Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!måndag 24 oktober 2011

Men nu ska ni få höra!

Oj, oj, oj, här händer det saker, vill jag jama! Men först ska jag berätta om hur allt varit, när matte och husse lämnade över ansvaret till mig här i fyra dagar. Det flöt på hur bra som helst! Min favoritgranne kom in i mitt hus ganska snart efter att mina människor gett sig iväg. Sedan fick jag följa med honom ut när han gick. Vädret var fint, och Mitt Område blev avpatrullerat, så jag har ingenting att klaga på. 

Så förflöt alla dagarna. Blev även inviterad till grannen flera gånger, och vi förde djupa samjam om livets väsentligheter. På söndagskvällen, ja, nästan mitt i natten hörde jag ljudet av vår bil. Jag rusade allt jag kunde för att möta dem, och hann precis lagom för att kunna ledsaga dem, när de backade in den sista biten på min tomt. Jag blev jamarglad att se dem igen. Ville inte vara ute mer, hade ju massor att berätta för dem.

Men nu ska jag återknyta till första meningen. Jag har fått jobb! På riktigt! Som musfångare! Jo, det är alldeles sant! Den där minisen, som jag jamat om ibland, hans matte och husse ringde idag och frågade, om inte jag kan komma och jobba hos dem någon vecka? Efter att ha diskuterat saken med matte och husse, har jag beslutat att ställa upp. Jag gillar ju de stora människorna, och de har lovat att hålla den lille nyparen borta från min päls.

Så nu ska jag snart ge mig iväg på mitt första allra riktiga arbete. Har blivit lovad arvode, som ska finnas i kylskåpet där. Kommer ge er dagliga rapporter om hur det går på jobbet. Hoppas jag ska kunna göra dem nöjda!  

23 kommentarer:

 1. Grattis till nya jobbet! Du kommer att klara det galant! Fånga alla mususlingar som kan finnas hos dem ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Men herrejam, så spinnande! Och kan man tänka sig något bättre än att få ha sin hobby som jobb? Låter som en idealisk kombination av nytta och nöje för både dig och dina arbetsgivare :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 3. Oj, här händer allt på en och samma gång. Först och främst måste det ju vara jamarskönt att ha dina människor hemma igen, även om favoritgrannen är jättesnäll.

  Att du fått ett riktigt jobb är ju hur häftigt som helst. Du kommer ju snart bli rikskändis. Hoppas du kniper många muslingar där uppe. Men glöm inte bort att komma hem också, så vi andra får höra om dina bravader.

  SvaraRadera
 4. Grannen är bra han, stor förståelse för en katts behov! Wow vilket jobb du fått " Diplomerad Musjägare" Vi är stola över dig och ser fram emot rapporterna! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Enligt uppgift ska det springa omkring massor med mususlingar där på nätterna. Inser att förväntningarna på mig är höga. Hoppas jag vaknar bara.

  SvaraRadera
 6. FRASSE: Känner mig verkligen hedrad över att bli headhuntad på det här sättet. Men jag har ju onekligen en bred erfarenhet av dessa arbetsuppgifter!

  SvaraRadera
 7. SIPPO: Nog är det härligt att ha mina människor på plats igen, även om jag själv måste vara på mitt nya arbete. Jag lovar att rapportera dagligen om mina erfarenheter. Det är såååå spännande!

  SvaraRadera
 8. DUI och DECO: Min granne är nog världens snällaste. Jag kan åtminstone inte tänka mig någon snällare.
  Ja, vilket drömjobb! Det var verkligen oväntat!

  SvaraRadera
 9. Äntligen någon som förstår vår (och framför allt din) kapasitet. Och vilket jobb, snacka om att ha kul på jobbet. Och att sedan bli belönad för det är ju helt underbart.
  Måtte de pratat med din favoritgranne och fyllt hela kylen med leverkorv!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 10. MAX och MÅNS: Nu är det ju aningen svårt att få tag på min favoritkorv här, men jag har hört ryktas om annan korv, tonfisk och kyckling. *slickar mig om munnen* Och färska möss är ju inte så dumt det heller!

  SvaraRadera
 11. grattis till ditt jobb!!! det är inte dåligt att bli uppringd av arbetsgivare! då måste ryktet ha spridit sej om din katt-a-citet. och till och med lön iform av kylskåpsarvode!!! inte dåligt...vill jag jama

  SvaraRadera
 12. Du har verkligen massor av talanger. Lots för dina människor sista biten in på uppfarten, och nu utvidgas dina arbetsuppgifter till förste musfångare även på bortaplan. Nästan lite franchising, kan man jama. Spännande! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. MAYA: Tack så mycket! Känner mig faktiskt hedrad över uppdraget. Nu gäller det att visa framtassarna bara...

  SvaraRadera
 14. FINDUS, ISAK och RASMUS: Det är ju första gången jag jobbar utanför hemmet, så det är litet pirrigt. Mycket nytt som måste nosas in först. Men så är det väl för alla som börjar ett nytt arbete?

  SvaraRadera
 15. Nu har ju nästan alla gratulerat dig till nya jobbet, men jag tycker att de som ska gratuleras är dina nya arbetsgivare. Vilket kap de gjort! MEN, var inte för duktig bara, då kanske de inte släpper hem dig igen!

  SvaraRadera
 16. MEN Gustav då, Jamars grattis till ditt jobb, Tassarna upp!!
  Hoppas du får ett bra jobb-arvode sedan.
  Jättebra arbetsgivare du verkar ha i dina trakter, mjau

  Tass Tass

  SvaraRadera
 17. Åhhhh, att du är så duktig att de t o m ringer efter dig. Resande i musjakt! Det låter något det! Hoppas att de betalar dig bra! Kom ihåg att du skall ha kattamente också, nu när du är hemifrån!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 18. MEN vad fankattiskt! :D Du är ju den perfekte musjagaren, så de har verkligen anställt rätt katt för jobbet!

  Och på ett sätt får du ju dubbel lön, både mössen och det kurriga som finns i kylskåpet! Perfekt! ;)
  Ser fram emot jobbrapporterna!

  Nospuss *generad*
  Linnsen

  SvaraRadera
 19. KATTSON: Nja, jag hade ju inte tänkt mig någon längre anställningstid. Efter fullgjort uppdrag tänker jag säga upp mig med omedelbar verkan. Nån måtta får det vara.

  SvaraRadera
 20. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Klart jag ska ha ett bra arvode! Anställer man kvalificerad arbetskraft får man betala för den!

  SvaraRadera
 21. MAURICE och KAJSA: Det var då en väldans tur att ni påjamade det där om kattamente! Hade jag helt säkert missat annars! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 22. LINNSEN: Det har du rätt i, det blir på sätt och vis dubbel lön. Men jag tänker inte ta med det i löneförhandlingarna!

  SvaraRadera
 23. Har den äran att KATTulera till ditt nya jobb Gustav !!
  Det kommer du att sköta med den äran det vet jag !!

  SvaraRadera