Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 10 februari 2011

"Stick iväg" jamade jag!

Kolla! Ordningen är återställd!
Fick ett tips av Frasse att hålla mig till den mjuka linjen i kampen om att få behålla kattaväldet över min fåtölj. Har provat, och det verkar faktiskt framgångsrikt! Får avvakta några dagar med att helt blåsa faran över, men det har i alla fall börjat bra.

Igår kväll var jag ute i sväng. Tur var det, för då hände något, som inte hänt på jättelänge. En inkräktare hade tagit sig in på Mitt Område! Matte upptäckte det, när hon öppnade dörren, för hon tyckte hon hörde ett konstigt ljud. Hon trodde att jag mådde illa. Innan jag ska spy måste jag alltid låta som ett inbrottslarm ungefär. Nu lät jag likadant. Trodde hon, alltså. Men nu är vi inne på mycket avancerad jamiska, med nyanser som jag vet är omöjliga för hennes outvecklade öron att uppfatta. Kommer därmed inte bemöda mig om att undervisa i detta. 

Hur som jamat, under rhododendronbusken befann sig inkräktaren, och jag stod en bit ifrån, och uppmanade vederbörande i hövliga jamalag att avlägsna sig omedelbart. Underförstått, att annars ska du få se på Gustavtassar! Det är just där som jamiskan är så hårfin i sitt uttryckssätt. Man måste ha kattöron för att kunna skilja på "må illa" och "stick iväg". Tyvärr hann jag inte se resultatet av mina uppmaningar, för matte kom och lyfte upp mig och bar in mig.

Idag har det blåst som bara den igen. Men inget vitt. Och så har husse, med sin mjuka mage, återvänt från norra landet. Ser fram emot att få ge honom en skön massage och klopunktur i soffan i kväll.

16 kommentarer:

 1. Goda fåtöljnyheter! Hoppas att tjejerna låter sig luras iväg till nya mysplatser. Det var ju bra att du inte mådde illa, som matte trodde. Synd bara att hon gick miste om ett tillfälle till avancerad språkinlärning. Hon kunde ju ha lagt sig ned sida vid sida med dig och tränat glosor. Gissar att inkräktaren hade gett sig av om en tvåbening jamat stick iväg, om inte annat i ren förvåning. Nåjam, du har säkert rätt i din bedömning att kursen var för avancerad för henne. Det är viktigt att lägga undervisningen på lagom nivå, så att tvåbeningarna inte blir nedslagna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vi håller tassarna för att du får behålla kattaväldet över fåtöljen. Men du har väl ändå en tossig matte som kommer och lyfter upp dig som en kattunge när du håller på att läxa upp en inkräktare.

  Sånt där fräser jag alltid ifrån om mot husse. Lyft aldrig mig när det är folk omkring. Man vill ju behålla sin status som tuffing.

  SvaraRadera
 3. Måste hålla med Sippo här. Låt oss fightas!
  Men husse håller med din matte. *suck*

  SvaraRadera
 4. FINDUS, ISAK och RASMUS: Men tänk om jamat "kom hit lille älsklingen" i stället, utan att veta om det? Att ha henne liggande där också skulle innebära alltför stor chanstagning. Men jag kan hålla med om en viss chockeffekt.

  SvaraRadera
 5. SIPPO: Du ska inte tro att jag ger mig helt frivilligt. Faktum är att visst blodvite uppstod. På henne, alltså. Naturligtvis har hon sig själv att skylla helt och hållet.
  Jag är rätt övertygad om att jag en ny chans till uppläxning inom en snar framtid. Inkräktare tenderar att återkomma tills jag gett dem riktigt på moppe.

  SvaraRadera
 6. Jag måste jama att din matte verkligen behöver intensivstudera jamiska om hon inte hör skillnad på "må illa" och "stick iväg". Jag ylar också som ett larm när jag behöver kräkas, och matte står alltid redo med hushållspappret på nolltid. När Conny ylar sitt missnöje med luddbollarna... eh, jag menar husisarna, sitter hon kvar och ropar bara något om att "i ett kloster håller man sams"... ja, ni vet hur tvåbeningar tänker *suckar*.

  Skönt att du får ha din fåtölj ifred! Ens liggplatser är heliga, det borde dina kompisar begripa, tycker man!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. MAX och MÅNS: Klart vi ska fightas! När det gäller strid bangar jag inte får någon. Pang på bara.
  Tvåbeningar håller visst alltid ihop när det gäller vår försvarsrätt. Men jag vet också att vi alltid vinner till slut!

  SvaraRadera
 8. KLOSTERKATTERNA: I hennes öron kunde det nog låta precis likadant, för hon uppfattade ju inte alla toner. Bara de allra starkaste.
  Jag anser också min liggplats vara helig. Kanske måste jag utföra någon slags rit på den? Undrar just om det skulle hjälpa? *funderar*

  SvaraRadera
 9. phui, vilken tur att du inte gav dej in i tassgemäng. Det brukar ju sluta illa för din del ganska ofta *orolig* nu får du se till att hålla dej utanför och bara använda dig av jamiskan

  SvaraRadera
 10. Vilken tur att du lyckats återerövra din fåtölj !!!
  Är ju typiskt mattar eller hussar att man lyfts bort precis som det börjar bli spännande :(
  Spelar visst ingen roll om det som i ditt fall handlar om att köra bort en inkräktare från ditt revir eller bara att man spanar lite i fönstret eller tuggar lite på Monsteran = SUCK !!!
  Här har det också blåst en hel del idag , men det vita har hållt sig borta hitintills i alla fall.

  SvaraRadera
 11. Väldigt bra råd du fick av Frasse angåend fåtöljen. Även om vi är smarta var och en för sig, så är vi oslagbara när vi samarbetar! Tur för inkräktaren att du inte hann visa dina Gustavstassar, men han ska väl inte vara så säker på att det går lika bra nästa gång?

  SvaraRadera
 12. Vad bra att Frasses råd fungerade! Oförskämt att störa mitt i uppgörelsen om Området. Naturligtvis hade du inte behövt vissa några Gustavtassar men att bara förstöra sådär..Nosbuff

  SvaraRadera
 13. MAYA: Tycker du det? Då får jag hoppas att han fattade att jag menade allvar med mina jam och försvann för alltid härifrån. Annars...

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Det är jamrans otur att man ska ha så liten kropp, att man bara kan bli bortlyft sådär. Tänk om det varit tvärtom...

  SvaraRadera
 15. DUI och DECO: Jag blev riktigt irriterad på henne, men vad skulle jag göra? Det ligger inte för mig att dänga upp matte precis...

  SvaraRadera
 16. KATTSON: Det är helt perfekt med alla goda råd och tips man får här. För att inte jama om allt moraliskt stöd i min kamp för att behålla respekten här i huset.
  Får jag bara vara ifred för matte, är inkräktarens framtid på Mitt Område VÄLDIGT osäker!

  SvaraRadera