Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!torsdag 24 februari 2011

Som sommar

Nu har han övergivit mig, igen...
I morse tassade jag hejdå till husse igen. Hur kan han fara upp till norra landet, med all snön som är där? För att inte jama om hur tasskallt det måste vara. Jag har påjamat massor med gånger att jag behöver hans mjukmage på kvällarna. Inte kan jag övertyga matte om att lägga sig i soffan heller. Hon envisas med att sitta i min fåtölj. Det får förstås duga med hennes knä i avsaknad av husses mage. Men visst är det märkligt med detta jobb, som ideligen hindrar den sysselsättning, som verkligen är viktig?

Även för övrigt har det varit en halvseg dag. Rejält med pälsblåst, och samtidigt en del minusgrader, gjorde att jag begränsade utejobbet till ett minimum. Jo, jag inspekterade ju växthuset också, tillsammans med matte. Där var det sommarvarmt, minsann! Solen hade värmt upp det, så det var varmare där, än inne i mitt hus. Jag hade ingen lust alls att tassa ut därifrån. Matte och jag hade en dispyt om detta. Hon menade, att hon inte hade tid att stanna där längre, men det tyckte jag gott hon kunde göra. De är på tok för jäktade, våra människor, och tar sig inte tid att sitta ner och njuta. Naturligtvis slutade det med att hon utnyttjade sin storlek och lyfte ut mig.

Precis som vanligt, alltså... 

14 kommentarer:

 1. Vilken turkisse du är. Ja, inte för att husse åker bort, förstås. Men SOMMARVARMT i växthuset? Här blir vi nästan gröna av avund, både missar och matte. *suck* Hoppas att både ni och vi slipper minusgraderna snart! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Åååå, det låter kul med ett växthus. Vi skulle nog behöva ett sådant. Vi kanske skulle växa lite till då.

  Människor som åker bort borde kedjas fast i sängen. Eller i kylskåpet. Kanske kedjas fast i sängen och ha ett kylskåp vid sidan om sängen? Vad skall husse göra i snön i Norrland? lillie säger att hon kan skicka all vår snö till din husse, så kan han leka i den alldeles hemmavid :-))

  SvaraRadera
 3. Vilken märklig husse du har som frivilligt åker iväg i snöstorm och allt vad det är.
  Du tror inte matte kan vrida upp värmen hemma lite så det blir som i växthuset? Tänk så härligt det skulle vara.

  SvaraRadera
 4. Tänk vilken förmåga de har att felprioritera våra tvåbeningar. Vi är ju alltid viktigast! Växthuset låter som ett riktigt toppenställe. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det var + 21 där! Visst låter det skönt? Men nu är det mörkt och kallt igen. Hoppas verkligen det snart är slut på den långa vintern. Burr.

  SvaraRadera
 6. MAURICE och KAJSA: Husse påstår att han jobbar där uppe, men det är jag tveksam till. Har med egna ögon sett vad han "jobbar" med här. Inte är det arbete, inte! Så han måste ha någon konstig böjelse för snö?

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Jag förstår inte alls hur han kan lämna min goda omvårdnad helt frivilligt. Fast han suckar litet ibland, det ska erkännas.
  Jag frågade matte om värmen, men det blir för dyrt, sa hon. *suck*

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Ja, visst är det märkligt? Era är ju också borta hela dagarna, trots att ni skulle kunna ha det så mysigt tillsammans hemma.

  SvaraRadera
 9. Det verkar vara många frågor som rör sig kring temperaturer i ditt hem. Först husse som far iväg till kylan, sen matte som inte värmer upp ditt hus ordentligt och när ni sen går ut i ditt växthus där det är varmt och skönt, jag då ska du ut därifrån?? Varför flyttar ni inte in i växthuset?

  SvaraRadera
 10. KATTSON: Jag ställer upp på det, direkt! Jag ÄLSKAR växthuset. På sommaren är dörren öppen hela tiden, då kan jag gå in och ut som jag vill. *drömmer*
  Ska jag få med de andra att flytta dit får jag nog gå en övertalningskurs först. Med fördjupning.

  SvaraRadera
 11. Låter härligt med ett sommarvarmt växthus !
  Typiskt 2-benta att bara rusa runt :)
  Så du är avis på min fluffiga svans du ?!
  Är ett evigt kammande i den må du tro :)

  SvaraRadera
 12. KJELLE BUS: Tror aldrig jag sett en så yvig och fin svans. Men om den måste kammas....kanske jag är litet mindre avundsjuk!

  SvaraRadera
 13. Våra hussar har tydligen rymningsbenägenheten gemensamt. Min husse har precis kommit hem från en lång vistelse på något konstigt ställe som heter Tahiland. Men där är det åtminstone bastuvarmt, säger matte, så i det fallet kan man kanske ha en viss förståelse.
  Bedrövligt när djungellagarna får råda som i den beklagliga växthusincidenten.
  Injamar helt med Kjelle - det var mig en stilig svans du har!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. GUNILLA och FRASSE: Min husse är helt hopplös hela vintern och våren. Och bara upp till norra landet ska han. HUR kan man åka till kallställen?
  Det är verkligen frustrerande att man kan bli upplyft och utburen, MOT SIN VILJA. *suck djupt*

  SvaraRadera