Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 21 februari 2011

Sju svanshöjder snö

Jaha, så kom de tillbaka igen, min matte och husse. Egentligen har jag inte så mycket att klaga på. Det var rätt kul att ha minisen och hans människor här. Piff och Puff var också nöjda, för minisens husse var också deras husse innan de flyttade hit. Numera har jag gett upp hoppet om att de någonsin ska flytta tillbaka till sin gamla husse. Av någon obegriplig anledning uppskattar matte Piffs och Puffs närvaro i mitt hus, och vill absolut att de stannar kvar. 

En sak upptäckte jag i alla fall i helgen, något jag redan blivit varnad för av mina kompisar. Minisar har ohyggligt nypiga fingrar! Det gäller att vara beredd på snabbt tillbakadragande vid minis-klappning. Skönt att han än så länge inte är fri att gå utan sin ställning. Då har man en skaplig chans att hinna undan.

Igår blev vi katter ensamma rätt länge, för mina människor kom inte förrän klockan mitt i natten. När vi hörde bilen komma, blev vi förstås jätteglada, och satte oss förväntansfulla i hallen. Sedan demonstrerade vi olika typer av hastighetsrace. När man blir så glad, måste man ju få utlopp för allt springet i tassarna.

Idag har jag varit ute mest hela dagen. Matte berättade, att där de varit, fanns det så mycket, så mycket snö. Sju svanshöjder, minst! Vilken tur 1) att jag slapp följa med 2) att jag bor här, där det inte finns någon snö alls. 
Nu ska jag mjaouitera över det som är bra en stund. Har hört att det ska vara nyttigt. Tror jag tar och gör det i min fåtölj, framför brasan.

15 kommentarer:

 1. Tur att minisarna inte kan springa ikapp oss medan de är så små att fingrarna inte riktigt har fått in klappa-fint-justeringen än. Förhoppningsvis blir nyporna mindre nypiga när minisen blir äldre. SJU SVANSHÖJDER snö?! Och dina människor åkte dit frivilligt? *fundersamma* Ha en skön mjaouitation. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Minisar ska man se upp lite med, de vill ju gärna busa och gosa. Men har lite höga röster oh klappar lite hårt ibland. Mjaouitera framför brasan låter jätteskönt! Nosbudd

  SvaraRadera
 3. Skönt att matte och husse kom hem ordentligt. Hoppas du inte fick bestående men av minis-nypet. *ryser*
  Verkligen skönt att du kan blogga igen, det har varit så tomt här ju.

  SvaraRadera
 4. *dånar... Sju svansimetrar snö???!!!! *dånar igen!

  Skönt att du är tillbaka igen! (Sa du 7 svansimetrar snö???)

  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. Kul att du är tillbaka, har saknat dig. När det gäller minisar måste ju största vaksamhet anbefallas och jag kan bara jama att det är tur för Piff och Puff att de har en erfaren katt med klospetskänsla för minis-hantering som förebild.
  Tur att inte husse och matte försvann i sjusvansarssnön.
  Visst är det skönt det är snöfritt här i Södern!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Bra att din egna tvåbeningar är hemma igen och att ordningen verkar återställd. Det är märkligt att tvåbeningar tycker det är OK att överge inte bara sina katter, utan även sina katters bloggvänner så där utan vidare. Straffskalan borde skärpas för såna allvarliga brott.

  SvaraRadera
 7. FINDUS, ISAK och RASMUS: Njam, om sanningen ska fram, så åkte i alla fall matte inte helt frivilligt, för hon avskyr snö lika mycket som jag. Men en i hennes och husses kull bor där, och har skaffat en egen kull där också. Ska matte träffa dom måste hon försöka gradera upp sin lilla päls och åka dit.

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Jag har börjat förstå hur det ligger till. Och 'litet hårt'...nog tyckte jag att det var ganska mycket hårt. Men matte lovar att det ska bli bättre när han får mer förstånd. Man kan ju alltid hoppas.

  SvaraRadera
 9. SIPPO: Jag trooor jag har ett litet blåmärke ännu. Åtminstone känns det så.
  Har haft ett allvarligt jam med matte om att det får vara slut på rymmandet nu. Hoppas hon fattar.

  SvaraRadera
 10. Ärligt jamat!
  Skulle du inte sakna att bråka med Piff och Puff LIIITE om de flyttade hem till sin gamla husse?

  SvaraRadera
 11. MAURICE och KAJSA: Ja, just precis! Ni förstår ju att där kan ingen katt bo!?! Fullkomligt livsfarligt. Om man ramlade ner där i snön skulle man inte tina fram tills det blir vår...*dubbelryser*

  SvaraRadera
 12. GUNILLA och FRASSE: Piff och Puff, de fegisarna, håller sig mest på minst en rumslängds avstånd till minisen hela tiden. Det är som vanligt jag som får hålla i den sociala biten här i huset. Trots nyp-risk med mera.
  Verkligen tur att mina människor inte ramlade ner i nåt snöhål. Uschjam för att ha så mycket snö...

  SvaraRadera
 13. KATTSON: Jag har också funderat på det. Började därför med ett jam med matte öga mot öga idag. Först förhörde jag läxan om protestjam, och så jamade jag ifrån på skarpen om att ytterligare rymningar inte kommer tolereras. Ska ta mig en funderare på det där med straffskalan.

  SvaraRadera
 14. MAX och MÅNS: Ärligt jamat: NÄ!!!

  SvaraRadera
 15. Ja du Gustav visst är det skönt när våra egna 2-beningar är hemma !
  Även om jag måste säga att jag får mer mat när mattes föräldrar passar mig :)
  Matte muttrade något om att nästa gång dom ska passa mig så ska maten dagsransoneras i olika burkar.
  Himla dålig idé tycker jag :(
  Att husse inte hade med sig någon leverkorv hem från Tyskland det är nästan oförlåtbart !!!
  Himla tur att du slapp åka med när det var en sån himlans massa snö där !

  SvaraRadera