Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 3 februari 2011

Livet leker!

Idag blev jag riktigt glad på eftermiddagen, för min älskade favoritgranne kom tillbaka från det tyska landet. Naturligtvis ilade jag direkt fram och hälsade honom välkommen hem. Efter diverse hälsningsritualer, började han lasta ur bilen. Jag iakttog förstås intresserat allt han gjorde. Måste jama att jag blev besviken till en början. Han lastade ur en massa flaskor, som han körde till köket i en skottkärra. Men jag följde troget med i alla fall, i hopp om att det skulle fram några vettiga varor. 

Och till slut, efter massor av tid, plockade han äntligen upp något, som var väldigt hoppingivande till formen. "Vad säger du, Gustav" frågade han, "vill du ha en liten bit leverkorv?" Gissa om jag ville?! Och så skar han en skiva åt mig. Jag tog den ur hans hand, jag kunde knappt bärga mig. Åh, det är så gott! Synd bara att matte sagt åt honom, att jag bara kan få litet grand varje gång. Hade jag fått ha ett jam med i laget, skulle halva korven vara en mer lagom ranson.

Eftersom jag var nöjd, och han rätt trött, så tassade jag hem efter det. Nu känns det faktiskt riktigt bra. Inget vitt, och i grannens kylskåp finns det leverkorv igen. Livet leker!

16 kommentarer:

 1. Härligt!!! Leverkorv och allting!! Du är bra på att välja grannar, du!! Hoppas att han hade med sig MYCKET leverkorv med sig hem från Tyskland!!!

  nos- och skallebuff
  Maurice och Kajsa

  SvaraRadera
 2. Skönt att grannen kommit hem igen. Nu kan du slappna av lite i ditt säkerhetsarbete. Jag tycker nog du kunde fått två skivor i alla fall. All övertid du vet.

  SvaraRadera
 3. Leverkorv?
  Är det godare än vitfisk och dentisar t.o.m?

  SvaraRadera
 4. MAURICE o KAJSA: Det var en ganska lång korv, så jag hoppas den räcker ett tag. Han får vara försiktig med att glufsa i sig själv, och helst inte bjuda andra än mig. Tassen!

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Förr i tiden fick jag större bitar. Det är matte som sabbat allt genom att påstå att jag inte ska äta så mycket korv. Men det är ganska okej ändå, så länge som jag får det jag får.

  SvaraRadera
 6. MAX och MÅNS: Jag älskar leverkorv, det är nog ungefär som vitfisk på en skala. Bättre än Dentisar, dom får jag ju litet då och då. Av leverkorv får jag bara småbitar, och rätt sällan, så jag hinner aldrig tröttna. Det blir kalas varenda gång.

  SvaraRadera
 7. du får väl jama till din favvo-granne att han inte ska lyssna så mycket på din människa utan ha egna åsikter om hur mycket leverkorv du ska äta.

  SvaraRadera
 8. MAYA: Det värsta är att jag tror att favvo-grannen tycker likadant. De säger något om fett och salt. Jag tycker bara det smakar gott.

  SvaraRadera
 9. Grannen förstår sig verkligen på att uppskatta ditt arbete. Såå gott med leverkorv, du kan gott få lite extra när matte inte ser, grannen kan låtsas att han inte har hört det där om små bitar. Nosbuff

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Ja, det gör han, och så är jag ju också hans bäste vän. Man vet aldrig, kanske blir det någon extrabit till helgen?

  SvaraRadera
 11. Jättebra att grannen är hemma igen. Sen kan man ju tycka att det verkar onödigt att ta upp massa utrymme i bilen med flaskor. Hur många leverkorvar hade inte fått plats istället? Men om matte beordrat ransonering så kanske det inte spelar så stor roll...

  SvaraRadera
 12. Vilket prov på tålamod du visade när du satt och betraktade flaskparaden in till köket. Tur att grannen sparade det bästa till sist. Det är nästan så vi tror att vi får skicka iväg matte till tyska landet bara för att köpa leverkorv. Det låter så GOTT! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. Är så glad för din skull. Jag jamar - vilken katt skulle inte vilja ha en personal shopper som kommer med exotisk leverkorv?
  Hoppas han passade på att köpa på sig ett stort förråd.
  I dag presenterar vi Kattson som vår vän, passar så bra nu när vi vann den fina spiken. Synd att du gick miste om den men måste jama att du tog förlusten som en hel katt.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. KATTSON: Jag var också fundersam på alla dessa flaskor. TÄNK om det varit leverkorvar *drömmer* Han hade ju kunnat lägga en del av dem i frysen. Kanske nästa gång han åker, att han gör tvärtom?

  SvaraRadera
 15. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är något speciellt med korven han köper där. Jag kan liksom inte få nog. Synd att matte och jag ska ha så olika uppfattningar om rimliga portioner.

  SvaraRadera
 16. GUNILLA och FRASSE: Tyvärr hade han inte med sig det lager som skulle behövas. Måste tipsa honom att han kan lägga i frysen, för nu har han bara med sig det som ska gå åt färskt = alldeles för litet!
  Jag tror att Frasse behöver spiken bättre än jag. Och kanske kommer det fler spikar på auktion, man vet aldrig.

  SvaraRadera