Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 2 februari 2011

Mycket att tänka på

Ut i morgonsolen för att påbörja dagens första arbetspass
I morse tog jag på mig gladsvansen när jag kom ut. Det var precis som i gamla tider, innan det hemska vita och förfärliga kalla började. Solen sken, och den kändes nästan varm mot pälsen. Då var det en fröjd att tassa till jobbet!

Eftersom min granne är bortrest fortfarande, gjorde jag en extra sväng runt hans hus. Han brukar alltid be mig vakta hans hus när han är borta. Matte hämtar hans post, och jag ser till huset. 


Sedan såg jag matte gå mot växthuset, och snabbare än blixten var jag före henne där inne. Där var det varmare än ute, men inte så där härligt som jag minns att det brukar vara. I alla fall gillade jag att sitta där och observera vad matte höll på med. Hon skvätte på vatten i blomkrukorna, fast varför begrep jag inte. Det som var i krukorna såg lika dött ut som gräset där ute.

Den här gången såg jag till att hålla mig vid utgången, när matte var klar. Hade ingen lust att sitta internerad som förra gången, när min husse missade att titta efter mig.

Slutade jobbet litet tidigare idag. Har rätt bra koll på det mesta, och så har jag litet att pyssla med här inne. En massa Viktiga Tankar måste tänkas, och strategier läggas upp. Det gör jag bäst ihoprullad i min fåtölj, framför brasan.

 

14 kommentarer:

 1. Snällt av dig att vakta grannens hus när han är borta.
  Hur gick det sedan? Fick han något kort till jul? Kanske ni jamat om, men vi har glömt bort.

  SvaraRadera
 2. Mjausan vilken svans du har på bilden! *stora ögon* Jag är jätteavis på dig nu. Skönt att du kan tassa till jobbet och vakta din grannes hus, det är ju ett jätteviktigt uppdrag.

  SvaraRadera
 3. Det syns att du njuter av att vara ute och jobba såsom du är van. Bra att du tar kompledigt och slutar lite tidigare ibland. Och visst tänks stora och viktiga tankar bäst inomhus i värmen. Hoppas vi får ta del av dem snart.

  SvaraRadera
 4. Inget vitt ute! Om det såg ut så här, skulle vi också omedelbart ta på oss gladsvansarna. Favoritgrannen bör vara tacksam för att han har en så framstående säkerhetskatt nästgårds. Han behöver ju aldrig vara orolig för att någon ovälkommen situation ska uppstå på hemmaplan. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. MAX oCH MÅNS: Jodå, han fick ett kort av mig till jul. Det har jag nog inte jamat om. Han blev så glad, för då är jag hos honom hela tiden. Det går ju inte i verkligheten. Jag har ju en till familj att sköta, och de kräver mycket uppmärksamhet. Att han fick ett kort gör att pressen på mig lättar.

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Är rätt stolt över svansen själv. Blir bra storlek på den när inkräktare infinner sig. Då duger inte nån liten pinne.
  Att vakta grannens hus tillhör prio ett på min jobblista, han litar ju på mig!

  SvaraRadera
 7. KATTSON: Har jobbat övertid så många dagar nu, så jag hade inget dåligt samvete att det blev litet tidigare idag. Absolut att det tänks bäst i inne. Då kan man fokusera på bara tänket, utan att bli distraherad av allt som händer där ute.

  SvaraRadera
 8. FINDUS, ISAK och RASMUS: Han ÄR tacksam! Jag är glad att han är medveten om vilken betydelse jag har för hans säkerhet. När han kommer hem tackar han mig alltid för väl utfört arbete. Inte för att jag kräver det, men jag tackar ju inte nej till litet lön om han frågar. Hoppas han frågar nu också...

  SvaraRadera
 9. Vad skönt det ser ut, förstår att det är glad svans! Tur att grannen har dig som ser till hans hus. Hoppas att han kommer ihåg Leverkorven!Nosbuff

  SvaraRadera
 10. DUI och DECO: Jag funderar också på leverkorven. Det var så länge sedan jag fick smaka. Tänk om han glömt den? *orolig*

  SvaraRadera
 11. vilket bra timwörk ni har din människa och du när det gäller grannens post och hus. Bra uppdelning där tycker jag.Visst är dom underliga människorna som går omkring och skvätter vatten i krukor med dött gräs i.

  SvaraRadera
 12. MAYA: Det skulle vara otroligt mycket besvärligare tvärtom, åtminstone för min del. Han skulle nog inte uppskatta att få mina bitmärken på breven.
  Matte tror visst att hon kan uppväcka de döda. "Man vet aldrig", sa hon.

  SvaraRadera
 13. Här har minsann solen lyst med sin frånvaro idag med :(
  Så ingen patrulleringen runt huset , eller patrullering o patrullering ??
  Jag får ju inte gå ut en meter utan selen :(
  Fast matte låter mig bestämma vart vi ska gå i alla fall :)
  Snällt att du håller koll på grannens hus o att matte tar in posten !
  Ingen risk för fler fallolyckor ut från fönstrena här inte = matte håller mig i svansen !

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Det blev minsann eländigt här framåt kvällen också.
  Klart att det hämmar patrullering att släpa på en matte, men det är ju bra att hon inser att du vet bäst vilka vägar som är viktiga.
  Tur att matte håller i dig, det såg litet farligt ut i fönstret!

  SvaraRadera