är ju nästan bra att du får köra jamiskan 2 gånger eftersom det alltid är bra med upprepning. Jag har lärt mej att människor är av det trögare släktet och då är det bra med upprepningar för att det ska fastna

  SvaraRadera
 9. KJELLE BUS: Jag tycker också att ett jam ska räcka. Att tilläggsåtgärder oftast måste användas, beror förstås på deras nonchalans för hur viktiga våra ärenden är. Oavsett tidpunkt på dygnet. En uppfostringsfråga, alltså. Bara att jobba på!

  SvaraRadera
 10. MAYA: Tyvärr är det ju så. Men som jag svarade Kjelle Bus, så skulle det egentligen inte behövas, om våra tvåbeningar visade oss större respekt. Men det är förstås som du påpekar också så att de är trögare. Det gäller alltså att vi är TYDLIGA i vår uppfostran.

  SvaraRadera
 11. Tassen är verkligen bra att ta till. Findus blöta nospussar brukar också vara mycket effektiva. Matte vaknar genast under mycket mutter och besvärjelser. Det som kan vara lurigt är momentet att få upp tvåbeningarna från sängarna. Får grunna vidare på det. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. FINDUS, ISAK och RASMUS: Håller helt med er, det är själva uppstigandet som är kruxet. Blöta nospussar...bra tips! Det har inte varit min grej riktigt, men det är intressant att få veta hur andra löser de här problemen. Envishet är ett måste i sammanhanget, det är ett som är säkert!

  SvaraRadera
 13. Nej jag har inte lyckats lära matte Vaknajamet. Har nästan gett upp på att det någonsin skall gå. Simba är däremot ivrig och försöker på alla sätt. Han tar till hela kroppen som hjälp, kryper ner under mattes täcke, nospussar henne och slickar henne i ansiktet. Tyvärr har han inte någon vidare framgång han heller. :(

  Nosgos

  SvaraRadera
 14. NEA: Tänk att det ska vara så svårt!? Ändå får man väl jama att Simba tar till de flesta medel som borde funka. Förutom tassen i ansiktet, då, även om slick är i nästan samma kaliber. Det enda råd jag kan ge är att oförtrutet hålla på, och aldrig ge upp...

  SvaraRadera
 15. Vaknajamet är en bra inledning men det krävs ofta mer. Har själv goda erfarenheter av tassboxning. Ibland tvingas jag dock ta till mitt hemliga vapen, tassa in här får du se:
  http://gunillaofrasse.allas.se/boxning-funkar-bra-pa-utslagen-matte/
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. GUNILLA OCH FRASSE: Jag ville inte riktigt jama om klotricket, tänkte att det kunde vara olämpligt med tanke på unga katter som läser det här. Ska jag vara helt ärligt, så brukar jag också tillämpa det, om jag inte får någon respons på tredje tilljamet. Men det är inte helt pålitligt, det har hänt att jag blivit utestängd från sängkammaren. Och det var ju inte vad jag ville uppnå, precis.

  SvaraRadera