Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!onsdag 12 oktober 2011

Husse prickar rätt

Idag ska jag jama om något riktigt skämmigt, som inträffade för en tid sedan. Fast det var INTE mitt fel. Det vill jag ha jamat med en gång.

Så här var det. Det var kväll, och jag låg och sov i min fåtölj som vanligt. När matte och husse gick och lade sig, stängde de dörren till vardagsrummet, där jag låg. Det är jag van vid, så jag öppnade inte ögonen ens gång.

Men så hände något ovanligt. Ja, det har faktiskt inte hänt på många år. Jag vaknade, och kände...ja, att det trängde på där bak. Om ni förstår, vad jag menar? Nu vet jag förstås var kattlådan finns, så jag tassade dit för att utföra ett och annat. Bara för att upptäcka...där finns ingen ingång!!! Panik och elände! Vad skulle en stackars katt hitta på i sin stora nöd? 

Själv tycker jag, att jag löste problemet både logiskt, elegant och praktiskt. Finns ingen toalett, så får man givetvis använda det som är tillgängligt: Toalettmattan! Det är ju inom samma sfär, så att jama.
T.f. toalett
Det var första -och säkert sista- gången som husse satte lådan på fel håll sen han gjort i ordning den. Tänk, att han lyckades pricka in just den natten jag behövde, det jag behövde!?

20 kommentarer:

 1. Tycker du löste det smidigt och elegant för vad ska man göra? Tror husse lärde sig något av det hela också och det är ju inte så dumt.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. DUI och DECO: Här kan man väl jama om nödlösning på högsta nivå?

  SvaraRadera
 3. Smart lösning på ett svårt problem. Samtidigt blev det ju ett tydligt tillrättavisande av husse. En sån fadäs lär han inte göra om.

  SvaraRadera
 4. KATTSON: Nä, där fick han allt en ordentlig minnesbeta. Tur för honom att jag inte var lös i magen!

  SvaraRadera
 5. Aj, jag skrattar morrhåren av mig! Vilken husse du har som sätter lådan åt fel håll! *tassarna för magen* Självklart är det mest synd om dig så klart, men liiiite kul var det ju. *blink

  SvaraRadera
 6. SIPPO: Njaaa, just då kändes det inte så kul förstås, men bra katt hittar lösningar på problem. Tror förresten att husse tyckte mest synd om honom när han skulle städa mattan *blink tillbaka*

  SvaraRadera
 7. Nödlösning, det var kul! *fnissar* Men herrejam, vilken chcok du måste ha fått när du inte kom in i lådan. Matte säger att hon ofta sätter locket fel, men som tur är har hon hittills upptäckt misstaget i tid.
  Visst är det typiskt att detta skulle hända just den enda gång som du var i nöd!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Hahaha! Hu jeda jam så det kan gå! Fast Du får väl börja kalla husse för: "Husse-bak-och-fram"! ≧^◡^≦

  Kurrelijamarkramar / Bröderna Bus & Busan

  SvaraRadera
 9. FRASSE: Ja, det var verkligen märkligt. Jag använder ju ALDRIG lådan. Bara när jag är tvångsintagen. Så husse (och jag) hade då värsta oturen!

  SvaraRadera
 10. BRÖDERNA BUS och BUSAN: Hmm, jag är inte ALLDELES säker på att han uppskattar det epitetet! ;D

  SvaraRadera
 11. Vilken smart idé du fick Gustav, att uträtta dina behov på mattan, mjau, Tassarna upp.
  Vad skulle du annars gjort kan man undra.
  Att det skulle just hända den natten oxå.

  Tass Tass

  SvaraRadera
 12. Nämen jisses hur lyckas man sätta toaletten på fel håll ??!!
  Jag tycker oxå att du löste problemet galant !!

  P.S Min matte är impad av att din matte såg att det var en Höganästallrik som låg i diskhon :)
  Min matte har bara en djup tallrik , resten har hennes mamma :) Matte har för sig att hennes mamma köpte dom nere i Höganäs och att hon har djupa tallrikar och mattallrikar.

  SvaraRadera
 13. MIMMI, CHICKO, TARZAN, SESSAN: Tycker själv att jag var smart. Mattan är ju mjuk och nästan litet krafsvänlig. De ska vara glada att jag inte använde en av deras mattor!

  SvaraRadera
 14. KJELLE BUS: Om man ser teve för länge så att ögonen inte är riktigt vakna går det tydligen. Men jag TROR inte det kommer hända igen. Åtminstone inte samtidigt som jag blir nödig.

  SvaraRadera
 15. Vilken otur att du behövde lådan just när din husse fick en "black out" och vände lådan åt fel håll. Det skulle kunna hända vår husse med om inte vår låda var trekantig och bara går att ställa åt RÅTT håll!

  Du löste dilemmat ypperligt!

  Det hade varit rätt åt husse om han hade KLIVIT i det du producerade på mattan i avsaknaden av ingång *vi skrattar så morrisarna nästan trillar av*

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 16. Mycket elegant lösning på ett känsligt problem, tycker vi.

  SvaraRadera
 17. HJULIA och SMULAN, AMANDA: Med tanke på att det går åratals emellan jag behöver lådan, hade husse och jag maximal otur. Nästan helt otrolig otur faktiskt. Men väldigt lägligt med en matta nedanför lådan.

  SvaraRadera
 18. SKRUTTEN och SKORPAN: Det var så nära lådan jag kunde komma åtminstone. Man måste göra det man måste göra, så är det ju bara.

  SvaraRadera
 19. *fnissar så magarna hoppar
  Det var det knasigaste vi hört på länge!!! Tänk om husses låda var stängd... Så tokigt det blivit då om han satte sig ner...
  Tur att du löste problemet så smidigt!!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 20. MAURICE och KAJSA: He-he, ja, vad skulle husse gjort då? *skrattar jag med*

  SvaraRadera